Перейти до вмісту

PHP, всі питання тут


Повідомлень в темі: 131

#81 Xobb

    Doctor What'son

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1481 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 27.12.2007 – 17:52

.salo
після випробуваних зендів і т.д., то вибрав собі гедіт. того шо потрібно, то вистачає. всьо решта добавляється плугами. якщо під віндою сиджу, то vim і без питань.
  • 0

#82 .salo

    Постійний житель

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPip
  • 158 повідомлень

Відправлено 28.12.2007 – 11:20

Перегляд дописуXobb (27.12.2007 17:52) писав:

.salo
після випробуваних зендів і т.д., то вибрав собі гедіт. того шо потрібно, то вистачає. всьо решта добавляється плугами. якщо під віндою сиджу, то vim і без питань.
Ясно. Сьогодні попробую знайти цей ГЕДІТ. Побачимо, шо то таке. Вчора замахався з перейменовуванням одного файла. То мене доконає вкінець, треба було лізти в кожеш файл де він використовується і міняти лінк всюди ручками. Часу на таке нема :D
  • 0

#83 .salo

    Постійний житель

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPip
  • 158 повідомлень

Відправлено 10.01.2008 – 11:41

Шаноні знавці пхп. Скажіть будь-ласка, як виставити кодування mysql конекту до бази. Потрібно зробити migration з бази з кодуванням CP1251 у базу з кодуванням UTF8. Проблема виникає тоді, коли намагаюсь зробити вибірку з першої бази. Витягую знаки питання замість кирилиці. Причому з таблицею все нормально, оскільки то й же конект а потім вибірка, тільки на джаві дає правильний результат. Підозрюю,що кодування треба ставити при конекті, або при виборі бази. Проте нічого такого у пхп мануалах не знайшов. Таке враження, що пхп вміє лише конвертувати стрінг з одного кодування на інше, а це не вирішує проблеми. Короче кажучи, допоможіть хто знає в чому тут загогулина :)
  • 0

#84 volodymyr_ch

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 96 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 10.01.2008 – 13:09

mysql_query ("SET NAMES `cp1251`");  

  • 0

#85 .salo

    Постійний житель

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPip
  • 158 повідомлень

Відправлено 11.01.2008 – 14:05

Перегляд дописуvolodymyr_ch (10.01.2008 13:09) писав:

mysql_query ("SET NAMES `cp1251`");  
Дуже дякую. Виходить то вирішується на мускульному рівні :happy1:. Попробую. Виходить джава конектор автоматично розпізнає кодування бази? Щось я в таке не дуже вірю. Але ще раз дякую :D
  • 0

#86 .salo

    Постійний житель

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPip
  • 158 повідомлень

Відправлено 14.01.2008 – 11:40

Це не вирішило проблему. Може є ще ідеї?
  • 0

#87 Lactarius

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 976 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 21.01.2008 – 02:28

в мене аналогічна проблема.. не можу сайт перекинути на інший хост
  • 0

#88 .salo

    Постійний житель

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPip
  • 158 повідомлень

Відправлено 21.01.2008 – 12:27

Пішло. Навіть не знаю чому. Додав ще такий рядок "SET CHARACTERS SET 'cp1251'" - запрацювало. Потім його стер. А воно й далі працює. Шось я недодивися :prapor3:
  • 0

#89 Сварус

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3815 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Вінниця

Відправлено 27.01.2008 – 15:50

Мав схожу проблему. Змінив кодування при конекті до БД з UTF-8 на Windows-1251. Все запрацювало, знаки питання перетворились на кирилицю. Хоча PHP My Admin все-одно каже що MySQL Charset: UTF-8 Unicode (utf8) і власне сама БД в кодуванні latin1_swedish_ci :prapor3:
  • 0

#90 SiGrey

    Смотрящий модер

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 540 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Україна, Київ, UMC

Відправлено 06.04.2008 – 18:53

поставив денвер? Як тепер зробити посилання на индекс сайту (денвер стоїть на диске Зет, а сам сайт що хочу підключити на другому вінту-юсбішному). що де вибрати щоб правильно настроїти його - буду вдячний за допомогу!!!
  • 0

#91 Fynjy

    Ледар

  • Користувачі
  • PipPip
  • 16 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Дубно

Відправлено 10.06.2008 – 10:54

В мене проблема яка не вирішується вже довго. Проблема така:
Треба переслати дані (значення змінних) з HTML документу в PHP скрипт. Здаться нетяжко, але нічого не виходить. Використовую метод GET і в адресному рядку браузера мені світиться, наприклад, name=Igor&age=27 (значить передача відбувається?), потім пробую зробити щоб PHP-скрипт мені просто вивів на екран
Igor 27
а воно ні в яку.
Чому? Мені здається що помилка десь в опрацюванні, а не впередачі (якщо це так, то поясніть будь-ласка, як опрацьовувати змінні такого типу після передачі?), я пробував виводити слідуючим чином:

echo $name
echo "імя: $name"
echo "name"

То в чому проблема?
Допоможіть!
  • 0

#92 Pit

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 723 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 15.06.2008 – 13:05

А чим РHP відрізняєтся від HTML?
  • 0

#93 DarkSun

    тут написана якась тупа фігня

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 752 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Мукачево

Відправлено 15.06.2008 – 13:13

PHP - мова програмування, орієнтована на веб.
HTML - лише мова розмітки сторінок.
PHP код знаходиться в HTML.
+PHP компілює і інтерпретує сервер, а користувачу видається лише HTML. Тож різниця суттєва.
  • 0

#94 MrGALL

    Старійшина

  • Адміністратори
  • 2545 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:San Diego, CA || Kyiv, UA

Відправлено 15.06.2008 – 13:20

Перегляд дописуPit (15.06.2008 14:05) писав:

А чим РHP відрізняєтся від HTML?
А чим програма, написана на С/С++ відрізняється від документа в форматі PDF?

PHP — мова програмування, HTML — мова розмітки документів.
  • 0

#95 Fynjy

    Ледар

  • Користувачі
  • PipPip
  • 16 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Дубно

Відправлено 09.09.2008 – 17:49

Допоможіть
Проблема з PHP:
є файл у якому пару рядків записаних в стовпчик, я їх зчитую

$List=file("log.txt");

зчитав, коли хочу вивести

echo $List[0];

все нормально, але коли хочу порівняти

if ($List[0]===$La) echo "Все працює";

то нічого не працює так як треба, хоч $La має точно таке ж значення.
Допоможіть бо мені дуже треба їх порівняти.

Повідомлення відредагував Fynjy: 09.09.2008 – 17:52

  • 0

#96 FT232BM

    私は人々嫌い

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3435 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ->НТУУ "КПІ"

Відправлено 09.09.2008 – 18:52

Цитата

if ($List[0]===$La) echo
Може ти один лишній знак "=" поставив? Чи це опечатка?
  • 0

#97 Fynjy

    Ледар

  • Користувачі
  • PipPip
  • 16 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Дубно

Відправлено 09.09.2008 – 19:49

Я читав що === ефективніше при порівнюванні рядків, хоч пробував і з == результат ні так ні так не працює
  • 0

#98 FT232BM

    私は人々嫌い

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3435 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ->НТУУ "КПІ"

Відправлено 09.09.2008 – 19:55

А пробував використовувати буферну змінну ну типу $buf=$List[0]; а потім if ($buf===$La) echo "блаблабла"; Це хоча б до розуміння проблеми доведе.
  • 0

#99 Fynjy

    Ледар

  • Користувачі
  • PipPip
  • 16 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Дубно

Відправлено 09.09.2008 – 20:24

$tr=$List1[0];
echo $tr;

Тут значення $tr виводиться,

if ("$tr"==="$log") echo "блаблаблабла";

Тут не працює хоч значення вірні

хоч якщо я напишу

if ("значення"==="$log") echo "блаблаблабла";
все РОБИТЬ!

Де проблема?
  • 0

#100 FT232BM

    私は人々嫌い

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3435 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ->НТУУ "КПІ"

Відправлено 09.09.2008 – 20:42

Очевидно, що проблема у форматуванні стрічки $tr. Тільки як виправити не знаю.
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних