Перейти до вмісту

Турнір з шахів


Повідомлень в темі: 67

#41 Безбожник

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2624 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Геєна огненна, вул Петра і Павла 666.

Відправлено 20.02.2011 – 08:56

Перегляд дописуІ Цвях (20.02.2011 02:26) писав:

Безбожник, можливо або наступний хід мав бути не чорних (як я сказав), а білих. Це вже кінець гри був, десь тут мій суперник здався. Виходить, він провтикав забрати мою королеву (білу). Що ще пам*ятаю,
1. білий кінь, що зараз стоїть на F6 спочатку з цієї ж позиції забрав чорного офіцера, який стояв біля короля, на E8, а потім повернувся назад.
2. біла королева стояла на G7 і саме тому втікла на F8, що їй почала загрожувати чорня конячка з F5 (на фото), куди вона прийшла (конячка) з E7.
3. швидше за все, в той момент чорна тура була на свому початковому положенні.
4. і з позиції Е8 був забраний інший білий кінь цією ж турою, якого на фото не вистачає.

Так..прокинувся...ще раз спробуєм повернути позиції. Отже, виходчи з того що ти тут вказав, повертаємо назад почергово ходи :
1. Білу королеву на G7 (це має бути її попередня позиція)
2. Чорний кінь ставимо на Е7
3. Гм...а от тепер все залежить від того де була чорна тура. По логіці, вона повинна була бути на D7, тому що в цьому випадку чорний кінь на Е7 закриває напад турою на білу королеву котра на G7 (хай, поки що буде так)
4. На F8 ставимо ще одного білого коня.
Тепер, виникає питання : як його (по твоїх словах) забрала тура знаходячись на D 7 ?,... себто, на єдинній клітині, з якої вона ще не загрожує білі королеві ? (перекрито чорним конем)...якщо ж поставити туру не на D7, (це значить правіше чорного коня котрий на Е7) то тоді біла королева (на G7) ВЖЕ була під ударом тури ще раніше, аніж для неї виникла загроза від чорного коня котрий у нас поки що на Е7, а звідти (по твоїх словах) переміститься на F5. Тобто, якщо ти прибрав королеву на F8 (по твоїх словах) тільки після нападу чорним конем з F5, то це означає що вона до цього моменту знаходилась під ударом тури. До того ж, турі ще потрібно попасти на Е7 щоби звідти забрати білого коня котрий на Е8 і повернутись назад, на Е7, де вона і знаходиться.
По любому, у мене виходить, що твоя біла королева як мінімум двічі була під ударом, або чорного коня, або тури. І як мінімум, один раз, (а то і двічі) супротивник міг її спокійненько забрати.

Перегляд дописуГетьман (20.02.2011 08:12) писав:

Насправді тІоретично можна було б отримати цю ситуацію без нубства. Якщо королева опинилася з пішака. Перед цим, скажімо, була ефективна комбінація з жертвою королеви. Десь ось так.

Я думаю що насправді, при такій кількості фігур та їх положенню на дошці, не видно навіть теоретичної можливості, що могла зявитись біла королева за рахунок проведеного пішака. З трьох відсутніх пішаків у білих, два, повинні були розіграні ще в дебюті, залишається один, котрий був з*їдений чорною королевою на G2. Решта білих пішаків знаходяться на дошці. Окрім тОго, не видно ніяких наслідків ефективно розіграної комбінації за рахунок жертви білої королеви.

Повідомлення відредагував Безбожник: 20.02.2011 – 09:18

  • 0

#42 Вуйко Дмитро

    Where is my ban?!

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1736 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 20.02.2011 – 15:25

Перегляд дописуБезбожник (20.02.2011 01:23) писав:

Це ти про ЩО, Вуйку ? Який кінь ? Чорним ВЖЕ обявлено шах ! Обявляти шах чорним конем білому королю - пізно.
я про це питав, але мій пост проігнорували
  • 0

#43 Безбожник

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2624 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Геєна огненна, вул Петра і Павла 666.

Відправлено 20.02.2011 – 17:09

Перегляд дописуВуйко Дмитро (20.02.2011 15:25) писав:

я про це питав, але мій пост проігнорували

Так, так, Вуйку, той твій допис з питанням, я прогавив...перепрошую.

Повідомлення відредагував Безбожник: 20.02.2011 – 17:10

  • 0

#44 Вуйко Дмитро

    Where is my ban?!

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1736 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 20.02.2011 – 17:18

Перегляд дописуБезбожник (20.02.2011 17:09) писав:

Так, так, Вуйку, той твій допис з питанням, я прогавив...перепрошую.
Та нічого страшного.

Так що там з турніром, вже всі учасники визначилися?
  • 0

#45 Безбожник

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2624 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Геєна огненна, вул Петра і Павла 666.

Відправлено 20.02.2011 – 18:39

Перегляд дописуВуйко Дмитро (20.02.2011 17:18) писав:

Так що там з турніром, вже всі учасники визначилися?

Ну, зважаючи на те, що в числі претендентів на останню вакансію називався і мій нік, то повинен зізнатись, що якщо така честь буде надана мені, то мушу відмовитись, наперед, по вагомих причинам.
Причина перша. Просто вагома. Я живу в селі. Монополіст на інтернет один - інтертелеком. Звязок через зовнішню антену підняту на мачті. Швидкість не дуже. Так що "Скайп" та подібні програми я просто не встановлюю взагалі.
Причина друга. Дуууже вагома. Дружина сказала що в "Скайпі" сплошні голі баби для общухи з ними і, каже, якщо побачить цю програму на ПК - відірве яйця. Виходячи з цього, я не маю ані найменшого бажання ризикувати дорогоцінною частиною тіла, бо хрєн їй докажеш шо то - шахи.
Ну і, ще причина : в теревенях велика кількість толкових молодих хлопців і, надіюсь, дівчат теж, котрі хочуть зіграти. Отож нєфіг старому діду плутатись у вас під ногами...я вже тут з сусідою...на щєлбани граємо..він лисуватий грає паршивенько, на лобі вже "хронічний" синій п*ятак...щєлбани я лускаю знатно, аж бризки на його спітнілому лобі летять. Всім бажаю перемоги.
  • 0

#46 І Цвях

    опозиція

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1876 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Мати міст руських

Відправлено 21.02.2011 – 00:30

1. І Цвях

2.bamik

3.Pit

4.Mr.Ripley

5.Dr. Zlo

6.Olexandr

7.DartVlad

8.Вуйко Дмитро






А І Цвях - DartVlad
Б Mr.Ripley - Pit


В Olexandr - Вуйко Дмитро
Г bamik - Dr. Zlo

Півфінали: А - Б
В - Г
  • 0

#47 Безбожник

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2624 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Геєна огненна, вул Петра і Павла 666.

Відправлено 21.02.2011 – 00:34

А суддя хто ???? По ходу : болію за Вуйка...він вас всіх "сдєлаєт".
  • 0

#48 І Цвях

    опозиція

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1876 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Мати міст руських

Відправлено 21.02.2011 – 00:41

Я організатор та ідейний наставник. У парах люди як домовляться, так і буде, хто хоче три гри, хто одну. Білі мають бути у того, чий нік написаний першим.

Перегляд дописуБезбожник (20.02.2011 08:56) писав:

4. На F8 ставимо ще одного білого коня.
Я писав про Е8. Але давайте вже забуде це. Занадто важко пояснюватись посередництвом тексту, замість голосу.
  • 0

#49 Безбожник

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2624 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Геєна огненна, вул Петра і Павла 666.

Відправлено 21.02.2011 – 01:07

Перегляд дописуІ Цвях (21.02.2011 00:41) писав:

Я писав про Е8. Але давайте вже забуде це. Занадто важко пояснюватись посередництвом тексту, замість голосу.

"F" замість "Е" то просто моя опечатка. Малось на увазі саме "Е". Ось підтвердження (нижче по тексту) у тому ж коменті : турі ще потрібно попасти на Е7 щоби звідти забрати білого коня котрий на Е8.
Вибач, що забрав троха часу і повторився. Забудем.
  • 0

#50 І Цвях

    опозиція

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1876 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Мати міст руських

Відправлено 21.02.2011 – 01:56

Перегляд дописуБезбожник (21.02.2011 01:07) писав:

"F" замість "Е" то просто моя опечатка. Малось на увазі саме "Е". Ось підтвердження (нижче по тексту) у тому ж коменті : турі ще потрібно попасти на Е7 щоби звідти забрати білого коня котрий на Е8.
Вибач, що забрав троха часу і повторився. Забудем.

А якщо вона коня забрала, прийшовши з Н8? :)
  • 0

#51 Безбожник

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2624 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Геєна огненна, вул Петра і Павла 666.

Відправлено 21.02.2011 – 02:41

Перегляд дописуІ Цвях (21.02.2011 01:56) писав:

А якщо вона коня забрала, прийшовши з Н8? :)

А як тоді вона могла піти з Е8 на Е7 ? Вона там на фото. Адже при такому ході відкривається шах від білої королеви, це по перше, і чому тоді тура, ту королеву (котра прийшла туди на F8 з G7, як ти вказав) просто напросто не забрала ?...будучи на 8-й горизонталі з нею, це по-друге. А по третє... якщо тура знаходилась на Е8 (взявши там коня) то будь який хід білої королеви на восьму горизонталь ставив її під удар. А тепер припустимо, що тура забрала білого коня з Н8 на Е8. Королева приходить туди, де стоїть нині. Шаху немає, бо тура закриває короля. Правильно ? Тепер, я ще можу допустити що твій супротивник не бачить королеви, котра буквально "підперла боком" його туру. Її треба забирати, він не бачить...добре, але далі...далі тура чомусь, у вас, опиняється де ?...на Е7...це шо ? ви обоє не бачите що такий хід в шахматах неможливий ?...адже відкривається шах чорному королю ! Саме найсмішніше, що цей фантастичний шах обявляєш не ти, як гравець білими, а твій супротивник...сам собі ?!...ну слухай...я такого ще не бачив і нечув.
Ти не обіжайся..я тут уявив гравець сам собі об*являє шах...незабравши перед цим подаровану кролеву...уміраю зо сміху.
Навряд чи події могли розвиватись нормально (чи по правилах), якщо дійсно тура брала коня на Е8 з позиції Н8.

ПС. Знову сміюсь..з супротивника. Якщо ти кажеш що він забирав коня з позиції Н8, то твоя королева, в цей час знаходилась де?...на позиції G7!!!...тобто під ударом чорного коня (ти казав що втікав від нього на F8)..ну? ...і він шо? і цього не бачить, а замість забрати королеву своїм конем (2 шанси!) забирає нещасного білого коня турою ? нафіга він йому треба ?!

Повідомлення відредагував Безбожник: 21.02.2011 – 03:08

  • 0

#52 І Цвях

    опозиція

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1876 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Мати міст руських

Відправлено 21.02.2011 – 03:34

Нам друг друга ніколи не понять. Я мав на увазі, що тура на Н8 була не за хід до того, а за парочку ходів до того. Другого білого коня точно забрали з Е8.
Можна розмовляти до нескінченності. Ось чому шахи - прикольна штука...
  • 0

#53 І Цвях

    опозиція

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1876 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Мати міст руських

Відправлено 21.02.2011 – 03:35

Нам друг друга ніколи не понять. Я мав на увазі, що тура на Н8 була не за хід до того, а за парочку ходів до того. Другого білого коня точно забрали з Е8.
Можна розмовляти до нескінченності. Ось чому шахи - прикольна штука...

Нам друг друга ніколи не понять. Я мав на увазі, що тура на Н8 була не за хід до того, а за парочку ходів до того. Другого білого коня точно забрали з Е8.
Можна розмовляти до нескінченності. Ось чому шахи - прикольна штука...

Сам поржав з твого останнього посту :)
  • 0

#54 Безбожник

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2624 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Геєна огненна, вул Петра і Павла 666.

Відправлено 21.02.2011 – 17:10

Перегляд дописуІ Цвях (21.02.2011 03:35) писав:

Нам друг друга ніколи не понять. Я мав на увазі, що тура на Н8 була не за хід до того, а за парочку ходів до того. Другого білого коня точно забрали з Е8.
Можна розмовляти до нескінченності. Ось чому шахи - прикольна штука...

Сам поржав з твого останнього посту :)

І не тіко прикольна але і захоплива...я розумію, щось там було за два три ходи. Суть полягає в іншому. На фото стоїть позиція шах чорному королю. Це означає що останнім ходом був хід білої королеви. Він міг (зважаючи на розстановку фігур) бути зробленим тільки з сьомої горизонталі. Якщо починати відмотувати позицію назад, то першими, хід навпаки повинні зробити білі, себто, королева вертається на сьому горизонталь. Більше їй повернутись нікуди. І вона там, будь де, знаходиться під боєм.
А останні два три ходи, у вас, швидше за все були такі : чорна тура була на Е8, вона там забрала коня. Королева була на Н7. Кінь чорних ВЖЕ був на F5 і ви (поки що) ОБОЄ не бачите що ним можна брати білу королеву. Ще один білий кінь знаходиться на Е7.
Починаємо ходи : (так так оті "два три останні ходи" що ти кажеш) Кінь білих (котрий на фото) погрожує чорні турі котра на Е8. (КОРОЛЕВА В ЦЕЙ ЧАС ПІД БОЄМ ЧОРНОГО КОНЯ!) Хід чорних: тура Е8, Е7 забирає коня. (Це був основний прокольний момент чорних в абсолютно виграшній ситуації, тому що перед цим, ти, як гравець білими теж не бачиш що твоя королева під боєм...ти це побачив пізніше після тОго коли тура забрала твого коня на Е7 і напад на твою королеву став двійним : конем і турою. Ось коли ти побачив цю загрозу.)
Тепер твій хід : королева тікає на F8 обявляючи шах, що ми і бачимо на фото. От і вся премудрість ваших останніх ходів. Ніяк інакше, без умови що ти, в якийсь момент не бачив загрозу своїй королеві від чорного коня, як і твій супротивник, відмотати ходи назад - неможливо.

Повідомлення відредагував Безбожник: 21.02.2011 – 17:17

  • 0

#55 І Цвях

    опозиція

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1876 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Мати міст руських

Відправлено 21.02.2011 – 20:23

Перегляд дописуБезбожник (21.02.2011 17:10) писав:

На фото стоїть позиція шах чорному королю. Це означає що останнім ходом був хід білої королеви.
Або ж останнім білим ходом було: хід коня з Е8 на F6, який відкрив загрозу від королеви
  • 0

#56 Вуйко Дмитро

    Where is my ban?!

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1736 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 21.02.2011 – 21:15

[quote name='І Цвях' post='687262' date='21.02.2011 00:30']1. І Цвях

2.bamik

3.Pit

4.Mr.Ripley

5.Dr. Zlo

6.Olexandr

7.DartVlad

8.Вуйко Дмитро






А І Цвях - DartVlad
Б Mr.Ripley - Pit


В Olexandr - Вуйко Дмитро
Г bamik - Dr. Zlo

Півфінали: А - Б
В - Г[/quote]
ололо

[quote name='Безбожник' post='687263' date='21.02.2011 00:34']А суддя хто ???? По ходу : болію за Вуйка...він вас всіх "сдєлаєт".[/quote]
ололо
  • 0

#57 Безбожник

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2624 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Геєна огненна, вул Петра і Павла 666.

Відправлено 21.02.2011 – 22:47

Перегляд дописуІ Цвях (21.02.2011 20:23) писав:

Або ж останнім білим ходом було: хід коня з Е8 на F6, який відкрив загрозу від королеви

Да ?... який ти швидкий, я, по-перше, розглядав такий варіант ще вчора ввечері (і навіть був впевнений що щах відкривав кінь, котрий є на фото) і вже було навіть хотів тобі сказати про це, що: от якби кінь білих відкривав шах королевою зробивши хід з Е8 на F6 то ситуація...але тут є оте, але. І полягає воно в тому, що твоя королева, по любому, знаходилась під боєм, якщо не чорного коня, то тури.
Дивись ще раз : тура знаходилась на Н8 (ти сказав). Де в цей час могла бути твоя королева ? На восьмій горизонталі не могла, там стоїсь чорна тура яка її вб*є. Значить вона стоїть на сьомі і не просто на сьомі, а на тій клітині звідки можна було попасти на F8 де вона стоїть зараз. Такими клітинами є F7 або G7. Ти підтвердив, до речі, що вона стояла на G7.
Нехай в цей час кінь чорних ще не напав на неї і знаходиться на кількох гіпотетичних місцях в третій або четвертій горизонталі, він міг напасти на королеву з кількох точок (ти сказав що це була клітина Е3). Добре. Починаємо ходить : Тура Н8 (ти вказав), іде на Е8, забирає білого коня. (Другий білий кінь знаходиться неважливо де, скоріш за все на E4 або G4 тільки там він не під боєм, (хоча і це не так важливо для розгляду питання про білу королеву, нехай би він був і під боєм). Отже чорна тура на Е8. Твій білий кінь що залишився, має якось туди попасти, аби (коли королева буде на F8) відкрити нею шах чорному королю. В цей час вона ще на G7 і їй ніхто не загрожує. Тепер починається серія взаємних помилок. У відповідь на забраного турою коня, слідує хід білим конем (наважливо звідки) на F6, і не розказуй що було по іншому, бо щоби попасти потім ним на Е8 для відкриття шаху королевою, треба прибрати з Е8 чорну туру котра зараз там стоїть. Тепер слідує хід чорних, кінь іде на F5 з Е3 напавши на королеву...а от цього моменту, шановний, І Цвях, розкажи мені : як ти попав своїм конем на Е8, бо чорна тура все ще там стоїть І нікуди не ділась, себто ти її конем не вбивав...он вона, на фото, красується в позиції Е7. Значить, цей хід з Е8 вона, тура, повинна була зробити, аби звільнити місце для твого коня...і якщо вона, тура цей хід на сьому горизонталь зробила ТО ВОНА НАПАЛА НА КОРОЛЕВУ, котра і без того вже під боєм чорного коня ! а ти в цей час шо?... погнав коня у звільнене місце на Е8 ???...а саме найцікавіше, що в цей час робили чорні???...адже тобі ще треба було після ходу конем на Е8...(який до речі, там попадає під збиття королем) піти королевою на F8? щоб відкрити їй шах конем, як ти кажеш. Королева то, якщо шах відкривав кінь, ніяк не могла попасти на восьму горизонталь раніше нього, бо то вже був би шах, себто, королева залишається під двойним боєм, а твій супротивник після: кінь білих на Е8...вперто не хоче її забрать??? Супергітлєр !!!
А якщо серйозно, то там чорна тура повинна була брати білого коня (котрого вже немає) не на восьмі горизонталі, а на сьомі, себто, е7. І я допускаю що той кінь з якоїсь позиції, на е7 забирав чорного офіцера. Послідував хід: кінь білих забирає офіцера на е7, тура з е8 забирає цього коня,..о...тепер, другий білий кінь іде на е8...але, по любому, він там під боєм чорного короля, за королеву вже мовчу.
  • 0

#58 І Цвях

    опозиція

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1876 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Мати міст руських

Відправлено 22.02.2011 – 19:40

Дискусыя №2. На чиэму боці перевага?
Зображення
  • 0

#59 І Цвях

    опозиція

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1876 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Мати міст руських

Відправлено 22.02.2011 – 21:46

Приколи Скайпу 5.0 або історія про туру-вбивцю:
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0

#60 Безбожник

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2624 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Геєна огненна, вул Петра і Павла 666.

Відправлено 25.02.2011 – 18:20

Перегляд дописуІ Цвях (22.02.2011 19:40) писав:

Дискусыя №2. На чиэму боці перевага?

Хто у нас ходить ?
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних