Перейти до вмісту

З чого роблять ковбасу в Україні!?


Повідомлень в темі: 25

#1 GolDima

    Постійний житель

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPip
  • 152 повідомлень

Відправлено 26.01.2009 – 19:49

  • 25
Сьогодні прочитав "цікавеньку" статтю про українську ковбасу, тепер навіть не знаю чи купляти цю бридоту...
Стаття на російській мові :ggggg:, Из чего делается колбаса в Украине?!

#2 bulbashka_aero

    Вівця-перевертень

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1577 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Кременчук

Відправлено 27.01.2009 – 01:26

:ggggg: невже з замінника сої?
  • 0

#3 Олеська

    вовчиця-чарівниця

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8134 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:скіфські вали

Відправлено 27.01.2009 – 01:34

Кажуть, що ті, хто творить ковбасу і закони, не використовують ні те, ні інше.)
  • 0

#4 Білий Дракон

    Хлопець

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6385 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Палацу

Відправлено 27.01.2009 – 02:25

А ви ще їсте ковбасу :ggggg:
Я думав, що люди давно про неї знають.
  • 0

#5 mim

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 680 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 27.01.2009 – 09:56

про начинку вареника побалакали. тепер можна і до начинки ковбаси перейти :ggggg:
  • 0

#6 bendera.UA

    Комбінатор....мясо-горілчаного комбінату.

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2306 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:вокзал Київ-Пас - Дарниця

Відправлено 27.01.2009 – 10:18

Перегляд дописуGolDima (26.01.2009 19:49) писав:

Сьогодні прочитав "цікавеньку" статтю про українську ковбасу, тепер навіть не знаю чи купляти цю бридоту...
Таке враження, що вам очі на світ відкрили, а ви про то все і не здогадувались....
1 питання - як ковбаса може бути "ковбасного кольору", тобто блідо чи яскраво рожевою, а тим паче червоною. Природний колір м’яса, що піддалось термообробці - різні відтінки сіро-коричневого. Справжня свинна домашня ковбаска ніколи не буде яскравою і тим паче рожево-червоною. Тому чим яскравіша начинка - тим більше там барвнику.
Але якщо наслухатись "страшилок" про харчові і пакувальні цехи в супер-маркетах, перепаковку прострочених товарів на кордонах, "ножки Буша", молотих пацюків на мнясокомбінатах, санекспертизи на ринках і т.д. і т.п. то вам любі мої нічого не залишеться як жувати лЯбєду (натурпродукт). Особисто я повністю від м’яса і ковбас відмовлятись не збираюсь. Лише став більш ретельно відноситись до їх вибору.............
  • 0

#7 Panikovskiy

    Місцевий

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPip
  • 238 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Іберійський пів-острів

Відправлено 27.01.2009 – 10:42

Та куди там, хлопці готують ковбаси з чого завгодно, тільки не з м"яса, На нього мабуть, в них табу. Літом, як приїжджали під час відпустки в Україну, то привезли тестю спеціально сосисок німецьких. То попробувавши він сказав: О! невже такі ще десь існують. По крайній мірі, тут в Іспанії ти маєш вибір, купляти з 30% чи 95% м"яса і весь склад ковбас розписаний від А до Я.
  • 0

#8 Nomad

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3581 повідомлень

Відправлено 27.01.2009 – 11:20

З чого, з чого - з москалів
  • 0

#9 Олеська

    вовчиця-чарівниця

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8134 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:скіфські вали

Відправлено 27.01.2009 – 11:39

Перегляд дописуNomad (27.01.2009 11:20) писав:

З чого, з чого - з москалів
То мрія, сонце, всього лиш мрія.)))


Знайомий розказував. Приїхав на ринок у Вінницю. Підходить до машини, що вивозить на продаж асортимент ковбас виробництва місцевого м"ясокомбінату. Каже, дайте мені м"ясну ковбасу. А продавщиця офігівши до нього, мовляв: ти де зараз м"ясну ковбасу бачив?..
  • 0

#10 Nomad

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3581 повідомлень

Відправлено 27.01.2009 – 11:48

Перегляд дописуОлеська (27.01.2009 11:39) писав:

То мрія, сонце, всього лиш мрія.)))


Знайомий розказував. Приїхав на ринок у Вінницю. Підходить до машини, що вивозить на продаж асортимент ковбас виробництва місцевого м"ясокомбінату. Каже, дайте мені м"ясну ковбасу. А продавщиця офігівши до нього, мовляв: ти де зараз м"ясну ковбасу бачив?..

А хочете зранку поблювати? Історія про ковбасу(байка, але смішна)
3 хлопів вирішили виїхати на природу побанячити, ну і відповідно до стратегічного запасу палива потрібна файна закусь, тобто ковбаса. А тут один із них нещодавно із знайомим зустрівся,який на місцевому комбінаті ті самі ковбаси випускає, тіпа може на шару підогнати її, особливо для того випадку.
Хлопи не довго думаючи підїхали до прохідної, щедрий знайомий виніс цілий пакет дарів мясокомбінату, на тім і поїхали на природу.
Але найстрашніше було попереду- через годинку після цього, коли компанія вже сиділа на поляні а у чарках вже булькотіла оковита, полізли хлопи до пакета витягувати ковбасу. І уявіть яке було їхнє здивування, коли замість 3 кг смачного сервілату побачили там купу конячих... пісюнів(мяко кажучи).
Знайомий виявився із гумором, а хлопи після цього довго не могли дивитися на ковбаси.
Ну шо, ви ше не блюєте? ГГГ
  • 0

#11 Олеська

    вовчиця-чарівниця

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8134 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:скіфські вали

Відправлено 27.01.2009 – 11:54

Перегляд дописуNomad (27.01.2009 11:48) писав:

А хочете зранку поблювати? Історія про ковбасу(байка, але смішна)
3 хлопів вирішили виїхати на природу побанячити, ну і відповідно до стратегічного запасу палива потрібна файна закусь, тобто ковбаса. А тут один із них нещодавно із знайомим зустрівся,який на місцевому комбінаті ті самі ковбаси випускає, тіпа може на шару підогнати її, особливо для того випадку.
Хлопи не довго думаючи підїхали до прохідної, щедрий знайомий виніс цілий пакет дарів мясокомбінату, на тім і поїхали на природу.
Але найстрашніше було попереду- через годинку після цього, коли компанія вже сиділа на поляні а у чарках вже булькотіла оковита, полізли хлопи до пакета витягувати ковбасу. І уявіть яке було їхнє здивування, коли замість 3 кг смачного сервілату побачили там купу конячих... пісюнів(мяко кажучи).
Знайомий виявився із гумором, а хлопи після цього довго не могли дивитися на ковбаси.
Ну шо, ви ше не блюєте? ГГГ
Тю. Для декого це делікатес. А от знайти в ковбасі око чи кігті, чи зуби...
  • 0

#12 Nomad

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3581 повідомлень

Відправлено 27.01.2009 – 11:55

Перегляд дописуОлеська (27.01.2009 11:54) писав:

Тю. Для декого це делікатес. А от знайти в ковбасі око чи кігті, чи зуби...

Ти знаєш гурманів таких? Ого))
Нє, якшо знайдеш в ковбасі мясо-ото подвиг
  • 0

#13 FT232BM

    私は人々嫌い

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3435 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ->НТУУ "КПІ"

Відправлено 27.01.2009 – 12:12

Перегляд дописуОлеська (27.01.2009 11:39) писав:

То мрія, сонце, всього лиш мрія.)))

Знайомий розказував. Приїхав на ринок у Вінницю. Підходить до машини, що вивозить на продаж асортимент ковбас виробництва місцевого м"ясокомбінату. Каже, дайте мені м"ясну ковбасу. А продавщиця офігівши до нього, мовляв: ти де зараз м"ясну ковбасу бачив?..
Нє, то не м‘ясо комбінат целюлозно-паперової промисловості. Кажуть, що з туалетного паперу роблять наші ковбасу та додають ароматизатор.
Тайны советского дефицита. "Вкусная и здоровая пища"
Файне відео, про ковбасу там теж згадують))

Цитата

Сосиски в полимеpной оболочке содержат:
45% - эмyльсия
25% - соевый белок
15% - птичье мясо
7% - пpосто мясо
5% - мyка, кpахмал.
3% - вкyсовые добавки

Саpдельки:
35% - эмyльсия
30% - соевый белок
15% - пpосто мясо
10% - птичье мясо
5% - мyка/кpахмал
5% - вкyсовые добавки


Шпикачки:
Аналогично саpделькам, только вместо птичьего мяса в ход идёт феpментиpованная свиная кожа, нyтpяное и некондиционное подкожное сало.

Колбаса ваpёная:
30% - птичье мясо
25% - эмyльсия
25% - соевый белок
10% - пpосто мясо
8% - мyка/кpахмал
2% - вкyсовые добавки

Некоторые пояснения
Эмyльсия - кожа, сyбпpодyкты, отходы мясопpоизводства - всё это pазмолотое и yваpенное до состояния светлосеpой кашицы.

Птичье мясо - пpоисхождение сего пpодyкта до конца выяснить не yдалось, посколькy пpиходит оно на склад в плоских и шиpоких коpобках типа окоpочковых, однако внyтpи находится монолитный бpикет сеpовато-pозового цвета.

Пpосто мясо - в подавляющем большинстве - английская бpикетиpованная свинина. Отсюда возникает вопpос - а где наше?

Мyка/кpахмал - кyкypyзная/каpтофельная мyка и кpахмал. Очень часто бывает некондиция.
Вкyсовые добавки - загyстители, кpаситель, "вкyс мяса", консеpванты, соль, сахаp, пеpец по вкyсy.
Испорченное мясо или колбасы на мясоперерабатывающих комбинатах подвергают обеззараживанию химическими реактивами и вторичной переработке.

Повідомлення відредагував FT232BM: 27.01.2009 – 12:23

  • 0

#14 bendera.UA

    Комбінатор....мясо-горілчаного комбінату.

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2306 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:вокзал Київ-Пас - Дарниця

Відправлено 27.01.2009 – 14:40

Перегляд дописуNomad (27.01.2009 11:55) писав:

Ти знаєш гурманів таких? Ого))
Нє, якшо знайдеш в ковбасі мясо-ото подвиг
Ще одна "страшилка" з життя. Сидів якось в колишнього одногрупника з районного відділу захисту прав споживачів……… Тут дєдулька залетів – блідий весь, як пильним мішком притрушений і палку ковбаси (за годину до цього на ринку куплену) тицяє. З його розповіді стало зрозуміло, що бурульку – супружніцу ейную, в цей час швидка карвалолов відпаює…………. Причиною такої бурної реакції стала не розмолота задня мишача лапка з куском хвоста (відать в останній момент в заміс потрапила). Ну про чек звичайно годі було й говорити – ринок йопсєль, але чисто з людських почуттів заяву в діда прийняли. В результаті точку ту на час сертифікації усієї продукції прикрили, а єйний хазяїн, аби дід заяву забрав, виплатив йому 300 грн. моральної компенсації (для 2000 чи 2001 року то були гарні гроші). Від запропонованої компенсації у вигляді ковбасної продукції сім’я потерпілих пенсіонерів чомусь навідріз відмовилась))))))

Особисто беру ковбасу переважно у перевіреній точці і лише певних сортів. На колишній роботі орендатори цех мнясний відкрили, то при перевірці розвідав що до чого і яку мона брати (що і працівники цеху і господарі вживають особисто). Тим і харчуюсь)))))
  • 0

#15 -=VJ=-

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6536 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 27.01.2009 – 21:22

Перегляд дописуGolDima (26.01.2009 19:49) писав:

Сьогодні прочитав "цікавеньку" статтю про українську ковбасу, тепер навіть не знаю чи купляти цю бридоту...

Ковбасу принципово не купую. Беру балик - там хоч зрозуміло, що це м"ясо.
З сучасною ковбасою мені вистачило давнього експерименту, коли я захотів зробити собі по-радянському підсмажену ковбасу.
  • 0

#16 carry

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 570 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Тернопіль

Відправлено 27.01.2009 – 21:25

Перегляд допису-=VJ=- (27.01.2009 21:22) писав:

Ковбасу принципово не купую. Беру балик - там хоч зрозуміло, що це м"ясо.
З сучасною ковбасою мені вистачило давнього експерименту, коли я захотів зробити собі по-радянському підсмажену ковбасу.
І що трапилось ???
  • 0

#17 Трям

    шопопало

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 683 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:планети КВН

Відправлено 27.01.2009 – 21:29

Нєєє))) Такі статті читати корисно тим, хто не може примусить себе на дієту сісти))) Апетит на дні три відбиває!
  • 0

#18 -=VJ=-

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6536 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 27.01.2009 – 21:32

Перегляд дописуCarrion (27.01.2009 21:25) писав:

І що трапилось ???

Розлізлося в слизьку червону кашу.
  • 0

#19 zav

    зрадник

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9565 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 27.01.2009 – 21:37

Перегляд дописуБілий Дракон (27.01.2009 02:25) писав:

А ви ще їсте ковбасу :ggggg:
Я думав, що люди давно про неї знають.
Направду. Мнясо дешевше та якісніше.
  • 0

#20 carry

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 570 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Тернопіль

Відправлено 27.01.2009 – 21:37

Перегляд допису-=VJ=- (27.01.2009 21:32) писав:

Розлізлося в слизьку червону кашу.


Ну не знаю, я купую, просто прискіпливо вибираю. Якщо на те пішло, то зараз більшість продуктів неякісні, то що всі виключити з раціону, вибираєм краще з гіршого ((((((((
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 2

0 користувачів, 2 гостей, 0 анонімних