Перейти до вмісту

Visual C++ 2005/2008


Повідомлень в темі: 22

#1 Dimetrius

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 75 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 30.03.2009 – 23:57

  • 22
Питання №1
Є форма Form1 і Form2, на Form1 є батон (кнопка). Як зробити так щоб при натисканні на цей батон відкривалася Form2? Зразок коду покажіть будь-ласка...

Питання №2
Хто має прогу (сам код маєтсья на увазі) або знає де скачати, яка рахує визначники високих порядків??? Бажано до 5-го порядку включно!!! Наперед вдячний!!!

#2 Lactarius

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 976 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 31.03.2009 – 02:02

Міг би і дві різні теми зробити.
Відповідь 1:
Віжуал С++ то повний сакс. юзай C#. Приблизно так:
Сунеш код в обробник

Form2 f = new Form2();
f.Show(this);

Пишу з памяті може і неточно (можна і без this) Якщо треба шоб перша форма не реагувала пишеш ShowDialog();

Відповідь 2:
http://alglib.sources.ru

Повідомлення відредагував Lactarius: 31.03.2009 – 02:09

  • 0

#3 Dimetrius

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 75 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 31.03.2009 – 14:28

Та чого сакс... може порівняно з C# і сакс, але я C# ше не юзав... Нас просто вчать С++, тай треба юзати то шо заставляють... доречі дякую за пораду, помогло... Правда трохи не так, але суть помоєму та сама...

Form2^ f = gcnew Form2();
 f->Show();

А другу тема не було резону створювати бо це по суті одне моє завдання =)
І я думаю, що з часом всетаки тему редагуватиму, бо питань виникатиме море... доповнюватиму по ходу, тому прошу модераторів не видаляти тему =)

Повідомлення відредагував Dimetrius: 31.03.2009 – 14:29

  • 0

#4 kavalera

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1258 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 31.03.2009 – 14:35

А Яву вже вивчили?
  • 0

#5 Lactarius

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 976 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 31.03.2009 – 15:08

Цитата

Form2^ f = gcnew Form2();
f->Show();
Так звичайно затупив. Забув що те що в шарпі крапочка в С++ то є "->" "." або "::" то що майкрософт "всрали" з плюсами то 100 пудово. По суті шарп єдина нормальна мова під ЦяткаНЕТ. Та і використання ^ ващє тупе з погляду оригінального С++ там юзали "*". gcnew це взагалі угар...
  • 0

#6 Dimetrius

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 75 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 01.04.2009 – 04:55

Питання №3
Як у Visual C++ 2005/2008 обробляти якийсь інший тип подій, а не тільки клік, чи лоад форми? Наприклад MouseOn, MouseDrag ну чи шось тіп того ...

Питання №4
Як у Visual C++ 2005/2008 зробити щоб певна подія відбувалася при натисканні певної клавіші на клавіатурі ... Наприклад button1_Click при натисканні на клавішу "b"... і чи взагалі таке можливо?
Або навіть не така подія, як клік батона, а просто присвоєння певній змінній певного значення, зміна положення картинки на формі, зміна розміру кнопки якоїсь, закриття форми...

Перегляд дописуIA32 (31.03.2009 15:35) писав:

А Яву вже вивчили?

Так, вчили... але тіко один семестр... покищо.
  • 0

#7 Lactarius

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 976 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 01.04.2009 – 07:48

З правого боку там де пропертіс цикни на блискавку вгорі. або пиши вручну. В твоєму обєкті є івенти пишеш += до них і додаєш делегат
На клавішу просто злови подію КейДавн і якщо в аргументах натиснута Б то пиши або button1->PerformClick(); або тупо викличи метод який обробляє баттон клік.
П.С. Не встидно такі тривіальні речі питати?
  • 0

#8 Dimetrius

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 75 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 01.04.2009 – 12:49

Та нє, не встидно =) Просто в нас так викладають, шо усе приходиться вчити самому ... Ніхто того не знає шо нас вчить... Нам завдання дадуть, скажуть робіть... і все... нам лекції взагалі по С!!!!! читають... причому уже 2-ий семестр одне і те саме... а працювати заставляють на Візуалі... того приходиться усе самому хто зна де, хто зна як розкопувати і питатися в кого можеш... Питатися у викладача нема толку, бо він зразу нас посилає на МСДН... так типу там усе є і ясно написано, нема чого задавати такі тупі питання... та й сам не особо в тому візуалі шарить ((((
  • 0

#9 Lactarius

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 976 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 01.04.2009 – 23:59

Млін. Чомусь я не ходив на лекції з програмування, але з цього предмету в мене відмінно. Хто шукає той знайде. А речі типу створення обробника взагалі тривіальні очевидні і не потребують знань. Хто шукає той знайде. просто тобі лінь шукати. А якщо і далі будеш чекати на готове... то нікому такий програміст не потрібен. В кожного програміста на першому місці самоосвіта....
  • 0

#10 Dimetrius

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 75 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 02.04.2009 – 13:56

Честь тобі і хвала за то шо ти такий розумний і працьовитий... :rolleyes: Чого це мені має бути стидно за те що я задаю питання? Якими б елементарними відповіді на них не здавалися... Може для тебе ці речі "тривіальні", а хтось, всетаки, тіки починає вчитися ...
  • 0

#11 Dimetrius

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 75 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 17.05.2009 – 23:04

Ще одне тупе питання...

Я передавати змінні оголошені в одній формі іншій?

Наприклад є Form1 і в ній оголошена змінна int lol = 100;
Як зробити щоб батон на Form2, яка викликається з Form1, виводив на Form2 наприклад pow(lol, 2); ???

  • 0

#12 Lactarius

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 976 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 18.05.2009 – 00:19

Можеш скористатися синглтоном, можеш написати ше один конструктор в другій формі можеш написати метод який сетає назву кнопки чи ше шось таке... все залежить від фантазії..
  • 0

#13 Хтось_дивний

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1037 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Україна, Тернопіль

Відправлено 19.05.2009 – 08:16

Перегляд дописуDimetrius (18.05.2009 00:04) писав:

Ще одне тупе питання...

Я передавати змінні оголошені в одній формі іншій?

Наприклад є Form1 і в ній оголошена змінна int lol = 100;
Як зробити щоб батон на Form2, яка викликається з Form1, виводив на Form2 наприклад pow(lol, 2); ???

я писав в 2008 студії в С++ і робив так:
Файл stdafx.cpp
 #include "stdafx.h"
 
 int mas[7]; //отут описав глобальну змінну

private: System::Void textName_TextChanged(System::Object^  sender, System::EventArgs^  e) 
 {
			  extern int mas[7]; //отут її описав в процедурі
 ...
 mas[2] =+mas[3]; //і використав
 }

якщо щось неправильно нехай пан Lactarius виправить.
  • 0

#14 Lactarius

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 976 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 19.05.2009 – 16:01

Щойно остаточно переконався, що Віжуал с++ то єресь...
  • 0

#15 Хтось_дивний

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1037 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Україна, Тернопіль

Відправлено 19.05.2009 – 16:57

Перегляд дописуLactarius (19.05.2009 17:01) писав:

Щойно остаточно переконався, що Віжуал с++ то єресь...

а що саме передувало таким переконанням))
ПеСе але я вас підтримую))
  • 0

#16 Lactarius

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 976 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 19.05.2009 – 17:14

Тому що під .NET єдина нормальна мова це є C# інші мови під дотнет це збочення. Ідея Гербедж коллекора в ВС++ йде тхенько какати. Ідея захищеного коду теж, оскільки тут використовується вказівники. примітивні типи це теж не найкращий вихід (дістає мене це в джаві). Одним словом такий підхід практично повністю нівелює переваги платформи.
  • 0

#17 Dimetrius

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 75 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 11.10.2009 – 16:40

Знову я і знову зі своїми тупими питаннями...
Чи можливо в VC++ створити масив наприклад текстбоксів...
Подібні реалізації в C# я уже знайшов, але чи можливо це реалізувати в VC++? І якщо можливо то як?
  • 0

#18 Amarok

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2350 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Дубно -> Нетішин -> Київ -> New York

Відправлено 08.04.2010 – 05:01

Перегляд дописуDimetrius (11.10.2009 10:40) писав:

Знову я і знову зі своїми тупими питаннями...
Чи можливо в VC++ створити масив наприклад текстбоксів...
Подібні реалізації в C# я уже знайшов, але чи можливо це реалізувати в VC++? І якщо можливо то як?

тобі ніколи не спадало на думку хоча б спробувати погуглити
я цього віжуал сі++ ніколи в обличчя не бачив а он скільки видало мені подібних результатів за один нещасний клік: http://www.google.com/#hl=en&q=visual+...2bb30ecf4f91972

тут шось подібне розібрали http://social.msdn.microsoft.com/Forums/en...0b-fb16d38eb82a

Повідомлення відредагував Amarok: 08.04.2010 – 05:13

  • 0

#19 МегаРавлик

    Ледар

  • Заблоковані
  • PipPip
  • 26 повідомлень

Відправлено 12.08.2010 – 08:44

Тема трохи не та, але вже як є.
VS 2008. У коді C# використовується Microsoft.Xna.Framework.GamerServices, Microsoft.Xna.Framework.Graphics і т.д.. Проблема в тому, що для того, щоб воно працювало треба додати Xna у списку посилань, проте її там немає. хоча встановлювалось воно нормально.
Знайшов був у неті схожу ситуацію, виконав

Цитата

C:\Windows\system32>copy "C:\Windows\assembly\GAC_32\Microsoft.Xna.Framework\3.0.0.0__6d5c3888ef60e27d\Microsoft.Xna.Framework.dll"
, але так нічого не змінилось, в списку посилань Xna не зявилось.
Пробував перевстановлювати, але теж нічого не дає.
  • 0

#20 Zuzik

    наглий, самоувєрєнний хам!

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1126 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 12.08.2010 – 09:09

вар 1. - включити збірку напряму в проект. Через "Файл", а не з списку студії.
вар 2. - зареэструвати ваш пакет в гаці - мала б тоді студія підтягнути.
вар 3. - підключати збірку через Reflection
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних