Перейти до вмісту

На чому не можна економити?


Повідомлень в темі: 89

#1 Гість_olenka_s_*

  • Гості

Відправлено 29.03.2009 – 14:33

  • 89
А от на чому ви особисто економите під час кризи? І яким чином? :)

#2 -=VJ=-

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6536 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 29.03.2009 – 14:35

Перегляд дописуolenka_s (29.03.2009 15:33) писав:

А от на чому ви особисто економите під час кризи? І яким чином? :)

Ні на чому.
Я свого часу вдосталь наекономився, щоб тепер це повторювати.
Тому вчора увечері ласував данською бринзою і французьким плавленим сирком. До речі серед українських аналогів жоден і поруч не стояв. От і підтримуй тут національного виробника.
  • 0

#3 bamik

    салоїд

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2443 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Івано-Франківськ

Відправлено 29.03.2009 – 14:47

Я взагалі не бачу кризи, на районі з’явлюсь близько 19.00 після роботи, спершу заходжу в Сільпо за продуктами,. І що думаєте я бачу? Із 20 кас 10, котрі працють, мають чергу в 3-4 метри.

Зи. Хамон завжди беру собі, аж надто подобається мені це мясце :)
  • 0

#4 -=VJ=-

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6536 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 29.03.2009 – 14:50

Перегляд дописуbamik (29.03.2009 15:47) писав:

Зи. Хамон завжди беру собі, аж надто подобається мені це мясце :)

Як на мене це швидше сальце, а не м'ясце :)
Хоча припускаю, що мені на очі траплявся неправильний хамон.
  • 0

#5 ZoomerMan

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 667 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Івано-Франківськ

Відправлено 29.03.2009 – 14:54

Поки що ні на чому - економити ми почнемо десь з кінця літа коли криза дойде до простих людей!
  • 0

#6 bamik

    салоїд

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2443 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Івано-Франківськ

Відправлено 29.03.2009 – 14:55

Перегляд допису-=VJ=- (29.03.2009 15:50) писав:

Як на мене це швидше сальце, а не м'ясце :)
Хоча припускаю, що мені на очі траплявся неправильний хамон.

Ненаю, там лейба проштампована Made in Spain, думаю не дарма 25 грн за 100 грам вимагають ))) Варто булоб нашим мясопереробним заводом взятись за випуск хамону, складної технології там немає :)
  • 0

#7 -=VJ=-

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6536 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 29.03.2009 – 15:18

Перегляд дописуbamik (29.03.2009 15:55) писав:

складної технології там немає :)

Ага, геть немає.
  • 0

#8 bamik

    салоїд

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2443 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Івано-Франківськ

Відправлено 29.03.2009 – 15:41

Перегляд допису-=VJ=- (29.03.2009 16:18) писав:

Ага, геть немає.


Цитата

Свинячий окорок солять, сушать і в'ялять в строго визначених умовах, що, зрештою, приводить до створення одного з найкращих і відоміших в світі м'ясних делікатесів. Хамон практично не містить холестерину і є найбільш вживаним м'ясним продуктом в Іспанії.

Цитата

Спосіб виробництва Хамона
Все, що потрібне для виробництва Хамона - це свіжа свинина, сіль, повітря і час. Це звучить просто, але професійне виробництво стикається з істотними технологічними труднощами. Виробляти Хамон не важко, але виробляти високоякісний Хамон - дуже складний процес. Зараз виробництво грунтується на самих останніх технологіях, в умовах гігієни, які штучно відтворюють всі стадії процесу, дозволяючи завжди підтримувати безперервне виробництво, постійну якість і оптимальні умови середовища. Ці стадії пов'язані з традиційними методами що використовувались великими сімействами або маленькими виробниками в областях, що традиційно займалися розведенням свиней. Вироблявся Хамон в домашніх умовах, протягом багатьох місяців. Клімат був істотною частиною процесу виробництва, який починався в холодні зимові місяці і закінчувався помірними літніми температурами. Процес виготовлення Хамона Іберіко і Хамона Серрано схожі і мають однакові стадії, але Хамон Іберіко в'ялиться набагато довше.



Цитата

У обох випадках є чотири стадії приготування:

Стадії приготування на прикладі Хамона Іберіко
1. Соління
У спеціально обладнаних кімнатах Хамон засипають великою кількістю солі, щоб прискорити процес обезводнення. Час соління залежить від ваги ноги і кліматичних умов кожної області, але в середньому воно складає один день на кг ваги. Після соління, хамон очищають від солі і поміщають в кімнати з регульованою температурою і вогкістю, щоб м'ясо рівномірно просочилося сіллю.

2. Сушіння
Залежно від ваги окорока і кліматичних умов географічної області, процес сушки займає від 6 до 12 місяців. Сушка звичайно починається зимою або ранньою весною, щоб скористатися перевагою повільного і поступового збільшення температури аж до пізнього літа. Протягом цього тривалого процесу, важливу роль виконують такі чинники як сприятливий клімат, навики, турбота і терпіння експертів.

3. В'ялення.
Завершальний, найповільніший, процес дозрівання (в'ялення) проходить в темноті і тиші підвалів, як і у разі чудових старих вин. Восени хамон переміщають на нижчі поверхи приміщення, де він знаходяться протягом 9-12 місяців при температурі 8-10°С. Тут починається процес в'ялення: під впливом мікрофлори м'ясо придбаває структуру, смак і аромат справжнього іспанського Хамона.

4. Проба
Проба - це остання перевірка: тонкою довгою голкою (зробленої з кістки корови або коня) експерти роблять два або три отвори в Хамоне щоб відчути аромат, що говорить про завершення стадії в'ялення.

Вважаєте важко виготовляти його на наших комбінатах? Та ні, було б бажання... Нажаль здатні тільки паперову ковбасу виготовляти :)
  • 0

#9 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 29.03.2009 – 16:01

економимо!!! причому досить таки відчутно при умові, що раніше елементарні речі купувались запросто то тепер обмеження, паски затягнули - дихати нема чим :). Економимо на всьому на чому можна зекономити
  • 0

#10 bamik

    салоїд

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2443 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Івано-Франківськ

Відправлено 29.03.2009 – 16:05

Перегляд дописуЛастiвочка (29.03.2009 17:01) писав:

економимо!!! причому досить таки відчутно при умові, що раніше елементарні речі купувались запросто то тепер обмеження, паски затягнули - дихати нема чим :). Економимо на всьому на чому можна зекономити

Смію припустити, що для клієнтів таки підняли ціни на вишиванки. Чи не так?
  • 0

#11 D1m{@}

    Писар

  • На перевірці
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 429 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 29.03.2009 – 16:08

Перегляд дописуЛастiвочка (29.03.2009 17:01) писав:

економимо!!! причому досить таки відчутно при умові, що раніше елементарні речі купувались запросто то тепер обмеження, паски затягнули - дихати нема чим :). Економимо на всьому на чому можна зекономити

Я намагаюсь менше продуктів купувати і зараз не так часто купую одяг. Плюс виплачую свій кредит і умудряюсь збирати гроші на квартиру :), я так мрію про свою власну оселю... що капець.
  • 0

#12 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 29.03.2009 – 16:28

Перегляд дописуbamik (29.03.2009 16:05) писав:

Смію припустити, що для клієнтів таки підняли ціни на вишиванки. Чи не так?
уявляєш? зовсім не піднімали...підняли лише на 5 грн футболки. були 25 тепер 30..Якби не той курс долара то проблем би не було, могли жити як і раніше, а тут і гроші, що на хату збирали і ті, що з продажу машини були - всьо пішло за зиму на француватий банк....економимо на продуктах, принаймі не купуємо в такій к-сті, одяг? можливо трошки по меншій вартості ніж досі, якщо раніше любили мати щось в запас то тепер - по мірі використання купується(наприклад порошок завжди парочка була в запасі, тепер якщо та на викінченні то купується нова пачка) ну і так далі...Маю надію, що долар таки впаде ну і літо...зимою завжди торгівля завмирає. Хоча я помітила таку річ, що й продуктів в магазині менше купують
  • 0

#13 Білий Дракон

    Хлопець

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6385 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Палацу

Відправлено 29.03.2009 – 17:27

На модераторах. :)

bamik: ПОПЕРЕДЖЕННЯ(за пунктом правил 2.5).
  • 0

#14 D1m{@}

    Писар

  • На перевірці
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 429 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 29.03.2009 – 17:30

Перегляд дописуБілий Дракон (29.03.2009 18:27) писав:

На модераторах. :)

Хочу в модератори, а не беруть... економить адміністрація )


bamik: ПОПЕРЕДЖЕННЯ(за пунктом правил 2.5).
  • 0

#15 Білий Дракон

    Хлопець

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6385 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Палацу

Відправлено 29.03.2009 – 18:34

Перегляд дописуБілий Дракон (29.03.2009 18:27) писав:

На модераторах. :)

bamik: ПОПЕРЕДЖЕННЯ(за пунктом правил 2.5).
У мене є форум і я не наймаю модераторів. Економлю на них. Що, обідасно? :)
Marcos: ПОПЕРЕДЖЕННЯ(за пунктом правил 2.5.).Я на цьому форуму не економлю на попередженнях
  • 0

#16 -=VJ=-

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6536 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 29.03.2009 – 19:43

Перегляд дописуbamik (29.03.2009 16:41) писав:

Вважаєте важко виготовляти його на наших комбінатах?

виробляти високоякісний Хамон - дуже складний процес.

Пан сам читає, що пише? :)
  • 0

#17 Гетьман

    I am forsaken (c) Sylvanas

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2480 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Leopolis novus

Відправлено 29.03.2009 – 19:59

Ні на чому не економлю. Навіть став більше витрачати. Почав їздити маршрутками, коли раніше ходив пішки чи їздив ровером, купую собі щось смачне з'їсти якщо захочу, якщо раніше встигав добігати додому, решту ж одразу витрачаю на перспективні покупки, бо заощаджувати стало невигідно
  • 0

#18 -=VJ=-

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6536 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 29.03.2009 – 20:03

Перегляд дописуГетьман (29.03.2009 20:59) писав:

Навіть став більше витрачати.

Оце точно.
Я ж теж тепер на автівці катаюсь щодня - то вже геть не чотири гривні виходить, як раніше, на маршрутці.
  • 0

#19 Зварич

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1056 повідомлень
  • Місто: перерви між допитами

Відправлено 29.03.2009 – 20:38

На податках :)

Цитата

Вважаєте важко виготовляти його на наших комбінатах? Та ні, було б бажання...

Пан забув, що в нас нема жолудів, якими годують отих свиней, яких в нас теж нема, бо їм не кліматить.

А так, було б бажання :)
  • 0

#20 Amili

    сама по собі

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1458 повідомлень
  • Стать:Жінка

Відправлено 29.03.2009 – 20:43

Приходиться економити на всьому. І жити на 700 грн на місяць :) Але особливого дискомфорту від того не відчуваю...

Повідомлення відредагував Amili: 29.03.2009 – 20:45

  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних


Магазин кубиков Рубика Cubes.in.ua