Перейти до вмісту

Допоможіть будь=ласка


Повідомлень в темі: 20

#1 Alex1711

    Чайник

  • Користувачі
  • Pip
  • 8 повідомлень

Відправлено 08.03.2010 – 15:29

  • 20
14. Після введення з клавіатури розмірності двохвимірної матриці (кількість рядків і стовпчиків) цілих чисел (знакового цілого типу), а також введення її елементів вивести на екран матрицю, в якій рядки упорядковані за убуванням елементів останнього стовпчика.

#2 TpakTopucT

    Постійний житель

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPip
  • 155 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Banderstadt

Відправлено 08.03.2010 – 17:20

Перегляд дописуAlex1711 (8.03.2010 15:29) писав:

14. Після введення з клавіатури розмірності двохвимірної матриці (кількість рядків і стовпчиків) цілих чисел (знакового цілого типу), а також введення її елементів вивести на екран матрицю, в якій рядки упорядковані за убуванням елементів останнього стовпчика.
А в чому тут власне проблема...???
Робите елементарний ввід-вивід даних...
Далі сортуєте, за останнім стовпцем, одним з відомих алгоритмів сортування (наприклад цим), тільки переставляєте не один елемент, а відповідно кожен рядок вашої введеної матриці...

П.С. Будь ласка, пишеться окремо, обговорюється в іншій темі)))

Повідомлення відредагував TpakTopucT: 08.03.2010 – 17:24

  • 0

#3 provodar

    Місцевий

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPip
  • 291 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Лева

Відправлено 08.03.2010 – 17:58

почитай про синтаксис тієї мови, на якій треба це написати, роботи на декілька годин...
  • 0

#4 TpakTopucT

    Постійний житель

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPip
  • 155 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Banderstadt

Відправлено 08.03.2010 – 19:07

Перегляд дописуprovodar (8.03.2010 17:58) писав:

почитай про синтаксис тієї мови, на якій треба це написати, роботи на декілька годин...
Кумедний ти... яких годин...???
якщо на класичному С - це роботи то на 10-15 хв...
  • 0

#5 Lactarius

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 976 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 08.03.2010 – 22:57

Цитата

почитай про синтаксис тієї мови, на якій треба це написати, роботи на декілька годин...
тієї мови це якої? цікаво побачити ту мову... кілька годин це хіба якщо на брейнфак писати чи що...
  • 0

#6 Alex1711

    Чайник

  • Користувачі
  • Pip
  • 8 повідомлень

Відправлено 09.03.2010 – 20:22

Перегляд дописуLactarius (8.03.2010 22:57) писав:

тієї мови це якої? цікаво побачити ту мову... кілька годин це хіба якщо на брейнфак писати чи що...
Мова Паскаль
  • 0

#7 Alex1711

    Чайник

  • Користувачі
  • Pip
  • 8 повідомлень

Відправлено 09.03.2010 – 21:00

Перегляд дописуAlex1711 (8.03.2010 15:29) писав:

14. Після введення з клавіатури розмірності двохвимірної матриці (кількість рядків і стовпчиків) цілих чисел (знакового цілого типу), а також введення її елементів вивести на екран матрицю, в якій рядки упорядковані за убуванням елементів останнього стовпчика.
В мене не виходить.Переставляються лише елементи останнього стовпчика,а треба,щоб разом з рядками.
  • 0

#8 TpakTopucT

    Постійний житель

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPip
  • 155 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Banderstadt

Відправлено 09.03.2010 – 21:18

Цитата

В мене не виходить.Переставляються лише елементи останнього стовпчика,а треба,щоб разом з рядками.

Читай мій пост вище, а особливо переставляєте не один елемент, а відповідно кожен рядок вашої введеної матриці...
тобто коли переставляєте елементи запустіть цикл по рядку, щоб перествляти всі елементи у рядку по черзі...

Перегляд дописуprovodar (8.03.2010 17:58) писав:

почитай про синтаксис тієї мови, на якій треба це написати, роботи на декілька годин...

Нє ну можна звичайно і пару годин писати таку прогу, якщо віддебагити її потім замінити частину коду асемблерними вставками, задати динамічні структури, розподілити обчислення на різні процеси/потоки, написати це як метод класу тд і тп... але навіщо гойдалка, якщо потрібно колесо...???)))
» Натисніть, щоб показати спойлер - натисніть ще раз, щоб приховати... «
Зображення

Повідомлення відредагував TpakTopucT: 09.03.2010 – 21:19

  • 0

#9 Alex1711

    Чайник

  • Користувачі
  • Pip
  • 8 повідомлень

Відправлено 09.03.2010 – 21:29

Перегляд дописуTpakTopucT (9.03.2010 21:18) писав:

Читай мій пост вище, а особливо переставляєте не один елемент, а відповідно кожен рядок вашої введеної матриці...
тобто коли переставляєте елементи запустіть цикл по рядку, щоб перествляти всі елементи у рядку по черзі...



Нє ну можна звичайно і пару годин писати таку прогу, якщо віддебагити її потім замінити частину коду асемблерними вставками, задати динамічні структури, розподілити обчислення на різні процеси/потоки, написати це як метод класу тд і тп... але навіщо гойдалка, якщо потрібно колесо...???)))
» Натисніть, щоб показати спойлер - натисніть ще раз, щоб приховати... «
Зображення
Що тут не так?Можеш доробити?)

Перегляд дописуAlex1711 (9.03.2010 21:26) писав:

Що тут не так?Можеш доробити?)
Program _2_3;
uses crt;
var i,j,M,N,k,max,temp:integer;
a:array[1..100,1..100]of integer;
BEGIN
clrscr;
write('Ââåäèòå êîëè÷åñòâî ñòðîê M:');readln(M);
write('Ââåäèòå êîëè÷åñòâî ñòîëáöîâ N:');readln(N);
for i:=1 to M do
begin
for j:=1 to N do
begin
write('a[',i,',',j,']=');readln(a[i,j]);
end;
end;

for i:=1 to M do
begin
for j:=1 to N do
begin
write(a[i,j],' ');
end;writeln;
end;
writeln;

for i:=1 to M-1 do
for k:=1 to M-i do
if a[k+1,j]<a[k,j] then { > - ï³ä ÷àñ ñîðòóâàííÿ ó ïîðÿäêó óáóâàííÿ}
begin
temp:=a[k,j];
a[k,j]:=a[k+1,j];
a[k+1,j]:=temp;
end;



for i:=1 to M do
begin
for j:=1 to N do
begin
write(a[i,j],' ');
end;writeln;
end;
END.
  • 0

#10 provodar

    Місцевий

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPip
  • 291 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Лева

Відправлено 09.03.2010 – 21:38

Перегляд дописуTpakTopucT (8.03.2010 19:07) писав:

Кумедний ти... яких годин...???
якщо на класичному С - це роботи то на 10-15 хв...


Перегляд дописуLactarius (8.03.2010 22:57) писав:

тієї мови це якої? цікаво побачити ту мову... кілька годин це хіба якщо на брейнфак писати чи що...


Перегляд дописуTpakTopucT (9.03.2010 21:18) писав:

Читай мій пост вище, а особливо переставляєте не один елемент, а відповідно кожен рядок вашої введеної матриці...
тобто коли переставляєте елементи запустіть цикл по рядку, щоб перествляти всі елементи у рядку по черзі...



Нє ну можна звичайно і пару годин писати таку прогу, якщо віддебагити її потім замінити частину коду асемблерними вставками, задати динамічні структури, розподілити обчислення на різні процеси/потоки, написати це як метод класу тд і тп... але навіщо гойдалка, якщо потрібно колесо...???)))
» Натисніть, щоб показати спойлер - натисніть ще раз, щоб приховати... «
Зображення

Народ, ви повідомлення читаєте, чи так: побачив знайомі слова і написав відповідь? Декілька годин на те, щоб прочитати і зрозуміти синтаксис. Людині, яка задає такі запитання якраз стільки і треба.

п.с. програмування тут 3хв від сили.
  • 0

#11 Alex1711

    Чайник

  • Користувачі
  • Pip
  • 8 повідомлень

Відправлено 09.03.2010 – 21:43

Перегляд дописуprovodar (9.03.2010 21:38) писав:

Народ, ви повідомлення читаєте, чи так: побачив знайомі слова і написав відповідь? Декілька годин на те, щоб прочитати і зрозуміти синтаксис. Людині, яка задає такі запитання якраз стільки і треба.

п.с. програмування тут 3хв від сили.
То напиши,прошу
  • 0

#12 Ласочка:)

    Сова всія Теревень

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1002 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Славне місто Утопія

Відправлено 09.03.2010 – 21:59

Скоро вже навіть я виведу ту матрицю.......
  • 0

#13 :-)

    Пам'яті Помаранчевої Каски

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1199 повідомлень
  • Місто:витверезника

Відправлено 09.03.2010 – 22:01

Перегляд дописуЛасочка:) (9.03.2010 21:59) писав:

Скоро вже навіть я виведу ту матрицю.......

Фільцюванням, ага. :ggggg:
  • 0

#14 Alex1711

    Чайник

  • Користувачі
  • Pip
  • 8 повідомлень

Відправлено 09.03.2010 – 22:05

Перегляд дописуЛасочка:) (9.03.2010 21:59) писав:

Скоро вже навіть я виведу ту матрицю.......
То виведи,дуже прошу)
  • 0

#15 TpakTopucT

    Постійний житель

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPip
  • 155 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Banderstadt

Відправлено 10.03.2010 – 01:04

Перегляд дописуAlex1711 (9.03.2010 22:05) писав:

То виведи,дуже прошу)
Не вже ти не зрозумів, що ніхто тут писати програму, за тебе не збирається...???
Якого милого, взагалі було поступати на програміста, якщо не можете запрограмувати дописати простого елементарного циклу...???

Скажіть чесно, це не ви написали програму, правда...???

Повідомлення відредагував TpakTopucT: 10.03.2010 – 01:07

  • 0

#16 Alex1711

    Чайник

  • Користувачі
  • Pip
  • 8 повідомлень

Відправлено 10.03.2010 – 21:26

Перегляд дописуTpakTopucT (10.03.2010 01:04) писав:

Не вже ти не зрозумів, що ніхто тут писати програму, за тебе не збирається...???
Якого милого, взагалі було поступати на програміста, якщо не можете запрограмувати дописати простого елементарного циклу...???

Скажіть чесно, це не ви написали програму, правда...???
Я.
  • 0

#17 Kassandra

    Т-Сонятко

  • СуперМодератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5186 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:сплячих левів

Відправлено 10.03.2010 – 22:09

Перегляд дописуTpakTopucT (10.03.2010 01:04) писав:

Не вже ти не зрозумів, що ніхто тут писати програму, за тебе не збирається...???
Якого милого, взагалі було поступати на програміста, якщо не можете запрограмувати дописати простого елементарного циклу...???

Скажіть чесно, це не ви написали програму, правда...???
ти не повіриш,але я чула що навіть юристів змушують програмувати семестр на Паскалі...
  • 0

#18 provodar

    Місцевий

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPip
  • 291 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Лева

Відправлено 10.03.2010 – 22:29

Перегляд дописуAlex1711 (9.03.2010 21:29) писав:

temp:=a[k,j];
a[k,j]:=a[k+1,j];
a[k+1,j]:=temp;

як мінімум тут треба обмінювати не 1 ел., а цілий вектор
  • 0

#19 TpakTopucT

    Постійний житель

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPip
  • 155 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Banderstadt

Відправлено 11.03.2010 – 00:05

Перегляд дописуAlex1711 (10.03.2010 21:26) писав:

Я.

Щось в мене великі сумніви...

Перегляд дописуKassandra (10.03.2010 22:09) писав:

ти не повіриш,але я чула що навіть юристів змушують програмувати семестр на Паскалі...

Не знаю на рахунок Паскаля, але те що вони вивчають офісні пакети це точно... Та й в загальному, це біда нашої системи освіти... Їм читають програмування, яке їм і "боком" не потрібне. А нам читають соціологію, яка нам також не знадобиться... І таких прикладів дуже багато...

Перегляд дописуprovodar (10.03.2010 22:29) писав:

як мінімум тут треба обмінювати не 1 ел., а цілий вектор

я б сказав рядки матриці... вектор вважають що це окремий масив(або матриця у якої один рядок чи стовпчик)... але це вже, як то говорять, вий**я(вибачаюся, на слові)...)))
Наприклад я сумніваюсь, що навіть після того, як ви "тикнули" пальцем, що потрібно змінювати, він зможе правильно змінити програму...
  • 0

#20 provodar

    Місцевий

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPip
  • 291 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Лева

Відправлено 11.03.2010 – 14:43

Перегляд дописуTpakTopucT (11.03.2010 00:05) писав:

я б сказав рядки матриці... вектор вважають що це окремий масив(або матриця у якої один рядок чи стовпчик)... але це вже, як то говорять, вий**я(вибачаюся, на слові)...)))

Вектор як рядок, чи стовпець. В паскалі немає окремого типу "вектор" (як в сішці напр.), тому, щоб не прив"язуватися до конкретної умови задачі, думаю, можна використати і таке озн.

Перегляд дописуTpakTopucT (11.03.2010 00:05) писав:

Наприклад я сумніваюсь, що навіть після того, як ви "тикнули" пальцем, що потрібно змінювати, він зможе правильно змінити програму...
якщо дійсно сам писав, то...
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних