Перейти до вмісту

PHP, всі питання тут


Повідомлень в темі: 131

#101 d^.^b

    убухана скотина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1206 повідомлень
  • Місто:ілюзії

Відправлено 27.09.2008 – 08:03

а як забадяжити мутку шоб коли пишеш довгу предовгу юрл-адресу
а при відображенні було видно лише назву сайту

ну тобто шоб просто зкопіював і вставив
а воно вже афтоматом зробило лінку

на зразок
tereveni.org.ua
  • 0

#102 under21

    Постійний житель

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPip
  • 159 повідомлень
  • Місто:Lemberg, Galicia

Відправлено 28.09.2008 – 09:50

Перегляд дописуVepr (27.09.2008 09:03) писав:

а як забадяжити мутку шоб коли пишеш довгу предовгу юрл-адресу
а при відображенні було видно лише назву сайту

ну тобто шоб просто зкопіював і вставив
а воно вже афтоматом зробило лінку

на зразок
tereveni.org.ua


я би робив так:
		$url = "http://www.tereveni.org.ua/forum/index.php?showtopic=1205&view=findpost&p=338443";
	$site_name = split( "/" , $url );
	$link = "<a href=\"".$url."\">".$site_name[2]."</a>";
	echo $link;

але не впевнений, що це правильно(
  • 0

#103 d^.^b

    убухана скотина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1206 повідомлень
  • Місто:ілюзії

Відправлено 28.09.2008 – 19:31

я теж невпевнений
правильно воно чи ні
але на локалці наче поки що працює =)
отже поки що дякую ;)

пс
правда я мінявся кавичками щоб з отими слешами багато не гратися
ну тобто в лінку шось таке: '<a href="'.$url.'">'.$site_name[2].'</a>';
%)
  • 0

#104 Fynjy

    Ледар

  • Користувачі
  • PipPip
  • 16 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Дубно

Відправлено 29.09.2008 – 20:02

Перегляд дописуFT232BM (9.09.2008 21:42) писав:

Очевидно, що проблема у форматуванні стрічки $tr. Тільки як виправити не знаю.
Нарешті, розібрався. Все діло в тому що треба було використовувати функцію trim яка видаляє пробіли, через це в мене неправильно порівнювались значення масиву та рядок.
P.S. В книгах по яких я вивчаю PHP ні слова про цю функції, нащо взагалі такі книги??? :angry12:
http://www.softtime....c=78&id_group=1

Повідомлення відредагував Fynjy: 29.09.2008 – 20:03

  • 0

#105 Xobb

    Doctor What'son

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1481 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 29.09.2008 – 21:28

а php.net/trim взагалі для чого?

[Відредаговано Lactarius (aka Ivan Metal!)]
Ще раз і вліплю +10

  • 0

#106 vdv86

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 66 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 20.10.2008 – 22:13

Терміново потрібна Ваша допомога!!!! В мене є БД, в ній біля 300 записів. Мені потрібно виводити на HTML-сторінці з допомогою php по 30 записів. Як вивести всі записи на одній сторінці я знаю, а от як зробити щоб по 30 на сторінку і автоматично створювалась 2,3, 4 і т.д. сторінка з 30-ма записами до мене не доходить :brovy: Підскажіть будь ласка
  • 0

#107 under21

    Постійний житель

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPip
  • 159 повідомлень
  • Місто:Lemberg, Galicia

Відправлено 29.10.2008 – 07:58

Перегляд дописуmaksimka (20.10.2008 22:13) писав:

Терміново потрібна Ваша допомога!!!! В мене є БД, в ній біля 300 записів. Мені потрібно виводити на HTML-сторінці з допомогою php по 30 записів. Як вивести всі записи на одній сторінці я знаю, а от як зробити щоб по 30 на сторінку і автоматично створювалась 2,3, 4 і т.д. сторінка з 30-ма записами до мене не доходить :) Підскажіть будь ласка

mysql_query('SELECT * FROM [table_name] LIMIT 30, 60 '); ?

Прихований текст
едіт: форматування тексту

Повідомлення відредагував under21: 29.10.2008 – 07:59

  • 0

#108 ---

    Писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 429 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 29.10.2008 – 20:48

$pg=$_GET['pg'];
if (!isset ($pg)) $pg=0;
$pg2=$pg+30;

$query= "SELECT * FROM `table` LIMIT $pg, $pg2";
mysql_query($query);
далі собі дописуєш

page.php

Виведе перші 30 записів чи то 32 Оо

page.php?pg=30
відповідно від 30

page.php?pg=60
від 60

і так далі

Повідомлення відредагував dector: 29.10.2008 – 20:49

  • 0

#109 Lactarius

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 976 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 29.10.2008 – 21:16

Не юзайте * Вибирайте тільки ті поля які потрібно виводити.
  • 0

#110 ---

    Писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 429 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 29.10.2008 – 23:23

та то я для прикладу, а взагалі я * не юзаю. того шо це не тру. і коли у мене з"являлись нові поля
не приходилось міняти назви елементів масиву.
  • 0

#111 -=Українець=-

    Профі

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 369 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Хмельницького

Відправлено 01.11.2008 – 13:08

Перегляд дописуViktor (21.03.2006 13:18) писав:

Питаю вдруге! Де в інеті можна знайти літературу по мові php??? :)

Ніхто ненає! :huh:


Там, де шукав Sirius, сайт тимчасово закритий!
Це його слова!!! Адреси я не питав!!! Ще спитаю, або нехай напише!!!



Ось класний сайт, www.intuit.ru- там у розділі курси/програмування/веб-програмування
  • 0

#112 vdv86

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 66 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 04.11.2008 – 14:08

В мене є функція для посторінкової навігації по БД. Але є одна проблемка...
Навігація в форматі [1][2][3] видає ссилку http://localhost/main/board.php?page=1
а в мене в цей момент поточна ссилка має наступний вигляд http://localhost/mai...php?menu=2&id=1,
тобто відбувається перехід на неіснуючу сторінку. Не підскажете як мені зробити шоб ссилка була у вигляді
http://localhost/mai...php?menu=2&id=1&page=1
Може я не зрозуміло виклав матеріал... але все ж думаю ви зрозуміли
function navigation($onpage, $page, $table, $url)
{
$return = null;
$count = mysql_query("SELECT COUNT(*) FROM $table") or die(mysql_error());
$count = mysql_fetch_array($count);
$count = $count[0];
$pages = $count/$onpage;
if($page!==0){
$prev = "<A HREF=\"?page=".($page-1)."\">&lt;</A>";
} else {
$prev = "<";
}
if($page<round($pages-1)){
$next = "<A HREF=\"?page=".($page+1)."\">&gt;</A>";
} else {
$next = ">";
}
for($i=0;$i<$pages;$i++)
{
if($i==$page){
$return.="[".($i+1)."]";
} else {
$return.="<A HREF=\"?page=".$i."\">[".($i+1)."]</A>";
}
}
return $prev.$return.$next;
}
  • 0

#113 vdv86

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 66 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 04.11.2008 – 22:17

Не підскажете як в змінну скопіювати повну url адресу з параметрами.
Наприклад http://www.tereveni.org.ua/forum/index.php...f=15&t=1205
  • 0

#114 Xobb

    Doctor What'son

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1481 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 04.11.2008 – 22:30

Перегляд дописуdector (29.10.2008 21:48) писав:

$pg=$_GET['pg'];
if (!isset ($pg)) $pg=0;
$pg2=$pg+30;

$query= "SELECT * FROM `table` LIMIT $pg, $pg2";
mysql_query($query);
далі собі дописуєш

page.php

Виведе перші 30 записів чи то 32 Оо

page.php?pg=30
відповідно від 30

page.php?pg=60
від 60

і так далі

маладцом, одразу відкриває такий код шлях до sql-ін'єкцій.
  • 0

#115 Гість_vitashka_*

  • Гості

Відправлено 20.11.2008 – 18:18

Потрібно зробити на сайті аутентифікацію користувачів. Користувач повинен ввести логін і пароль, але для цього в нього є 4 спроби, якщо ліміт вичерпано то протягом 5хв він не зможе вводити дані. Далі все повторюється. Допоможіть. Порадьте щось. Може хтось має такий код.
  • 0

#116 donAvrelin

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 44 повідомлень
  • Місто:made in China

Відправлено 24.12.2008 – 12:36

Нід хелп!)
Почав вчити пхп. Скачав пакет Easy-PHP, встановив його на ноуті. Сервера працюють, php-код відображається в браузері прекрасно.
Приїхав додому - встановив той же Easy-PHP на домашньому ПК - php-код в браузері не відображається. Для прикладу, отакий код
<?php
echo 'Hello world!';
?>
браузер показує отак
; ?>

Пробував на Опері і Файрфоксі - ідентично. В чому може бути проблема?
  • 0

#117 Xobb

    Doctor What'son

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1481 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 24.12.2008 – 13:34

Перегляд дописуFynjy (9.09.2008 20:24) писав:

$tr=$List1[0];
echo $tr;

Тут значення $tr виводиться,

if ($tr == $log) echo "блаблаблабла";

Тут не працює хоч значення вірні

хоч якщо я напишу

if ("значення" == $log) echo "блаблаблабла";
все РОБИТЬ!

Де проблема?
в дужках лишніх. отак як зараз я процитував запрацує.

donAvrelin

Цитата

"I will use Google before asking dumb questions." © Bart Simpson

  • 0

#118 donAvrelin

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 44 повідомлень
  • Місто:made in China

Відправлено 25.12.2008 – 00:51

Xobb
I've already used Google and now I'm asking dumb questions© me.
)

Насправді ж, ніхто зі знайомих нічо не може порадити. Мо тут хто є шарящий.... див. мій попередній пост. Буду дійсно вдячний.
  • 0

#119 FT232BM

    私は人々嫌い

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3435 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ-&gt;НТУУ &quot;КПІ&quot;

Відправлено 25.12.2008 – 09:28

Перегляд дописуdonAvrelin (25.12.2008 00:51) писав:

Xobb
I've already used Google and now I'm asking dumb questions© me.
)

Насправді ж, ніхто зі знайомих нічо не може порадити. Мо тут хто є шарящий.... див. мій попередній пост. Буду дійсно вдячний.
Насправді встановлюють denwer і не парятся. Я ж встановив Topserver і щасливий, але все ж таки кажуть шо Denwer караще.
  • 0

#120 -=Українець=-

    Профі

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 369 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Хмельницького

Відправлено 30.12.2008 – 13:00

Привіт! Хочу створити гостьову книгу сам навчитися, але щось непрацює, допоможіть що тет не так
<?php
echo "<html><head><title>Guest book</title></head><body>";
echo "<h2 >Guest book</h2>";
$file_gb="gb.txt";
$file_tmp="gb_tmp.txt";
$Max=50;

function view ( )
{
$Messages=file('gb.txt');
echo "<p><table width=100%>";
$i=0;
foreach ($Messages as $v)
{
$i++;
if ($i % 2==0) echo"<tr><td>$v</td></tr>";
else echo "<tr><td bgcolor=red>$v</td></tr>";
if ($i==$Max) break;
}
}
if (!isset ($Post))
{
echo "<table width=100% border=1>";
echo "<tr><td><h2>New message</h2><form method=post action=$SCRIPT_NAME>";
echo "Email: <input type=text name=email>";
echo "Message: <input type=text name=mes> <input type=submit name=post></td></tr>";
echo "</form></table>";
view ( );
}
else
{
if (file_exists($file_tmp)) die ("fatal error");

if (copy($file_gb, $file_tmp))
{
if ($w=fopen($file_gb,"w"))
{
flock($w,2);

fwrite($w,"[".date ("d.m.Y H:i:s").$email."]".strip_tags($mes)."\n");

if (!$r=fopen($file_tmp, "r")) die ("error");
flock($r,1);
while ($mes=fgets($r,10240))
{
fputs ($w,$mes);
}
flock($r,3);
fclose($r);
flock($w,3);
fclose($w);
unlink($file_tmp);
}
}
echo " Send good write";
view ( );
} echo "</table></body></html>";
?>
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних