перенести у "мови", патамушта в принципі мови питання і стосується. от тільки українька для мене розглядається як іноземна.
в кінці весни займалася питанням вивчення малими дітьми іноземних мов, бо пропонували працювати з однією тьотєчкою, яка таким чином облапошує наївних батьків.
Нормативные показатели речевого развития детей
Цитата
У пятилетнего малыша речь чистая, внятная, без нарушении звукопроизношения, ведь в этом возрасте закончился процесс овладения звуками. Возросла речевая активность: малыш не только задает вопросы сам и отвечает на вопросы взрослого, но и охотно и подолгу рассказывает о своих наблюдениях и впечатлениях. Употребление предложений более сложной структуры является причиной встречающихся в речи ребенка пяти лет отдельных грамматических ошибок, чаще всего на согласование числительных с существительными. Сделаны первые шаги по овладению грамотой: малыш научился замечать в словах отдельные звуки, a npocтые слова пробует анализировать полностью.
от саме в такому віці і варто вчити мови. точніше не у віці навіть справа, а щоб дитина вже ясно говорила і розуміла що говорять їй. у дитини трьох років ше нема такої ясності.
Цитата
Одной из причин, задерживающей нормальное развитие детского звукопроизношения, является вредная манера взрослых говорить с детьми , подстраиваясь к их неправильному произношению.
бгг нє сюсюкайтесь
Цитата
Искажения детской речи так же вызываются неправильной речью окружающих ребенка людей ( неясное, косноязычное или торопливое произношение), диалектными особенностями, разговором в раннем детстве на разных языках.
от в моєї мами саме така вимова . говорить капєц як швидко, і коли злиться, то ше й в такій тональності, шо йомайо. як наслідок - я так само говорю. проте іноземними мовами, якими вона зі мною займалася, я говорю значно..я б сказала гарніше. рідної вчишся на слух від батьків і інших людей, а іноземною мовою ти займаєшся, практикуєш.. як нас на першому курсі змушували у лінгафоннному кабінеті годинами просиджувати(а я не сиділа

), шоб корегувати свою вимову близько до вимови носіїв, так і малу дитину вчиш. але справді треба мати гарного вчителя. і не починати вчити ше геть дурну дитину, яка ше сама себе не дуже то і соображає.
мала свого часу проблему з дитиною другого класу, вона не розуміла такої великої кількості часів у англійській(англ. з першого класу зараз. а коли я в школі вчилася, то вона в мене лише з 5-го була). гірше, вони у школі ше з української мови дієслово не вчили, то мені доводилось спочатку пояснювати матеріал на прикладі української, а потім вже англійську пояснювати. це капєц, таварісчі.
а з українською в мене все одно біда буде, бо говорю я нею препаскудно. і російською в мене теж акцент. Чи реально ото себе змусити говорити повільніше і внятніше..