Перейти до вмісту

Допоможіть, полетів компютер


Повідомлень в темі: 20

#1 dcLivsi

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 59 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 02.03.2011 – 20:04

  • 20
Допоможіть будь ласка розібратися що сталося і що далі робити. Сидів за компютером, набирав простий документ у ворді та слухав музика. під час робити мені вирубився комп. потім пробував його запустити. після того як комп сам по собі виключився, він вже і не працював. якщо його включаєш, то відбувається якесь завантаження але на моніторі екран чорний. лампочка на компі, що відповідає за загрузку вінчестера дуже часто при цьому моргає. привід двд пробує також завантажуватися але і не бульше. Коли відключав вінчестер і привід біос грузився. коли вінчестер і привід підключені до материнки, будь якої операції виконувати не можна. поможіть будьласка :)

#2 Вуйко Дмитро

    Where is my ban?!

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1736 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 02.03.2011 – 20:12

Спробуй запустити комп з іншим жестаком і DVDшником
  • 0

#3 TpakTopucT

    Постійний житель

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPip
  • 155 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Banderstadt

Відправлено 02.03.2011 – 20:16

Перегляд дописуdcLivsi (2.03.2011 20:04) писав:

Допоможіть будь ласка розібратися що сталося і що далі робити. Сидів за компютером, набирав простий документ у ворді та слухав музика. під час робити мені вирубився комп. потім пробував його запустити. після того як комп сам по собі виключився, він вже і не працював. якщо його включаєш, то відбувається якесь завантаження але на моніторі екран чорний. лампочка на компі, що відповідає за загрузку вінчестера дуже часто при цьому моргає. привід двд пробує також завантажуватися але і не бульше. Коли відключав вінчестер і привід біос грузився. коли вінчестер і привід підключені до материнки, будь якої операції виконувати не можна. поможіть будьласка :)
Подивіться чи випадково не здулися/лопнули конденсатори на материнці... Попробуйте використати інший хард, якщо маєте в наявності... Також, можливо полетіли розєми на материнці...
До речі, з підключеними вінчестером та двд материнка видає якісь дивні звуки?
  • 0

#4 dcLivsi

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 59 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 02.03.2011 – 20:24

конденсатори цілі :) а переходніки є на вінчестери з широким розйомом IDE на SATA, найшов старий вінчестер а материнка старих розйомів не має?

а інформацію з вінчестреа спати якось можна?
  • 0

#5 СВІ†ЛОНОСНИЙ

    http://svobodaslova.ukrainianforum.net/

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2386 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:з Небес

Відправлено 02.03.2011 – 22:25

Можливо, полетіла материнка, можливо відеокарта, можжливо блок живлення чи Моніту - привид-СДрома.

Потрібно більше інформацї з монтора.

А можливо у вас Віндовс!
Спробуйте з цим щось зробити.
  • 0

#6 Dr. Zlo

    Місцевий

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPip
  • 293 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 02.03.2011 – 22:48

По опису схоже на проблеми з материнкою або з живленням.

p.s. Судячи по останньому допису, зараз сюди завітає кавалєра і почнеться холівар на тему - Яка система убиває мамку швидше - Віндоус чи Лінукс?
  • 0

#7 jakobz

    Подстрєкатєль

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2065 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Україна,саме дно

Відправлено 02.03.2011 – 22:52

блок живлення швидше за всьо. попробуй його розібрати і перерізати черновий дротик в середині, повинно допомогти
  • 0

#8 TpakTopucT

    Постійний житель

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPip
  • 155 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Banderstadt

Відправлено 02.03.2011 – 23:06

Перегляд дописуjakobz (2.03.2011 22:52) писав:

блок живлення швидше за всьо. попробуй його розібрати і перерізати черновий дротик в середині, повинно допомогти
Ви забули додати, що при виконанні цієї операції обов'язково необхідно подати живлення на сам пристрій... :)
  • 0

#9 І Цвях

    опозиція

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1876 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Мати міст руських

Відправлено 02.03.2011 – 23:07

Спробуй закрити в домі всі вікна. Вийти з квартири, а потім зайти.
  • 0

#10 Dr. Zlo

    Місцевий

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPip
  • 293 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 02.03.2011 – 23:20

Перегляд дописуjakobz (2.03.2011 22:52) писав:

блок живлення швидше за всьо. попробуй його розібрати і перерізати черновий дротик в середині, повинно допомогти
Який ти добрий, друже.
  • 0

#11 І Цвях

    опозиція

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1876 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Мати міст руських

Відправлено 02.03.2011 – 23:26

Тільки не переплутай із зеленим!
  • 0

#12 TpakTopucT

    Постійний житель

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPip
  • 155 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Banderstadt

Відправлено 02.03.2011 – 23:33

Перегляд дописуІ Цвях (2.03.2011 23:26) писав:

Тільки не переплутай із зеленим!
Ну так, червоний та зелений такі подібні кольори легко можна переплутати... :)
  • 0

#13 dcLivsi

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 59 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 02.03.2011 – 23:38

народ , підкажіть більш щось реальне!!(((( пробував відєднувати вінчестері привід в біос захожу, температура проца нормальна і напруга подається на материнку як в мануалі пишеться!!!! а може якось вінчестер впливати на те що не працює весь комп???
  • 0

#14 Dr. Zlo

    Місцевий

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPip
  • 293 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 02.03.2011 – 23:53

Перегляд дописуdcLivsi (2.03.2011 23:38) писав:

народ , підкажіть більш щось реальне!!(((( пробував відєднувати вінчестері привід в біос захожу, температура проца нормальна і напруга подається на материнку як в мануалі пишеться!!!! а може якось вінчестер впливати на те що не працює весь комп???
Заміни кабель від вінта, спробуй переключити його в інше гніздо.
  • 0

#15 TpakTopucT

    Постійний житель

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPip
  • 155 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Banderstadt

Відправлено 02.03.2011 – 23:59

Перегляд дописуdcLivsi (2.03.2011 23:38) писав:

а може якось вінчестер впливати на те що не працює весь комп???
Так може, якщо полетів порт на мамці, чи проблема з системною логікою... До речі, цікаво а яка материнка та проц? А то недавно читав, що в останніх чіпсетах фірми Intel допустили косяк, в результаті чого може полетіти порт sata2...

Повідомлення відредагував TpakTopucT: 03.03.2011 – 00:09

  • 0

#16 dcLivsi

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 59 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 03.03.2011 – 00:08

саме перше шо був і попробував це підключити до іншого входу, і така сама жопа, вінчестер sata. а проц AMD 1,6 ГГЦ старого випуску а материнка виробника AXP то шо пише а так глибше не напишу бо немає а шукати не знаю де бо не шарю в компах так аж сильно(((( а комп треба поставити на ноги до сьогодніщщнього ранку(((
  • 0

#17 TpakTopucT

    Постійний житель

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPip
  • 155 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Banderstadt

Відправлено 03.03.2011 – 00:18

Перегляд дописуdcLivsi (3.03.2011 00:08) писав:

саме перше шо був і попробував це підключити до іншого входу, і така сама жопа, вінчестер sata. а проц AMD 1,6 ГГЦ старого випуску а материнка виробника AXP то шо пише а так глибше не напишу бо немає а шукати не знаю де бо не шарю в компах так аж сильно(((( а комп треба поставити на ноги до сьогодніщщнього ранку(((
Я бачу тільки два виходи:
- замінити мамку...
- замінити вінч з IDE роз'ємом...
Якщо нема під рукою ні того ні іншого, можна попробувати встановити перехідник Sata-IDE... Проте можуть бути проблеми пов'язані із не підтримкою біосу на материнці та самого перехідника...

П.С. попробуйте записати якийсь Live-dvd та запустити систему, щоб точно преконатися в тому, що розєм IDE працює...
  • 0

#18 Mr.Ripley

    (͡° ͜ʖ ͡°)(͡° ͜ʖ ͡°)(͡° ͜ʖ ͡°)(͡° ͜ʖ ͡°)(͡° ͜ʖ ͡°)

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4663 повідомлень
  • Стать:Не скажу

Відправлено 03.03.2011 – 00:21

Перегляд дописуСВІ†ЛОНОСНИЙ (2.03.2011 22:25) писав:

А можливо у вас Віндовс!
Спробуйте з цим щось зробити.
У мене віндовс і все працює норм. уже довгий час
так шо це не через віндовс 100% :)

Перегляд дописуTpakTopucT (3.03.2011 00:18) писав:

Я бачу тільки два виходи:
- замінити мамку...
- замінити вінч з IDE роз'ємом...
Якщо нема під рукою ні того ні іншого, можна попробувати встановити перехідник Sata-IDE... Проте можуть бути проблеми пов'язані із не підтримкою біосу на материнці та самого перехідника...

П.С. попробуйте записати якийсь Live-dvd та запустити систему, щоб точно преконатися в тому, що розєм IDE працює...
так невідомо що саме полетіло - треба спеціалістів)
Можливо немає сенсу материнку міняти - так як процесор полетів разом з нею?
А можливу з ОЗУ проблема чи з відеокартою... А може з корпусом проблема.
Вінчестер і двд - можна подивитись на іншому компютері - так само як і монітор.
  • 0

#19 TpakTopucT

    Постійний житель

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPip
  • 155 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Banderstadt

Відправлено 03.03.2011 – 10:24

Перегляд дописуMr.Ripley (3.03.2011 00:21) писав:

так невідомо що саме полетіло - треба спеціалістів)
Можливо немає сенсу материнку міняти - так як процесор полетів разом з нею?
А можливу з ОЗУ проблема чи з відеокартою... А може з корпусом проблема.
Вінчестер і двд - можна подивитись на іншому компютері - так само як і монітор.
Якщо б не працював процесор чи память, материнка б видавала "дикі звуки" і в біос автор точно б не зайшов...
Якщо б полетіла відеокарта - то не було б виводу на дисплей, який описав автор, та й пост загруза біоса не пройшла б...
Якщо б була проблема з БЖ то напевно напруга на процесорі та материнці не було б нормальною, і автор теми про це б написав...
При підключені hdd не відбувається post загрузка біоса... значить можна зробити висновок, що проблема локалізована і пов'язана, (1) або з самим вінчестером, (2) або з портом sata2 на материнці ну на крайній випадок із системною логікою... В першому випадку вихід полягає у заміні вінча, а у іншому заміна материнки (що більш ймовірно)...
Думаю, я не помилився у своїх висновках...

Повідомлення відредагував TpakTopucT: 03.03.2011 – 10:27

  • 0

#20 dcLivsi

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 59 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 03.03.2011 – 21:09

всім дуже дякую за поради, проблема була трохи в тому і не втому. да справді полетів вінчестер((( і вся інформація тоже, а також знайшов проблему ще і в юпс, не думав шо проблема може бути в ньому але як виявилося шо можуть, згоріли конденсаттори і він подавав напргугу нормально лише 15-20 хв а далі вимикався. тому тепер вже постає проблема більш фінансовго характеру. щарз всім дякую за допомогу!!!!
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних