Перейти до вмісту

Імбирний чай


Повідомлень в темі: 16

#1 Зимова Дівчина

    Білочка-пустунка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2069 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 04.07.2011 – 23:00

  • 16

Перегляд дописуNeorlandina (4.07.2011 23:56) писав:

нажаль найближчі два тижні я нікуди і ніяк. а потім десь в будні матиму трохи часу.
а як імбирний чай робити. чого скіки і коли?
а то я на Країні Мрій скуштувала і мене як зачарувало, хочу ще і ще))

#2 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 04.07.2011 – 23:41

Перегляд дописуЗимова Дівчина (5.07.2011 00:00) писав:

а як імбирний чай робити. чого скіки і коли?
а то я на Країні Мрій скуштувала і мене як зачарувало, хочу ще і ще))

ну в принципі достатньо імбирю та води)))
покрошити імбир та залити окропом тобто.

хоча я точно не знаю який там на країні мрій робили. він просто імбирний був чи з чаєм? солодкий чи ні?

от кришнаїти з лимоном і цукром готують наче.
  • 0

#3 Olexandr

    противсіх

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1510 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:місто Київ

Відправлено 05.07.2011 – 08:16

Я так розумію, що просто імбирний має бути досить блідим. На Країні Мрій був темніший, то мабуть чогось додали. От куплю кореня, різних нароблю :D

Перегляд дописуNeorlandina (4.07.2011 23:56) писав:

нажаль найближчі два тижні я нікуди і ніяк. а потім десь в будні матиму трохи часу.
Ну, з’явиться — пиши.
  • 0

#4 Маківка

    пані Ексцентричність

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3933 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Країна казкових мрій

Відправлено 05.07.2011 – 09:35

Перегляд дописуЗимова Дівчина (5.07.2011 00:00) писав:

а як імбирний чай робити. чого скіки і коли?
а то я на Країні Мрій скуштувала і мене як зачарувало, хочу ще і ще))


Ще імбирний чай з молоком.
250 мл. молока, 250 мл. води, 2 ст.л. чорного чаю, ч. л. тертого імбиру, 4-5 кардамону (можна замінити гвоздикою), цукор.
Молоко і воду довести до кипіння. Всипати чай, імбир і цукор (можна, звичайно, і мед, але в гарячій воді він втрачає корисні властивості). Варити на повільному вогні ще 2-3 хв. На завершення додати кардамон чи гвоздику і ще протримати на вогні 2-3 хв. Готовий чай процідити.
  • 0

#5 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 05.07.2011 – 09:37

я полазила в китайських інтернетах. ось що знайшла:
вони готують або імбир+цукор або чорний чай+імбир+мед.

для варіанту з чаєм береться трохи підсушений корінець.
доречі, гострота такого чаю залежить від того, як імбир порізати. чим тонше - тим менше треба його класти. якщо нарізати ножем на шматочки він буде не такий гострий як нарізати його овочечисткою на тоненькі пластинки.

доречі непогано виходить солодкий зелений чай з жасміном з лимоном та імбирем.
  • 0

#6 Зимова Дівчина

    Білочка-пустунка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2069 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 05.07.2011 – 10:31

Перегляд дописуМаківка (5.07.2011 10:35) писав:

Ще імбирний чай з молоком.
нє нє. ніякого молока.
а за відео дякую

Перегляд дописуNeorlandina (5.07.2011 10:37) писав:

я полазила в китайських інтернетах. ось що знайшла:
вони готують або імбир+цукор або чорний чай+імбир+мед.

для варіанту з чаєм береться трохи підсушений корінець.
доречі, гострота такого чаю залежить від того, як імбир порізати. чим тонше - тим менше треба його класти. якщо нарізати ножем на шматочки він буде не такий гострий як нарізати його овочечисткою на тоненькі пластинки.

доречі непогано виходить солодкий зелений чай з жасміном з лимоном та імбирем.
угумс. залишилось купити імбиря))
дякую. цукор я не вживаю, а медок можна, він смачний.
  • 0

#7 Olexandr

    противсіх

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1510 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:місто Київ

Відправлено 06.07.2011 – 11:00

Отже, купив я вчора невеличкий корінець імбиру і вирішив спробувати.

Взав десь 1.3 літра води, протягом 5 хвилин заварив у ній 3 чайні ложки зеленого чаю з м’ятою (иншого не було).
Процідив воду від чайного листя, вилив у каструльку. Натер туди імбиру, що аж юшка потекла (це була велиииика помилка), кинув трохи кориці і гвоздики, довів до кипіння, на малому "вогні" варив 20 хвилин, потім додав 6 чайних ложок меду та лимон (вичавив сік, шкіру просто кинув), варив ще 5 хвилин. Потім поставив настоюватись на 20 хвилин.

В результаті вийшло дуже люте. Долив ще пів літра води і 2 столові ложки меду кинув. Стало трохи краще.
Отже приділяйте достатньо уваги імбиру.
  • 0

#8 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 06.07.2011 – 11:16

варити 20 хвилин? нашо? якщо імбир не терти, а шматочками то ще більш менш.
я собі коли готую то просто в чашці окропом заливаю. воно кілька хвилин постоїть, охолоне і якраз завариться.
  • 0

#9 Olexandr

    противсіх

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1510 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:місто Київ

Відправлено 06.07.2011 – 11:25

А не знаю, так прочитав на якомусь сайті : ) Але там було написано просто дрібно порізати, тертя я вже від себе додав.
  • 0

#10 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 06.07.2011 – 11:29

ааа, ну дик.
  • 0

#11 Маківка

    пані Ексцентричність

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3933 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Країна казкових мрій

Відправлено 06.07.2011 – 12:07

Перегляд дописуOlexandr (6.07.2011 12:00) писав:

В результаті вийшло дуже люте. Долив ще пів літра води і 2 столові ложки меду кинув. Стало трохи краще.
Отже приділяйте достатньо уваги імбиру.
Люте - то нестрашно. А як вставляє? )

Перегляд дописуOlexandr (6.07.2011 12:25) писав:

А не знаю, так прочитав на якомусь сайті : ) Але там було написано просто дрібно порізати, тертя я вже від себе додав.
Мені цікаво, чи в приготуванні імбирного чаю акцентується увага саме на дозуванні? А чи можна сипати того й іншого "від фанаря"?
  • 0

#12 Demoman

    маньячина (chaotic good)

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 981 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Sadistic Village of Remarkable Misfortune

Відправлено 06.07.2011 – 12:10

канєшно шо від фанаря
це як гєрич - чим більше тим краще
  • 0

#13 Olexandr

    противсіх

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1510 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:місто Київ

Відправлено 06.07.2011 – 12:35

Перегляд дописуМаківка (6.07.2011 13:07) писав:

Люте - то нестрашно. А як вставляє? )
Може й вставляє, але багато випити не зміг, тому не знаю.

Перегляд дописуМаківка (6.07.2011 13:07) писав:

Мені цікаво, чи в приготуванні імбирного чаю акцентується увага саме на дозуванні? А чи можна сипати того й іншого "від фанаря"?
Важливо з імбирем не перебрати, а то вже спеції на смак.
  • 0

#14 Зимова Дівчина

    Білочка-пустунка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2069 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 07.07.2011 – 13:33

Заварила. Взяла зелений чай з додатками м’яти та різних квіточок та десь на дві ложечки імбирю нарізаного шматочками. Залила окропом та настояла. Потім добрячу ложку меду. Це на чайничок літровий.

Висновок. Імбирю можна трохи більше. То я налякана багато не клала. І цьогось бракує мені. Спробую ще з лимоном та корицею варіанти.
  • 0

#15 Demoman

    маньячина (chaotic good)

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 981 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Sadistic Village of Remarkable Misfortune

Відправлено 07.07.2011 – 14:18

з лимоном і корицею найкращий, імхо
  • 0

#16 Мадам Тадам

    Чайник

  • Заблоковані
  • Pip
  • 5 повідомлень

Відправлено 07.07.2011 – 20:18

Перегляд дописуМаківка (6.07.2011 13:07) писав:

А як вставляє? )
Запивайте водочкою, вставить нєхіла. ;)

Цитата

А чи можна сипати того й іншого "від фанаря"?
Можна. Але перед споживанням прив'яжіть себе. Бо випадково можна полізти на фанаря. :angry:
  • 0

#17 duo7

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 101 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 02.08.2011 – 18:37

ого, взагалі про такий чай вперше чую..
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних