Перейти до вмісту

Pascal


Повідомлень в темі: 20

#1 mDv

    Чайник

  • Користувачі
  • Pip
  • 9 повідомлень

Відправлено 24.11.2009 – 12:14

  • 20
Задано натуральне число n,дійсні числа x1,.....,xn.В послідовності x1,.....,xn всі невід'ємні члени,яуі належать відрізку {1,2},замінити на 1.Крім того,знайти кількість від'ємних членів і кількість членів,які належать відрізку {1,2}.
{}дужки включно.

Повідомлення відредагував mDv: 24.11.2009 – 12:14


#2 Феєричний неук :)

    Козак - перевертень

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6187 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:пекельне болото

Відправлено 24.11.2009 – 14:50

блін, так просто, що навіть підказувати не хочеться. з такими питаннями в мене підказка лише одна - йди в армію!
  • 0

#3 Хтось_дивний

    Я пытался быть спpаведливым и добpым...

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1037 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Україна, Тернопіль

Відправлено 24.11.2009 – 16:43

Перегляд дописуХмурий Князь Вітольд (24.11.2009 14:50) писав:

блін, так просто, що навіть підказувати не хочеться. з такими питаннями в мене підказка лише одна - йди в армію!

Просто наші студенти страшно любять халяву)) що тут ще скажеш.
  • 0

#4 Lactarius

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 976 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 24.11.2009 – 18:37

власне включно позначається [1,2]
(1,2) не включно
{1,2} лише 1 і 2

юзер щойно зареєстрований, тому помагати не збираюся.

І ще раджу користуватися пошуком! тема про паскаль вже є і здається навіть закріплена.
  • 0

#5 bastet

    Профі

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 333 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 24.11.2009 – 19:45

мда... сумно, що тут ще скажеш
  • 0

#6 kavalera

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1258 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 26.11.2009 – 13:00

Перегляд дописуmDv (24.11.2009 12:14) писав:

Задано натуральне число n,дійсні числа x1,.....,xn.В послідовності x1,.....,xn всі невід'ємні члени,яуі належать відрізку {1,2},замінити на 1.Крім того,знайти кількість від'ємних членів і кількість членів,які належать відрізку {1,2}.
{}дужки включно.
Да, кстаті, заодно.
#include<stdio.h>
#include<stdlib.h>

int proc(double*,int);

int main(int argc,char* argv[]){
	int c=0,i=0;
	double* flp=NULL;
	double*	flp1=NULL;

	if(argc<3){printf("Usage:\t <N> <x1 x2 x3 ... xN>\n");return 0;}
	c=atoi(argv[1]);
	if(c!=(argc-2)||!c){printf("Sprobuite shche raz PRAVILNO vvesti!\n");return 0;}
	if(!(flp=malloc(c*sizeof(double)))){printf("Oops! Sorry.\n");return 0;}
	flp1=flp;
	for(;i<c;++i)*flp1++=atof(argv[i+2]);
	proc(flp,c);
	free(flp);
	return 0;
}

int proc(double* flp,int count){
	int	count1t2=0,
		negcount=0,
		i=0;
	double*	flp1=flp;
	for(;i<count;++i){
		if((*flp1>=1.0)&&(*flp1<=2.0)){/* *flp1=1.0; */ ++count1t2;printf("ELEMENT[%d]\t==\t(%f)-->1\n",i+1,*flp1);}
		else printf("ELEMENT[%d]\t==\t%f\n",i+1,*flp1);
		if(*flp1<0)++negcount;
		flp1++;
	}
	printf("\n[1,2] elements count:\t\t%d\nnegative elements count:\t%d\n",count1t2,negcount);
	return 0;
}

Упс. Це на Паскалі треба? :P
Ті, хто знають Паскаль не схотіли помогти, а я Паскаля не знаю. Ну нічого, перекладете, або ж наполягайте на C. :ggggg:
  • 0

#7 bastet

    Профі

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 333 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 26.11.2009 – 18:41

Перегляд дописуIA32 (26.11.2009 13:00) писав:

Ті, хто знають Паскаль не схотіли помогти, а я Паскаля не знаю. Ну нічого, перекладете, або ж наполягайте на C. :P
якщо людина не змогла написати сама цю задачу, то малоймов1рно що вона зможе перевести з С код
  • 0

#8 Lactarius

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 976 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 26.11.2009 – 18:49

Шановний АІ32 в Вас безперечно чудовий стиль програмування, я думаю автор теми запросто зрозуміє цей тривіальний код. І без проблем здогадається, що ви закоментували частину зовсім непотрібного коду з яким частина "всі невід'ємні члени,яуі належать відрізку {1,2},замінити на 1" не працюватиме)
і також я думаю без проблем здогадається, що вводити потрібно і консоль, а не як аргумент при виклику програми...
  • 0

#9 iamweasel

    Чайник

  • Користувачі
  • Pip
  • 3 повідомлень

Відправлено 24.01.2010 – 13:42

program figniapovna;
uses crt;
type zv2=^pointer;
pointer=record
nxt:zv2;
prv:zv2;
lm:char;
num: integer ;
end;
var vlan,vslov,a,s:zv2;k:integer;sym:char; krt:string; u,l,j,n,i,o:integer;
procedure vstav(lan:zv2;buk:char);
var q:zv2;

begin
new(Q); q^.lm:=buk;
q^.nxt:=lan^.nxt;
lan^.nxt:=Q;
Q^.prv:=lan^.nxt^.prv;
lan^.nxt^.prv:=Q;
q^.prv:=lan^.nxt^.prv;
lan^.nxt^.prv:=Q;
end;

procedure vdal(lan:zv2);
var v:zv2;
begin
v:=lan;
lan^.nxt^.prv:=lan^.prv;
lan^.prv^.nxt:=lan^.nxt;
dispose(v);
end;


begin
clrscr;
new(vslov);
vslov^.nxt:=vslov;
vslov^.prv:=vslov;
vlan:=vslov;
k:=1;
writeln('vvedit riadok');
while vlan^.lm<>'.' do begin
new(vlan^.nxt);
vlan:=vlan^.nxt;
vlan^.nxt:=vslov;
vslov^.prv:= vlan;
read(sym);
vlan^.lm:=sym;
end;
vlan:=vslov;
n:=0;
o:=-2 ;
while vlan^.lm<>'.' do begin
if( vlan^.lm = 'i') and ( vlan^.nxt^.lm='f')
then
begin n:=n+1; vlan:=vlan^.nxt; vlan^.num:=o+n ; end else vlan:=vlan^.nxt; end;
vlan:=vslov;

while vlan^.lm<>'.' do begin
if (vlan^.lm='i')and(vlan^.nxt^.lm='f') then break;
vlan:=vlan^.nxt; end;




while vlan^.lm<>'.' do begin
if( vlan^.lm = 'i')
and ( vlan^.nxt^.lm='f') then
begin
vdal(vlan^.nxt);
vdal(vlan);

vlan:=vlan^.nxt;
end;
end;

vlan:=vslov;
while vlan^.lm<>'.' do begin
if (vlan^.lm='i')and(vlan^.nxt^.lm='f') then write(n); write(vlan^.lm);
vlan:=vlan^.nxt
end;
end.

чому ця шняга не працює????
  • 0

#10 Феєричний неук :)

    Козак - перевертень

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6187 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:пекельне болото

Відправлено 24.01.2010 – 17:01

Перегляд дописуiamweasel (24.01.2010 13:42) писав:

program figniapovna;
uses crt;
type zv2=^pointer;
pointer=record
nxt:zv2;
prv:zv2;
lm:char;
num: integer ;
end;
var vlan,vslov,a,s:zv2;k:integer;sym:char; krt:string; u,l,j,n,i,o:integer;
procedure vstav(lan:zv2;buk:char);
var q:zv2;

begin
new(Q); q^.lm:=buk;
q^.nxt:=lan^.nxt;
lan^.nxt:=Q;
Q^.prv:=lan^.nxt^.prv;
lan^.nxt^.prv:=Q;
q^.prv:=lan^.nxt^.prv;
lan^.nxt^.prv:=Q;
end;

procedure vdal(lan:zv2);
var v:zv2;
begin
v:=lan;
lan^.nxt^.prv:=lan^.prv;
lan^.prv^.nxt:=lan^.nxt;
dispose(v);
end;


begin
clrscr;
new(vslov);
vslov^.nxt:=vslov;
vslov^.prv:=vslov;
vlan:=vslov;
k:=1;
writeln('vvedit riadok');
while vlan^.lm<>'.' do begin
new(vlan^.nxt);
vlan:=vlan^.nxt;
vlan^.nxt:=vslov;
vslov^.prv:= vlan;
read(sym);
vlan^.lm:=sym;
end;
vlan:=vslov;
n:=0;
o:=-2 ;
while vlan^.lm<>'.' do begin
if( vlan^.lm = 'i') and ( vlan^.nxt^.lm='f')
then
begin n:=n+1; vlan:=vlan^.nxt; vlan^.num:=o+n ; end else vlan:=vlan^.nxt; end;
vlan:=vslov;

while vlan^.lm<>'.' do begin
if (vlan^.lm='i')and(vlan^.nxt^.lm='f') then break;
vlan:=vlan^.nxt; end;




while vlan^.lm<>'.' do begin
if( vlan^.lm = 'i')
and ( vlan^.nxt^.lm='f') then
begin
vdal(vlan^.nxt);
vdal(vlan);

vlan:=vlan^.nxt;
end;
end;

vlan:=vslov;
while vlan^.lm<>'.' do begin
if (vlan^.lm='i')and(vlan^.nxt^.lm='f') then write(n); write(vlan^.lm);
vlan:=vlan^.nxt
end;
end.

чому ця шняга не працює????

Цитата

как вы яхту назовёте, так она и поплывёт

  • 0

#11 iamweasel

    Чайник

  • Користувачі
  • Pip
  • 3 повідомлень

Відправлено 03.02.2010 – 22:20

не я називав!
  • 0

#12 Бамблбі

    Писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 415 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:ЛЬВІВ

Відправлено 23.03.2010 – 22:51

Нарооод....поможіть алгоритм Гаффмана реалізувати на паскалі... :)
ПЛІЗ!!!

П.С: ой...теми про паскаль не побачив...

Повідомлення відредагував Той_Що_Танцює_на_голові: 23.03.2010 – 22:54

  • 0

#13 Гість_Nikolja94_*

  • Гості

Відправлено 25.11.2010 – 16:16

Пацани допоможіть зробити 2 задачі за допомогою масивів!!!....для мене дуже тяжка тема!!!

Задача 1 (Одновимірні масиви)
Описати одновимірний масив цілих чисел і ввести в нього довільні значення з клавіатури.
Обробити цей масив згідно з індивідуальним завданням:

Обчислити середнє геометричне значення додатніх елементів масиву.


Задача 2 (Двовимірні масиви)
Задати двовимірний масив дійсних чисел, реалізувати його обробку згідно варіанту.
Вхідні дані задати самостійно, з огляду на специфіку задачі:

У двовимірному масиві визначити кількість додатніх елементів.


БУДУ ДУЖЕ ВДЯЧНИЙ ТОМУ ХТО ЗРОБИТЬ БО ДУЖЕ ПОТРІБНО!!!!



 i 

Теми з"єднано
Користуйся пошуком. Наразі усне попередження
 

Повідомлення відредагував Kassandra: 25.11.2010 – 16:27

  • 0

#14 Amarok

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2350 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Дубно -> Нетішин -> Київ -> New York

Відправлено 25.11.2010 – 17:52

Перегляд дописуNikolja94 (25.11.2010 09:16) писав:

Пацани допоможіть зробити 2 задачі за допомогою масивів!!!....для мене дуже тяжка тема!!!

Задача 1 (Одновимірні масиви)
Описати одновимірний масив цілих чисел і ввести в нього довільні значення з клавіатури.
Обробити цей масив згідно з індивідуальним завданням:

Обчислити середнє геометричне значення додатніх елементів масиву.


Задача 2 (Двовимірні масиви)
Задати двовимірний масив дійсних чисел, реалізувати його обробку згідно варіанту.
Вхідні дані задати самостійно, з огляду на специфіку задачі:

У двовимірному масиві визначити кількість додатніх елементів.


БУДУ ДУЖЕ ВДЯЧНИЙ ТОМУ ХТО ЗРОБИТЬ БО ДУЖЕ ПОТРІБНО!!!!


задачка елементарна
краще прочитай уважно документацію і все получиться :blink:
ось перший лінк який гуголь мені дав http://pascalprogram...om/lesson10.php
  • 0

#15 kavalera

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1258 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 25.11.2010 – 19:18

Амароку, а казав, що не жартівник. Дав посилання на англомовний ресурс з програмування користувачу, який ввідні завдання на масиви не може осилити.)
  • 0

#16 Феєричний неук :)

    Козак - перевертень

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6187 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:пекельне болото

Відправлено 25.11.2010 – 19:23

а що таке середнє геометричне?
  • 0

#17 kavalera

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1258 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 25.11.2010 – 19:44

Перегляд дописуХмурий Князь Вітольд (25.11.2010 19:23) писав:

а що таке середнє геометричне?
В часи пошуковиків...
Зображення
  • 0

#18 Amarok

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2350 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Дубно -> Нетішин -> Київ -> New York

Відправлено 25.11.2010 – 23:48

Перегляд дописуkavalera (25.11.2010 12:18) писав:

Амароку, а казав, що не жартівник. Дав посилання на англомовний ресурс з програмування користувачу, який ввідні завдання на масиви не може осилити.)

а він не казав шо він англійської не знає)
  • 0

#19 kavalera

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1258 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 25.11.2010 – 23:52

Перегляд дописуAmarok (25.11.2010 23:48) писав:

а він не казав шо він англійської не знає)
логічно. :cry:
  • 0

#20 Гість_Nikolja94_*

  • Гості

Відправлено 27.11.2010 – 17:54

Хлопці...може всеж таки зробите мені??..Буду дуже вдячний, бо і читати наново всю ту тему не маю часу після інституту....а потрібно чим пошвидше!!!...ну просто тяжка та тема про масиви мені...нічого не пороблю...((
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних