Перейти до вмісту

Турнір з шахів


Повідомлень в темі: 67

#21 І Цвях

    опозиція

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1876 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Мати міст руських

Відправлено 26.01.2011 – 15:41

1. І Цвях

2.bamik

3.Pit

4.Mr.Ripley

5.Dr. Zlo

6.Olexandr

7.Вільо

8.Вільно

Ще два.
  • 0

#22 І Цвях

    опозиція

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1876 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Мати міст руських

Відправлено 01.02.2011 – 00:13

up
  • 0

#23 Olexandr

    противсіх

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1510 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:місто Київ

Відправлено 01.02.2011 – 13:44

То до чього все дійшло в плані програми, в якій гра проходитиме? Як варіянт можна через веб камеру :ggggg: Дуже наочно буде.
p.s. Skype 2.1 підійде?
  • 0

#24 І Цвях

    опозиція

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1876 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Мати міст руських

Відправлено 01.02.2011 – 17:19

це вже як домовляться 2 учасники пари. Поки чекаємо ще сьомого та восьмого.
  • 0

#25 DartVlad

    Профі

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 339 повідомлень

Відправлено 01.02.2011 – 19:44

я тоже зочу ( а як це буде проводитись?)
  • 0

#26 І Цвях

    опозиція

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1876 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Мати міст руських

Відправлено 01.02.2011 – 21:48

1. І Цвях

2.bamik

3.Pit

4.Mr.Ripley

5.Dr. Zlo

6.Olexandr

7.DartVlad

8.Вільно

waiting for one (Neo?)
  • 0

#27 Mr.Ripley

    (͡° ͜ʖ ͡°)(͡° ͜ʖ ͡°)(͡° ͜ʖ ͡°)(͡° ͜ʖ ͡°)(͡° ͜ʖ ͡°)

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4665 повідомлень
  • Стать:Не скажу

Відправлено 01.02.2011 – 22:16

Буду грати тільки на chessplanet.ru
Тренуйтесь там - це один із кращих "двигунів" які я бачив взагалі!
  • 0

#28 І Цвях

    опозиція

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1876 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Мати міст руських

Відправлено 19.02.2011 – 22:43

Хід мають чорні. Які в них шанси не програти (перемогти) і як треба походити?
Зображення
  • 0

#29 Вуйко Дмитро

    Where is my ban?!

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1736 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 19.02.2011 – 22:51

Перегляд дописуІ Цвях (19.02.2011 22:43) писав:

Хід мають чорні. Які в них шанси не програти (перемогти) і як треба походити?
Зображення
давно вже не грав в шахи, підзабув правила.
кінь f5-d4 - можливий хід, чи спершу треба вивести короля з під удару?
  • 0

#30 Mr.Ripley

    (͡° ͜ʖ ͡°)(͡° ͜ʖ ͡°)(͡° ͜ʖ ͡°)(͡° ͜ʖ ͡°)(͡° ͜ʖ ͡°)

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4665 повідомлень
  • Стать:Не скажу

Відправлено 19.02.2011 – 23:32

Перегляд дописуІ Цвях (19.02.2011 22:43) писав:

Хід мають чорні. Які в них шанси не програти (перемогти) і як треба походити?
Зображення
стоїть мат в 1 хід :rolleyes:
  • 0

#31 Пластун

    хрєновенький генерал

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1990 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Волинь

Відправлено 19.02.2011 – 23:57

Перегляд дописуMr.Ripley (19.02.2011 23:32) писав:

стоїть мат в 1 хід :rolleyes:

такі да
  • 0

#32 І Цвях

    опозиція

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1876 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Мати міст руських

Відправлено 20.02.2011 – 00:09

мат чорним чи мат білим?
  • 0

#33 Пластун

    хрєновенький генерал

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1990 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Волинь

Відправлено 20.02.2011 – 00:13

Перегляд дописуІ Цвях (20.02.2011 00:09) писав:

мат чорним чи мат білим?

чорним

вони ходять турою на Е8

потім біла королева цю туру бере

все
  • 0

#34 І Цвях

    опозиція

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1876 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Мати міст руських

Відправлено 20.02.2011 – 00:34

точно! я до такого не дійшов, бо на цьому ході опонент здався чомусь :)
  • 0

#35 Вуйко Дмитро

    Where is my ban?!

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1736 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 20.02.2011 – 00:38

Єдине рішення для чорних - кінь f5-d4, король e2-е3 або e2-d2, а потім в залежності від того, куди пішов король або кінь d4-c2, або ферзь g2-f2, і так по колу. Це дасть змогу не програти. Щодо мату чорними... Не бачу комбінації...
  • 0

#36 Безбожник

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2624 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Геєна огненна, вул Петра і Павла 666.

Відправлено 20.02.2011 – 01:23

Перегляд дописуІ Цвях (19.02.2011 22:43) писав:

Хід мають чорні. Які в них шанси не програти (перемогти) і як треба походити?
Зображення

Ви не обіжайтесь, пацани, але це не комбінація для ситуації названої тут : стоїть мат в один хід. Це просто безграмотне розміщення фігур. Справа в тім, що якщо гравець чорними не з дитсадка, то така комбінація, з таким положенням білої королеви - неможлива. Себто, для того щоб вона опинилась там де стоїть зараз, повинен був бути її попередній хід. Таким чином : може хтось розкаже, з якої клітини там опинилась королева і чому її перед цим, гравець чорними, просто-напросто не забрав ? Куди б ви її (для попереднього ходу) з цього положення не перемістили - вона опиняється під ударом чорних.
Єдинні дві клітини де біла королева могла б бути не "під боєм" це G8 та H8, але тоді неможлива вказана на фото комбінація тому що якби вона була на одній зі вказаних мною клітин, то це вже був "шах". Себто, виходить, що перемістившись на F8 біла королева перемістилась з положення об*явленого нею ж "шаха" ? Але ж такого не буває...корочч, хлопці, уважно проаналізуйте цю комбінацію і ви зрозумієте, що попасти у те положення в якому вона є, (перед попереднім ходом чорних) біла королева, без ризику бути битою, ніяк не могла.
Висновок : цю партію виграють чорні фігури. З трєском і грохотом. По причині втрати білими своєї королеви.

Перегляд дописуВуйко Дмитро (20.02.2011 00:38) писав:

Єдине рішення для чорних - кінь f5-d4, король e2-е3 або e2-d2, а потім в залежності від того, куди пішов король або кінь d4-c2, або ферзь g2-f2, і так по колу. Це дасть змогу не програти. Щодо мату чорними... Не бачу комбінації...

Це ти про ЩО, Вуйку ? Який кінь ? Чорним ВЖЕ обявлено шах ! Обявляти шах чорним конем білому королю - пізно.

Повідомлення відредагував Безбожник: 20.02.2011 – 01:25

  • 0

#37 І Цвях

    опозиція

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1876 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Мати міст руських

Відправлено 20.02.2011 – 02:26

Вуйко Дмитро, Безбожник або Пластун можуть стати восьмим у нашому списку Шіндлера учасників першого турніру з шахів імені Левіна

Безбожник, можливо або наступний хід мав бути не чорних (як я сказав), а білих. Це вже кінець гри був, десь тут мій суперник здався. Виходить, він провтикав забрати мою королеву (білу). Що ще пам*ятаю,
1. білий кінь, що зараз стоїть на F6 спочатку з цієї ж позиції забрав чорного офіцера, який стояв біля короля, на E8, а потім повернувся назад.
2. біла королева стояла на G7 і саме тому втікла на F8, що їй почала загрожувати чорня конячка з F5 (на фото), куди вона прийшла (конячка) з E7.
3. швидше за все, в той момент чорна тура була на свому початковому положенні.
4. і з позиції Е8 був забраний інший білий кінь цією ж турою, якого на фото не вистачає.
  • 0

#38 Безбожник

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2624 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Геєна огненна, вул Петра і Павла 666.

Відправлено 20.02.2011 – 03:49

Перегляд дописуІ Цвях (20.02.2011 02:26) писав:

Безбожник, можливо або наступний хід мав бути не чорних (як я сказав), а білих.

І ЦвяхУ, шановний, це нонсенс. (або ти не так пояснив) Справа в тім, що в даній ституації (на фото) білі не можуть ні або мати хід, ні можливо мати хід, по тій причині, що на дошці стоїть ситуація "шах" чорним. До тих пір, поки чорні цю ситуацію не ліквідують (або здадуться) білі ніяк не можуть мати хід. Звідси, закономірний висновок, що останнім ходом, котрий призвів до цієї ситуації, був хід білими. Себто, біла королева обявила шах. Інша справа, звідкіля вона прийшла ? Я тут ще аналізував і у мене була ще одна думка щодо білої королеви для попереднього ходу, але ти її перекреслив і тим самим закріпив правильність мого висновку в попередньому пості, згідно котрого, чорні - виграють. Себто, існував варіант при якому біла королева могла прийти на F8 по чорній діагоналі починаючи з А3. Щоправда, для такого розвитку подій все залежало від положення чорної тури котра не повинна була бути на одній горизонталі з чорним королем (Е8) інакше біла королева теж, попадала під удар. Або ж, чорна тура повинна була бути на сьомі горизонталі будь де, окрім Е7 (де вона і стоїть) щоби не перекривати чорну діагональ. Однак ти вказав, що : швидше за все, в той момент чорна тура була на свому початковому положенні. Це повністю перекреслює можливість приходу білої королеви на F8, по чорній діагоналі. Таким чином, як я і сказав раніше, біла королева до обявлення шаху чорному королю перебувала в позиції коли її можна було просто "зжерти" або турою, (королева була на G7 чи F7) або конем (королева була на Н7). Себто, вона попала на F8 з однієї з цих клітин перебуваючи під прямим ударом ....н-да, І Цвях, цікавий у тебе супротивник був...лопух.. ги ги ги.

Повідомлення відредагував Безбожник: 20.02.2011 – 04:04

  • 0

#39 Безбожник

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2624 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Геєна огненна, вул Петра і Павла 666.

Відправлено 20.02.2011 – 04:40

Чорт... в попередньому моєму допису, фраза : "не повинна була бути на одній горизонталі з чорним королем (Е8) інакше біла королева теж, попадала під удар" є лишньою. Якщо допустити що чорна тура була на одній горизонталі з королем, в позиції на Е8, а біла королева в останньому ході прийшла по чорній діагоналі (від А3 починаючи), на F8, то чорна тура не "мала право" піти на Е7, бо відкривається шах чорному королю. Тобто, і в цьому випадку, чорні повинні були тільки "зжерти" білу королеву, турою. Все решта, в тому пості, написано правильно.

Повідомлення відредагував Безбожник: 20.02.2011 – 04:45

  • 0

#40 Гетьман

    I am forsaken (c) Sylvanas

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2480 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Leopolis novus

Відправлено 20.02.2011 – 08:12

Насправді тІоретично можна було б отримати цю ситуацію без нубства. Якщо королева опинилася з пішака. Перед цим, скажімо, була ефективна комбінація з жертвою королеви. Десь ось так.
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних