Санюшка (6.07.2010 10:56) писав:
Тепер по самій роботі. Я, наївна, повірила, що на чоловічу сорочку 54 розміру вистачить 1,5 метра полотна, тепер не знаю що робити.. Можна, звичайно, викрутитись, викроїти перед з двох частин, та сшити, але ж передня частина не повинна мати шов посередині? Тоді можна візерунок до кінця продовжити (як у хлопця на фото у "допис#463"), щоб шов сховати, але ж то вже не правильно, наскільки я розумію? Бо Ви писали 4 пальці вище пупа...
Не бійтесь чорного кольору, просто вишивайте з позитивом. Ластівочка добре сказала, що коден отримує що вкладає.
Якщо чоловік для якого хочете вишити буде носити сорочку як на фото - тоді можете рятувати ситуацію з полотном. Якщо ж буде заправляти в штани - все ж таки треба шити так, як вище сказала Ластівочка. На скільки я розумію, проблема докупити полотно? І справді, де ви взяли чорне домоткане полотно? Вже й мені цікаво..
Ластiвочка (6.07.2010 11:57) писав:
Санюшка
хоч звертаєтесь не до мене, але дозволю собі відповісти на ваш допис.
1. я б не радила починати свою першу роботу на чорній вишиванці - дуже важко, це може відбити охоту назавжди (хіба що ви дуже наполеглива)
Так-так, на чорній панамі навіть важко новачку вишивати, та й неновачку теж... А ви маєте практику вишивання хоч трохи чи вирішили зразу за вишиванку сідати?
Санюшка (6.07.2010 14:17) писав:
Я збираюся вишивати прямо по полотні. Скажіть, будь-ласка, для першого разу це можливо взагалі? І ще питання, скільки це займе часу, якщо братися за роботу по можливості кожного дня?
Повторюсь, на чорному вишивати - важко. Якщо це ще й полотно - то помилок не уникнути, а час затягнеться. загалом я на панамі за тиждень вишила чоловікові сорочку ночами. Але практику маю з дитинства. На полотні, якщо є практика, думаю, 3 місяців мало б вистачити