Перейти до вмісту

PHP, всі питання тут


Повідомлень в темі: 131

#41 LordPro.teus

    Ледар

  • Користувачі
  • PipPip
  • 17 повідомлень

Відправлено 23.12.2006 – 15:36

Взагалі рекомендую МібЕдітор... Для будь-якого програмування. Але одночасно ф одній вкладці(їх кілька) підсвічує якусь одну мову...
  • 0

#42 Xobb

    Doctor What'son

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1481 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 23.12.2006 – 16:15

хм..... звісно едіторів багато, але рекомендую слідуюче:
1. Чисто для ПХПешників Zend. І пофіг, чи ти початківець, чи профі.
2. Якщо любите поізощряцця, то Eclipse для вас. Спочатку розроблявся як оупен сорсна ідешка для джави на джаві, але сьогоднішні версії підтримують дуже багато мов, в тому числі і ПХП.

ну от і всьо шо я хотів сказати.
  • 0

#43 ЧиНеЗанадтоДовгийвМенеНік

    Місцевий

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPip
  • 258 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 02.03.2007 – 20:58

А чому ніхто про HomeSite не згадує??
А хтось може порадити книгу по якій пожна навчитись пхп???
  • 0

#44 Goltara

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 82 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 05.03.2007 – 16:14

Я в PHP ще навіть не пробував розібратись, але життя зіткнуло мене з такою штукою:
треба ось це - <?php include("http://my_cait_neme/forum/latest_posts.php");?>
якось вставити в ось це -
<?
$nome = $mkportals->member['name'];
$content="Hi $nome";
?>
Хто на цьому розуміється - допоможіііііііііть, пліз ! :prapor3:
  • 0

#45 MrGALL

    Старійшина

  • Адміністратори
  • 2545 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:San Diego, CA || Kyiv, UA

Відправлено 05.03.2007 – 16:25

Перегляд дописуGoltara (5.03.2007 16:11) писав:

Я в PHP ще навіть не пробував розібратись, але життя зіткнуло мене з такою штукою:
треба ось це - <?php include("http://my_cait_neme/forum/latest_posts.php");?>
якось вставити в ось це -
<?
$nome = $mkportals->member['name'];
$content="Hi $nome";
?>
Хто на цьому розуміється - допоможіііііііііть, пліз ! :prapor3:
На теревенях той блок я підключав так:
<? 
ob_start();
include "/повний/шлях/до/теревень/forum/latest_posts_ajax.php";
$content = ob_get_clean();
?>
Якщо latest_posts.php доступний локально то можна в ньому формувати змінну $content з готовим вмістом, а потім просто підключити в портал:
<? 
include "/повний/шлях/до/теревень/forum/latest_posts_ajax.php";
?>

  • 0

#46 Goltara

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 82 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 05.03.2007 – 16:53

Я знав , що допомогти можуть тільки на Теревенях. Дуже і дуже дякую. Воно запрацювалооооооооо! :prapor3:
  • 0

#47 Руля ван Метал

    Писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 434 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Івано-франківська

Відправлено 05.03.2007 – 18:36

підкажіть хтось яку літературу качати, бо вже посібників накачав - якась фігня в яку неможу врубатися :prapor3: вроді не тупий, але там ні один тег не пояснюється :tryzub:
  • 0

#48 Xobb

    Doctor What'son

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1481 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 05.03.2007 – 18:39

MrGALL
<?
ob_start();
include "/повний/шлях/до/теревень/forum/latest_posts_ajax.php";
$content = ob_get_clean();
?>

нескромне питання: навіщо буферизувати вивід?
  • 0

#49 MrGALL

    Старійшина

  • Адміністратори
  • 2545 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:San Diego, CA || Kyiv, UA

Відправлено 05.03.2007 – 18:48

Перегляд дописуXobb_Xopxe aka hobit (5.03.2007 18:36) писав:

MrGALL
<?
ob_start();
include "/повний/шлях/до/теревень/forum/latest_posts_ajax.php";
$content = ob_get_clean();
?>

нескромне питання: навіщо буферизувати вивід?
Гм, якщо не помиляюсь то ти й дав мені цей код :tryzub:
Для того, щоб вивести блок в mkportal треба його вміст запхати в $content
В принципі можна обійтися і без нього, і замість echo "..."; писати $echo.="...."; а потім $content=$echo; але мені ліньки переписувати скрипти я керуюсь правилом "працює - не чіпай" :prapor3:
  • 0

#50 Xobb

    Doctor What'son

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1481 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 05.03.2007 – 18:59

MrGALL
точно. ти не дивуйся, я останнім часом багато курю і нічого не соображаю :prapor3:
  • 0

#51 Goltara

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 82 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 06.03.2007 – 11:25

А в звичайну HTML сторінку таку штуку <?php include("http://my_cait_neme/forum/latest_posts.php");?>
можна якось втикнути і заставити її працювати.
  • 0

#52 MrGALL

    Старійшина

  • Адміністратори
  • 2545 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:San Diego, CA || Kyiv, UA

Відправлено 06.03.2007 – 11:55

Якщо сервер обробляє html через php парсер то звісно можна.
  • 0

#53 Goltara

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 82 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 06.03.2007 – 17:17

Одним словом треба після того як я вставлю цей код в html сторінку змінити закінчення файлу з html на php ?
  • 0

#54 MrGALL

    Старійшина

  • Адміністратори
  • 2545 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:San Diego, CA || Kyiv, UA

Відправлено 06.03.2007 – 17:22

Перегляд дописуGoltara (6.03.2007 17:14) писав:

Одним словом треба після того як я вставлю цей код в html сторінку змінити закінчення файлу з html на php ?
Ну це найпростіший спосіб. :prapor3:
Але можна в корінь сайту закинути .htaccess з приблизно таким вмістом:
AddType application/x-httpd-php .htm .html

  • 0

#55 Goltara

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 82 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 08.03.2007 – 15:47

Перегляд дописуMrGALL (6.03.2007 17:19) писав:

Ну це найпростіший спосіб. <_<
Але можна в корінь сайту закинути .htaccess з приблизно таким вмістом:
AddType application/x-httpd-php .htm .html
О-о, треба шукати когось хто знається на програмуванні, сам я такого сотворити не зможу. :cry:
  • 0

#56 pro100web

    Чайник

  • Користувачі
  • Pip
  • 7 повідомлень

Відправлено 22.03.2007 – 20:32

ТАК PHP - серйозна мова, більше 40 % сайтів написані на ній.

Ось зразок сайту написаного на РНР.

MrGALL:Реклама тут заборонена, для цього є окремий розділ
  • 0

#57 vov41k

    Профі

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 304 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Сміла

Відправлено 30.03.2007 – 08:30

Підкиньте посилання на нормальний PHP двіжок і теми для нього!!! :cool2:
  • 0

#58 koval

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 33 повідомлень

Відправлено 11.04.2007 – 20:25

є такий ХМЛ файл
<?xml version="1.0" ?> 
- <MMWEATHER>
- <REPORT type="frc3">
- <TOWN index="33187" sname="%CB%F3%F6%EA" latitude="51" longitude="25">
- <FORECAST day="11" month="4" year="2007" hour="20" tod="3" predict="18" weekday="4">
  <PHENOMENA cloudiness="3" precipitation="10" rpower="0" spower="0" /> 
  <PRESSURE max="745" min="743" /> 
  <TEMPERATURE max="10" min="8" /> 
  <WIND min="3" max="6" direction="6" /> 
  <RELWET max="79" min="74" /> 
  <HEAT min="8" max="10" /> 
  </FORECAST>
- <FORECAST day="12" month="4" year="2007" hour="2" tod="0" predict="24" weekday="5">
  <PHENOMENA cloudiness="3" precipitation="10" rpower="0" spower="0" /> 
  <PRESSURE max="746" min="744" /> 
  <TEMPERATURE max="9" min="7" /> 
  <WIND min="3" max="6" direction="7" /> 
  <RELWET max="85" min="80" /> 
  <HEAT min="7" max="9" /> 
  </FORECAST>
- <FORECAST day="12" month="4" year="2007" hour="8" tod="1" predict="30" weekday="5">
  <PHENOMENA cloudiness="2" precipitation="10" rpower="0" spower="0" /> 
  <PRESSURE max="748" min="746" /> 
  <TEMPERATURE max="9" min="7" /> 
  <WIND min="3" max="6" direction="7" /> 
  <RELWET max="77" min="72" /> 
  <HEAT min="7" max="9" /> 
  </FORECAST>
- <FORECAST day="12" month="4" year="2007" hour="14" tod="2" predict="36" weekday="5">
  <PHENOMENA cloudiness="1" precipitation="10" rpower="0" spower="0" /> 
  <PRESSURE max="748" min="746" /> 
  <TEMPERATURE max="14" min="12" /> 
  <WIND min="5" max="9" direction="7" /> 
  <RELWET max="43" min="38" /> 
  <HEAT min="12" max="14" /> 
  </FORECAST>
  </TOWN>
  </REPORT>
  </MMWEATHER>

як мені за допомогою PHP отримати
з цього рядку
<FORECAST day="11" month="4" year="2007" hour="20" tod="3" predict="18" weekday="4">
  <PHENOMENA cloudiness="3" precipitation="10" rpower="0" spower="0" /> 
  <PRESSURE max="745" min="743" /> 
  <TEMPERATURE max="10" min="8" /> 
  <WIND min="3" max="6" direction="6" /> 
  <RELWET max="79" min="74" /> 
  <HEAT min="8" max="10" /> 
  </FORECAST>


дані max="745" які знаходяться в TEMPERATURE ???
  • 0

#59 MrGALL

    Старійшина

  • Адміністратори
  • 2545 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:San Diego, CA || Kyiv, UA

Відправлено 11.04.2007 – 21:16

Перегляд дописуkoval (11.04.2007 21:25) писав:

як мені за допомогою PHP отримати
з цього рядку
<FORECAST day="11" month="4" year="2007" hour="20" tod="3" predict="18" weekday="4">
  <PHENOMENA cloudiness="3" precipitation="10" rpower="0" spower="0" /> 
  <PRESSURE max="745" min="743" /> 
  <TEMPERATURE max="10" min="8" /> 
  <WIND min="3" max="6" direction="6" /> 
  <RELWET max="79" min="74" /> 
  <HEAT min="8" max="10" /> 
  </FORECAST>


дані max="745" які знаходяться в TEMPERATURE ???
Є декілька варіантів.
Можна за допомогою preg_match шукати по масці (щось типу '/<PRESSURE max="([0-9]+)" min="743" />/' ) і таким чином дістати значення.
_http://ua2.php.net/preg_match

Можна загнати все це в масив, потім вибрати потрібний рядок, потім розбити той рядок по " і отримати потрібне значення. Але це можливо якщо структура файлу не міняється.
_http://ua2.php.net/split

Можна за допомогою xml парсеру спуститися по дереву XML і отримати потрібне значення:
_http://ua2.php.net/xml

Найкращий це останній варіант.
  • 0

#60 Руля ван Метал

    Писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 434 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Івано-франківська

Відправлено 19.05.2007 – 16:31

Може хтось знайде помилку?

Звідси
[quote]<html><body>
<form action=/script.cgi method=GET>
Введи своє імя!
<input type=text name="name" value="невідомий"><br>
Веди свій вік:
<input type=text name="age" value="невизначений"><br>
<input type=submit value="Тискати сюди">
</body></html>[/quote]

сюди має переходити і виводити вік і імя користувача
[quote]<html><body>
Здоров, name! Я знаю, Тобі age років!
</body></html>[/quote]


а воно не виводить ніфіга, що не так :)
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних