Перейти до вмісту

PHP, всі питання тут


Повідомлень в темі: 131

#61 Xobb

    Doctor What'son

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1481 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 19.05.2007 – 17:05

<html>
<body>
<form action="script.php" method="GET">
Введи своє імя!
<input type="text" name="name" value="невідомий"><br>
Веди свій вік:
<input type="text" name="age" value="невизначений"><br>
<input type=submit value="Тискати сюди">
</form>
</body>
</html>

<html>
<body>
Здоров, <?=$_GET['name'] ?>! Я знаю, Тобі <?=intval( $_GET['age'] )?> років!
</body>
</html>

воттак мало б воно виглядати.
  • 0

#62 Руля ван Метал

    Писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 434 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Івано-франківська

Відправлено 19.05.2007 – 17:37

Знайшов помилку, я писав: script.cgi
а треба було script.php
  • 0

#63 Urial

    Чайник

  • Користувачі
  • Pip
  • 6 повідомлень
  • Місто:Львів

Відправлено 18.07.2007 – 10:04

Народ, поможіть в такій справі: Життя заставляє вчитися програмувати на PHP, з чого мені почати, тобто яку прогу треба скачати, додаткові компоненти і т.п. і також літературу :)
Бо я ніколи з цим не стиався :P
  • 0

#64 MrGALL

    Старійшина

  • Адміністратори
  • 2545 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:San Diego, CA || Kyiv, UA

Відправлено 18.07.2007 – 11:03

Для відладки потрібен Apache + PHP. На перших порах рекомендую Denwer (там все в комплекті).
Для редагування сирців можна використовувати будь-який текстовий редактор (бажано з підсвіткою синтаксису). Я використовую PSPad.
Література: http://ua.php.net/manual/en/, щось краще навряд знайдеш :P
  • 0

#65 Urial

    Чайник

  • Користувачі
  • Pip
  • 6 повідомлень
  • Місто:Львів

Відправлено 18.07.2007 – 11:07

Ти не підкажеш, де можна скачати Denwer ?
  • 0

#66 MrGALL

    Старійшина

  • Адміністратори
  • 2545 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:San Diego, CA || Kyiv, UA

Відправлено 18.07.2007 – 11:22

Urial
Ґуґл на профілактиці?
_http://www.google.com/search?q=Denwer
  • 0

#67 Urial

    Чайник

  • Користувачі
  • Pip
  • 6 повідомлень
  • Місто:Львів

Відправлено 18.07.2007 – 11:31

Дякую :P
  • 0

#68 under21

    Постійний житель

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPip
  • 159 повідомлень
  • Місто:Lemberg, Galicia

Відправлено 18.07.2007 – 20:51

спробуй wamp --- Apache+PHP+Mysql, з редакторів спробуй PHP IDE (між іншим, до нього є тех.платформа, де є і сервер, і PHP)
  • 0

#69 Style)r

    Профі

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 329 повідомлень
  • Місто:Київ

Відправлено 18.07.2007 – 21:01

Є така штука xampp, розпаковуєш і запускаєш - все працює = )
  • 0

#70 under21

    Постійний житель

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPip
  • 159 повідомлень
  • Місто:Lemberg, Galicia

Відправлено 18.07.2007 – 21:09

Перегляд дописуOlezhek (18.07.2007 22:01) писав:

Є така штука xampp, розпаковуєш і запускаєш - все працює = )

і сидиш налаштовуеш :P
  • 0

#71 Urial

    Чайник

  • Користувачі
  • Pip
  • 6 повідомлень
  • Місто:Львів

Відправлено 19.07.2007 – 09:49

Ну сервак я найшов, а от редактор я ще не вибрав! Я був скачав PHP 5... але він в мене незапускався B). бракуввало якихось йому DLL!
То що порадите? мені просте і ефективне, щоб я навчився, а коли війду в це, то вже буду сам вибирати, в чому програмувати!

І книжку для "чайників" хтось має? :D
  • 0

#72 MrGALL

    Старійшина

  • Адміністратори
  • 2545 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:San Diego, CA || Kyiv, UA

Відправлено 19.07.2007 – 10:03

Urial
Крім php треба ще Apache. Краще скачай готовий комплект (в цій темі їх вже 3 штуки запропонували) :D
Щодо літератури - я вчився за допомогою офіційного сайту, там найдетальніший опис. Книжок не читав B)

P.S. Можеш ще Zend Studio спробувати, то потужне середовище розробки, хоча для початківся напевне буде трохи складне.
  • 0

#73 Urial

    Чайник

  • Користувачі
  • Pip
  • 6 повідомлень
  • Місто:Львів

Відправлено 19.07.2007 – 10:24

Apache вже є, поставив, налаштував! пробую зробити сайт пробни, вмене він завантажується, а от в локалці я не можу відкрити цей тестовий сайт, що мені потрібно доробити?
  • 0

#74 Шмига

    Ледар

  • Користувачі
  • PipPip
  • 11 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 02.08.2007 – 22:00

Перегляд дописуUrial (19.07.2007 11:24) писав:

Apache вже є, поставив, налаштував! пробую зробити сайт пробни, вмене він завантажується, а от в локалці я не можу відкрити цей тестовий сайт, що мені потрібно доробити?

А що за адресу вводиш на інших компах локалки?

Повідомлення відредагував Шмига: 02.08.2007 – 22:00

  • 0

#75 VadMat

    Ледар

  • Користувачі
  • PipPip
  • 12 повідомлень
  • Місто:м.Івано-Франківськ

Відправлено 31.08.2007 – 11:46

Таке питаннячко:
Треба мені з ПХП відправити почту.
Пишу: mail("Якийсь@меіл.ua","the subject","Hello");
В php.ini прописав:

sendmail_from="Мій@mail.ru"
sendmail_path=""
SMTP="smtp.mail.ru"

А мені при відсилці листа:
Warning: Server Error in c:\usr\html\students\index.php on line 103
(line 103)-це лінія: mail("Якийсь@меіл.ua","the subject","Hello");

Я то розумію, що ще десь треба законектитись до почтового сервера з логіном і паролем, але як, куди, і де?
  • 0

#76 MrGALL

    Старійшина

  • Адміністратори
  • 2545 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:San Diego, CA || Kyiv, UA

Відправлено 31.08.2007 – 13:15

VadMat
якщо не помиляюсь, то на smtp.mail.ru потрібна авторизація
тут є приклад функції, яка відсилає e-mail з авторизацією (authMail)
  • 0

#77 Goltara

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 82 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 09.09.2007 – 19:37

Вже тиждень мучусь купу літератури через гугл прочитав а результат нульовий.
Одним словом так , в форум Invision Power Board треба вставити такий код з посиланнями і ніяк воно в мене не хоче працювати.
<style>  #begunSpan {font-size: 11px; color: Black;}  #begunSpan a{color: #666666; font-size: 11px;}  </style>  <table width="100%" border="0" align="center">  <tr>  <td width="200" align="left"><center><div id="begunSpan">  <?php @ include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/rzgn/razgon2006vnutri.php');?>  <?php @ include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/rzgn/razgon2006vnutri.php');?>  </div></center>  </td>  <td align="center"></td>  <td width="200" align="right"><center><div id="begunSpan">  <?php @ include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/rzgn/razgon2006vnutri.php');?>  <?php @ include($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/rzgn/razgon2006vnutri.php');?>  </div></center>  </td>  </tr>  </table>  

Як же вставити такий код в пшп сторінку?
  • 0

#78 .salo

    Постійний житель

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPip
  • 158 повідомлень

Відправлено 11.12.2007 – 16:25

Як документувати пхп код, точніше які засоби для цього ви використовуєте. Знайшов PHPDocumentor, але не знаю чи нормальна ця прога. Може щось порадите?
  • 0

#79 Xobb

    Doctor What'son

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1481 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 25.12.2007 – 13:51

.salo
можна попробувати doxygen. Правда це доволі геморойний процес. Я зараз зрозумів, що краще наперед діаграмку намалювати, тоді і документувати не дуже потрібно буде. всьо і так ясно
  • 0

#80 .salo

    Постійний житель

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPip
  • 158 повідомлень

Відправлено 27.12.2007 – 14:16

Перегляд дописуXobb (25.12.2007 13:51) писав:

.salo
можна попробувати doxygen. Правда це доволі геморойний процес. Я зараз зрозумів, що краще наперед діаграмку намалювати, тоді і документувати не дуже потрібно буде. всьо і так ясно
Та я не для себе документую, тому питання документувати чи ні не стоїть. Вже юзаю той таки phpDocumentor - вроді нормальна.

Ще таке питання на рахунок едітора. Сам пишу код на яві. це зараз мушу писати на пхп. Пишу в Intellij IDEA, але вона не підтримує пхп. Тепер коли пробую кодити на пхп, то одні матюки :) .Ексліпс, пхпДизайнер, зенд все недолуге, не вміють вони багато того, що робить IDEA. Може підкажете, в чому кодити на пхп дійсно зручно?
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних