Перейти до вмісту

Глінтвейн


Повідомлень в темі: 53

#1 Йа_ЯбЛуЧкО_XD

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 649 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:if.ua

Відправлено 04.01.2009 – 13:07

  • 53
Хто куштував глінтвейн? Які враження?
Тільки що мій тато варив глінтвейн, то на цілу хату йшов такииий запах! І сам напій дуже сподобався!

#2 Amili

    сама по собі

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1458 повідомлень
  • Стать:Жінка

Відправлено 04.01.2009 – 13:25

Я люблю глінтвейн. Але мене від нього так "рубає"))))) Тому п"ю його зазвичай на ніч - зразу спатки :) Допомагає при застуді :) зазвичай в сухе червоне вино додаю корицю, трішечки меленої гвоздики, мед і підігріваю.... ммм...смакота ;)

Повідомлення відредагував Amili: 04.01.2009 – 13:26

  • 0

#3 :-)

    Пам'яті Помаранчевої Каски

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1199 повідомлень
  • Місто:витверезника

Відправлено 04.01.2009 – 13:29

Я б зараз не проти :brovy: , бо кашляю щось... :)

Хороша річ. Дуже навіть.

Пам'ятаю варили із пляшки "Трі тапара" (777) ;) чи якось іншого дешевого аналога. І додавали що в кого було.

І ще цікава деталь - кодного разу як збиралися, і хтось хто не був під час приготування цього разу завжди питав - а що це? :blush: Смак завше був різним. :)
  • 0

#4 Sergik

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 666 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Leopolis

Відправлено 04.01.2009 – 13:42

дуже хороша річ, люблю :) і дійсно кожен раз різний виходить, незнаю чому але якщо навіть зберігати пропорції спецій то всерівно інакший, можливо залежить від температури і тривалості тримання на вогні :)
  • 0

#5 Крихітка

    Мрійниця

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4030 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Івано-Франківськ, Castelló, Ibiza, Hildesheim

Відправлено 04.01.2009 – 13:45

мммм...я його куштувала всього один раз і то давно)) але подосі пам"ятаю що штука має супер-аромат і цікавий смак...від кашлю помагає краще таблєток(і смачніше набагато))
  • 0

#6 -=VJ=-

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6536 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 04.01.2009 – 14:27

Перегляд дописуЙа_ЯбЛуЧкО_XD (4.01.2009 13:07) писав:

Хто куштував глінтвейн? Які враження?

Вперше скуштували на Хрещатику в 2001 році, коли приїхали зі свого містечка святкувати новий рік. Гарна штука. Хоча деякі люди не вміють його готувати - наприклад обмежуються лише кислими складниками (наприклад додають апельсини, яблука чи лимони) чи беруть столове вино.

Повідомлення відредагував -=VJ=-: 04.01.2009 – 14:30

  • 0

#7 Білий Дракон

    Хлопець

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6385 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Палацу

Відправлено 04.01.2009 – 14:29

Краще б рецепти написали, а не своє відношення.
  • 0

#8 -=VJ=-

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6536 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 04.01.2009 – 14:36

Перегляд дописуБілий Дракон (4.01.2009 14:29) писав:

Краще б рецепти написали, а не своє відношення.

літр вина, 150 грам води, 150 грам цукру, класично гвоздику, корицю та мед, за бажанням - що завгодно: лимонну цедру, покришені яблука, апельсини, родзинки, лавровий лист, коріандр і взагалі що завгодно - стандартного рецепту тут нема, практично кожен має свій. Одне зауваження - спеції мають бути шматочками, інакше напій вийде мутний.
наливаємо воду в емальований посуд, кидаємо спеції, нагріваємо на помірному вогні до кипіння, кип"ятимо 5-7 хвилин до появи запаху спецій, виливаємо туди вино і кидаємо фрукти, мед та інше "начиння". Помішуючи гріємо до помірної температуру - щоб пухирці ледь-ледь з"являлися, інакше почне випаровуватись спирт і отримаємо гарячий сік з прянощами. Як тільки температура сягає межі, вище якої можна обпектися, знімаємо, цідимо і п'ємо.
Просто і ефективно :happytwo:
  • 0

#9 Білий Дракон

    Хлопець

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6385 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Палацу

Відправлено 04.01.2009 – 15:59

Перегляд допису-=VJ=- (4.01.2009 14:36) писав:

літр вина, 150 грам води, 150 грам цукру, класично гвоздику, корицю та мед, за бажанням - що завгодно: лимонну цедру, покришені яблука, апельсини, родзинки, лавровий лист, коріандр і взагалі що завгодно - стандартного рецепту тут нема, практично кожен має свій. Одне зауваження - спеції мають бути шматочками, інакше напій вийде мутний.
наливаємо воду в емальований посуд, кидаємо спеції, нагріваємо на помірному вогні до кипіння, кип"ятимо 5-7 хвилин до появи запаху спецій, виливаємо туди вино і кидаємо фрукти, мед та інше "начиння". Помішуючи гріємо до помірної температуру - щоб пухирці ледь-ледь з"являлися, інакше почне випаровуватись спирт і отримаємо гарячий сік з прянощами. Як тільки температура сягає межі, вище якої можна обпектися, знімаємо, цідимо і п'ємо.
Просто і ефективно :happytwo:
Яке вино?
  • 0

#10 -=VJ=-

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6536 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 04.01.2009 – 16:20

Перегляд дописуБілий Дракон (4.01.2009 15:59) писав:

Яке вино?

На свій смак. Як правило - червоне сухе, але роблять і з білого, і навіть з кагору. Тренуйтеся - з часом випрацюєте свій власний улюблений рецепт.
Для новачків в супермаркетах продають так зване "Вино для глінтвейну" - на ньому так і написано.
Інколи мені зустрічались цілі набори - там вже одразу в пакеті все йде, тільки зварити.
  • 0

#11 Білий Дракон

    Хлопець

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6385 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Палацу

Відправлено 04.01.2009 – 16:51

Перегляд допису-=VJ=- (4.01.2009 16:20) писав:

На свій смак. Як правило - червоне сухе, але роблять і з білого, і навіть з кагору. Тренуйтеся - з часом випрацюєте свій власний улюблений рецепт.
Для новачків в супермаркетах продають так зване "Вино для глінтвейну" - на ньому так і написано.
Інколи мені зустрічались цілі набори - там вже одразу в пакеті все йде, тільки зварити.
Як це так? Шампанське також вино.

Посилання на вікіпедію.

І все ж, ще раз повторюю, що хочеться почути конкретні, ваші рецепти.

Також є такий напій як ґроґ. Готується з коньяку чи рому.

Ось кілька рецептів:

Цитата

Просто Грог
Для приготовления напитка нам необходимо взять 600 г воды (2 кружки) довести её до кипения. В закипевшую воду добавить 2 ст. ложки чая, 3-5 ст. ложек сахарного песка, гвоздика — 3 шт., 4 горошины душистого перца и 3 чёрного, на кончике ножа — корицы и мускатного ореха, лавровый лист, 6 зёрнышек бадьяна. Влить бутылку рома. Довести всё до кипения, сразу же снять и накрыть крышкой. Дать настояться 10-15 мин и сразу же употребить.


Грог Медовый
Закипятить 150 мл воды и в ней растворить 40 мл коньяка и 10 г мёда. В приготовленный напиток добавить половину кружка лимона. Накрыть крышкой и дать настояться 10-15 минут. Подать в фарфоровой чашке. При приготовлении возможно использование термоса.


Грог Кофейный
Для приготовления кофейного грога на 6-8 персон:
Нам понадобится

Ром 0,5 л
Коньяк 100 мл
Сахарный сироп 50 мл
Кофейный настой 500 мл
Лимон.
Вылить горячий (но не кипящий) кофейный настой в подогретую фарфоровую чашку, добавить коньяк, ром и сахарный сироп, слегка перемешать. Подать в фарфоровых чашечках, положив в них по кружку лимона

Повідомлення відредагував Білий Дракон: 04.01.2009 – 16:36

  • 0

#12 wizm

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1133 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Дике поле

Відправлено 04.01.2009 – 17:02

Ви мені нагадали студентські роки на Кавказі.
Ми гл :happytwo: інтвейн так і варили з червоного вина, але в казані на вогнищі,
ще коли нападає головешок випадкових і пахне димком -повний відпад і піт градом - простуду конкретно лікує. <_<
  • 0

#13 Гість_Гість_*

  • Гості

Відправлено 04.01.2009 – 17:17

Я взагалі глінтвейн вперше скуштувала тільки тоді коли по лінгвокраїнознавству задали німецьку кухню вивчити.Не скажу що не сподобалося,просто нічого такого особливого в тому глінтвейні я не відчула,в принципі як і у інших алкогольних напоях) До того ж я терпіти не можу запах прянощів і смак солодкого)
  • 0

#14 Олеська

    вовчиця-чарівниця

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8134 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:скіфські вали

Відправлено 04.01.2009 – 18:12

Ніколи не пробувала :happytwo:
  • 0

#15 Гуцул

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 792 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 04.01.2009 – 18:23

Перегляд дописуОлеська (4.01.2009 18:12) писав:

Ніколи не пробувала :happytwo:
Нажаль,ще не пробував(
  • 0

#16 Marcos

    ....

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3363 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 04.01.2009 – 19:22

взимку завжди п"ю його по всяким барам та кафе, звичайно якщо його готують. Зігріваюча штука.
  • 0

#17 Йа_ЯбЛуЧкО_XD

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 649 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:if.ua

Відправлено 04.01.2009 – 21:49

а чи дуже відрізняється глінтвейн, що був зварений з домашнього вина і глінтвейн, що зварений з магазинного?Я сьогодні куштувала перший.
  • 0

#18 zav

    зрадник

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9565 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 04.01.2009 – 23:35

Перегляд дописуЙа_ЯбЛуЧкО_XD (4.01.2009 13:07) писав:

Хто куштував глінтвейн? Які враження?
Та, знйома якось пригостила "чаєм із коньякомъ", гиги. Потім у неї випросив у подарунок чайник для зручного готування цього напою.
Зараз час від часу готуємо, бо іноді лінь.

Перегляд дописуБілий Дракон (4.01.2009 14:29) писав:

Краще б рецепти написали, а не своє відношення.
Так їх повно в мережі.
Ми просто купили кілька разів пакуночки для миттєвого готування глінтвейну - такі, типу, як приправи, і почитали на них склад. Тоді понакупляли різного духмяного всього, яке знайшли. Тоді просто у вино кидаємо "на око" й годі.

Перегляд дописуБілий Дракон (4.01.2009 15:59) писав:

Яке вино?
Сухе й напівсухе біле й червоне на смак. Можна десертне задля "зігрітися", гиги.

Перегляд дописуОлеська (4.01.2009 18:12) писав:

Ніколи не пробувала :happytwo:

Перегляд допису~Гуцул~ (4.01.2009 18:23) писав:

Нажаль,ще не пробував(
Ви мене розчаровуєте!

Перегляд дописуЙа_ЯбЛуЧкО_XD (4.01.2009 21:49) писав:

а чи дуже відрізняється глінтвейн, що був зварений з домашнього вина і глінтвейн, що зварений з магазинного?Я сьогодні куштувала перший.
Ну, так смаком і якістю вина відрізняється.
  • 0

#19 =MAVKA=

    Я в серці маю те, що не вмирає...

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1153 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:м. Київ

Відправлено 05.01.2009 – 00:16

В Угорщині пила його на кожній екскурсії! Зігріваючий засіб, навіть коли намокли ноги - не застудилася!
  • 0

#20 phobos

    Дивний незнайомець

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2601 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Павутина

Відправлено 05.01.2009 – 09:58

Вперше спробував минулого року, досить смачна річ, правда напитися нею не вийшло :happytwo:
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних