Manfred (30.11.2009 11:12) писав:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Манфреде! Я жодним словом не обмовився, яким джерелом є для мене біблія. В сенсі "авторитетна" - "не авторитетна". Не перевертайте розмову в непотрібне і нецікаве русло. Мало того, про те, що рай закрито і на сторожі поставлені херувими написано в ній же. ( цитата Вам потрібна ?) І нідЕ, (нідЕ, Манфреде) в текстах не вказано, що рай відкрито. Хоть трісни - не вказано. В цьому сенсі, Манфреде, Ваш допис про злочинця на хресті поряд з Ісою, виглядає ще смішнішим коли Ви твердите : він їх відчинив. От якраз Вам і слід було б вказати : де про це написано в текстах бейбли, окрім Вашого власного висновку. ? Я вже казав раніше і нагадаю Вам, що ДОДАВАТИ чи ВІДНІМАТИ в біблії - заборонено нею ж. Вчіть, і Вам дасться. І головне : говорячи про зачинений рай пані Подоляночці, я звернув увагу, що саме В БІБЛІЇ (бейблі) про це вказано. І на основі цього ж, зробив висновки щодо "дороги для душ". Якщо ж Вам відомо : куди саме потрапляють ваші христянські душі, то доведіть мені це. В сенсі того, що хтось відкрив ворота раю. Знову таки, виходячи з текстів біблії.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Манфред:
І дійсно, звіернімося до Шевченка.
-------------------------------------------
Манфреде, Ви знову тримаєте співбесідніків за лохів. Вас у школі вчили про таку річ як АНАЛІЗ, та вміння учня виділити основну думку творчості того, чи іншого автора ? "Червону нитку". Бачу, що ні. Так от я Вас повчу. "Червоною ниткою" біблії є - "страх господній". Це основна думка, яка закладена в неї. Фундація. Коли Ви наводите приклад того ж Шевченка, то треба не виривати тексти чи фрази (як ото Ви робите щодо дописів користувачів), а подавати думку в ЦІЛОМУ. Тоді, є можливість виділити з неї ОСНОВНУ думку автора. На цьому, Манфреде, тримається вся світова література, в тому числі - біблія. Отже, коли Ви тут так невдало штрикнули тим, що пише Шевченко про пастуха-царя Давида, то слід було подавати думку Тараса в цІлому :
.. у нас
Святую біблію читає
Святий чернець і научає,
Що цар якись-то свині пас
Та дружню жінку взяв до себе,
А друга вбив. Тепер на небi.
От бачите, які у нас
Сидять на небі! Ви ще темні,
Святим хрестом не просвіщенні,
У нас навчіться!.. В нас дери,
Дери та дай,
І просто в рай,
Хоч і рідню всю забери!
---------------------------------------------------------------------------------------------
Манфред :
Франка теж не забудемо:
---------------------------------------------------------------------------------------------
Гадаю, що опісля Тараса Вам досить ? Чи мо і тут Вам довести про невиіння аналізувати та виділяти основну думку творчості автора ? До того ж: це не тема розділу.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Манфред:
Лесю Українку будемо згадувати ?
-------------------------------------------------------
А при чому тут Леся ? В моїх дописах про неї і згадки не було. Це, (вкотре) намагання перевернути не в те русло.
----------------------------------------------------------------------------------------
Манфред:

-----------------------------------------------------------------------------------------
Сумніваюсь. Вам більш пасує прапор з шестикінечною зіркою.
------------------------------------------------------------------------------
Манфред:
У кого не виходить? У Бога все виходить

-------------------------------------------------------------------------------
Ви про кого ? Про єгову ?
-------------------------------------------------------------------------------
Манфред:
Навпаки, християнство знімає полуди з очей і кличе людину до свободи, геть від рабства.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Петро : "і ви, РАБИ, будьте покірні ПАНАМ вашим".
І ше (це вже про Вас, Манфреде) Петро : "хто ким переможений - той тому і РАБ".
От таке "геть від рабства" виходить. Якщо цього замало, можу додати з десяток шедеврів поданих в бейблі.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Манфред:
Це Ви незле сотні поколінь українців великих і пересічних, дідів і прадідів наших, козаків та українську шляхту мимохідь так — лошками та духовними наркоманами обізвали. Ну, як не визнати після цього Вас "патріотом"?
Манфреде, ніфіга у Вас не вийде в черговий раз перевернути все з ніг на голову. Втім, зважаючи на Вашу нездатність розуміти основну думку, поясню персонально. Говорячи про тих, хто боровся за нашу волю, я сказав: "а волі немає". Біда в тому, Манфреде, що борці за нашу волю пропускали основного ворога. Причина проста - тисячолітня наркоманія. І сьогодні, ми це бачимо наяву. (Ви, наприклад) Інша справа, що їх імена використовують. Кожен, для власних потреб. Наприклад - відзначаючи Шевченка, кожен політик України навіть не заікається про його ненависть до юдаїзму. Не заікаються, бо хрестяться юдаїзму. І використовують Тараса ЧАСТКОВО, як ото, подібно папузі, намагаєтесь зробити Ви, Манфреде.