Перейти до вмісту

Найулюбленіша мова програмування


Повідомлень в темі: 210

#21 mim

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 680 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 26.12.2005 – 18:18

Найкраща - C#. Зручна, красива :wacko:
Але програми найкращі створюються на Delphi.
  • 0

#22 Wild_V

    Ледар

  • Користувачі
  • PipPip
  • 15 повідомлень

Відправлено 27.12.2005 – 13:11

mim (26.12.2005 19:14) писав:

Найкраща - C#. Зручна, красива :wacko:
Але програми найкращі створюються на Delphi.

Перегляд допису


Наскільки я знаю - ці дві мови (Delphi Pascal та C#) - одних рук справа :)

basic(оооой давно), asm(так, балувався), pascal, object pascal, с, с++, java(більше читав + пару лаб зробив), Delphi 1-7, всілякі скриптові JS, VBS,
зараз - c#. По PHP прочитав книгу та зробив пару тестових завдань.

І шо сказати. C# - дуже подобається. Найсучасніша мова, IMHO
але Delphi - любов на все життя :())))
  • 0

#23 mim

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 680 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 28.12.2005 – 09:24

просто на C# ти пишеш програму, все добре, мова зручна, програма гарна.... але працює не всюди, а лише там, де фреймворк є, при чому тої ж версії, що й в тебе. Приходиш кудись зі своєю програмою, а вона там не запускається.
Якось скачав з одного сайту програму, а вона не працює:wacko:. Ну, там ще й код програми був, я і його скачав. За півтори години зрозумів, що в мене вдома версія framework старіша, в ній якихось классів немає.
Тепер вважаю, що Delphi краще...:)
  • 0

#24 Wild_V

    Ледар

  • Користувачі
  • PipPip
  • 15 повідомлень

Відправлено 28.12.2005 – 11:06

mim (28.12.2005 10:20) писав:

просто на C# ти пишеш програму, все добре, мова зручна, програма гарна.... але працює не всюди, а лише там, де фреймворк є, при чому тої ж версії, що й в тебе. Приходиш кудись зі своєю програмою, а вона там не запускається.
Якось скачав з одного сайту програму, а вона не працює:wacko:. Ну, там ще й код програми був, я і його скачав. За півтори години зрозумів, що в мене вдома версія framework старіша, в ній якихось классів немає.
Тепер вважаю, що Delphi краще...:(

Перегляд допису


Порівняння не зовсім вірне :)
Є та Delphi Studio, чи як її там, і в ній ти так само як і в Visual Studio робиш програми під .net або під чисту вінду... " Фреймворк(.net), як на мене досить вдалий. Через деякий час він буде простою складовою вінди. І є різні мови, що генерять код для CLR. І тут вже на якій мові писати - діло смаку. Але c# планувався саме під .net. А Делфу "підганяли" під нього. У цьому різниця.

Тобто можна порівнювати Delphi Studio та Visual Studio, або c# і Delphi Pascal(останніх версій). Тільки так :(
  • 0

#25 mim

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 680 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 29.12.2005 – 11:53

В тому то й справа, що мені дуже сподобалося писати на C#, але сам по собі .net викликав сумніви. От якби на C# можна було б написати звичайний ехе, а не РЕ, ото було б класно, те що треба.
А на Delphi 7 теж писати досить зручно, і при цьому ще й програми нормальні виходять (ну, про це можна сперечатись, але вони хоча б запускаються на всіх Windows'ах)
  • 0

#26 KykyRyDZA

    Писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 498 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 04.01.2006 – 19:00

Мене найбільше нервує у програмуванні, те, що я складаю класні проги але з тексту ніяк неможу нормальну і класну екзешку зробити :D

С++ - THE BEST!
  • 0

#27 MrGALL

    Старійшина

  • Адміністратори
  • 2545 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:San Diego, CA || Kyiv, UA

Відправлено 04.01.2006 – 19:05

STROGYSH.co (4.01.2006 18:56) писав:

Мене найбільше нервує у програмуванні, те, що я складаю класні проги але з тексту ніяк неможу нормальну і класну екзешку зробити :D

Перегляд допису

Щось я нічого не зрозумів, компілювати пробував?
  • 0

#28 Shaman

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 38 повідомлень

Відправлено 05.01.2006 – 23:38

Зараз пишу на Делфі знаю паскаль трохи знаю звичайний с вивчав с-шарп але там програму так "заглючило" що одразу переключився на Делфі можу показаит екзе файл прорами і ви одразу зрозумієте чому я припинив писати на с-шарп :D
  • 0

#29 Serhiy

    Ледар

  • Користувачі
  • PipPip
  • 17 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 18.01.2006 – 15:43

Як на мене - найкраща - С. С++ функції перекодовує і довго дуплить компілятор, а - так теж не погана. Дельфа вам такого ехе-шника набабахає, що странно: програма на 2 стрічки, ніц не робить а ехе купу кілобайт жере. Якось показав одному чуваку прогу під вінду 58 кб а таке витворяє... чого його дельфійське дітище не робить :) - він одразу запитав: "а на якій мові написано" - зрозумів, що не все під вінду дельфою пишеться - є і кращі речі ;)
До того ж один і той самий код можна компілити різними компіляторами... і отримувати різні розміри ехе - файла (найкоротші в lcc виходять).
  • 0

#30 Anatol'Kukula

    Ледар

  • Користувачі
  • PipPip
  • 20 повідомлень

Відправлено 28.01.2006 – 08:24

PHP 5 хороша мова, але як я казав:
"Справжній програміст говорить на С++,
а програмує по-українськи"!
  • 0

#31 vermilion

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 30 повідомлень
  • Місто:Львів

Відправлено 12.02.2006 – 18:47

на тему програмування та мов програмування можна говорити довго,
говорити про мову яка краща за всі тяжко, в кожного свої проблеми які треба вирішувати і для цього ми підбираємо оптимальний для нас варіант.
Особисто я знаю Дельфі і ПХП.
html - я мовою програмування не рахую, тай пхп це скріпти.
  • 0

#32 Your Bunny Wrote

    онотолэ сто карманов.

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 765 повідомлень

Відправлено 12.02.2006 – 20:59

моя мова програмування це кирилиця і латинь :( :) :D
  • 0

#33 v85

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 109 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 12.02.2006 – 22:08

C++Builder
  • 0

#34 Гість_sanyok_*

  • Гості

Відправлено 06.03.2006 – 02:02

Borland Delphi (точніше Object Pascal, тому що Delphi це не мова програмування :) )
Microsoft C# - не багато, але трохи навчився
Ruby(Ruby on Rails, RedRails) - зараз вчу :)
  • 0

#35 Гість_$$$пупер$�_*

  • Гості

Відправлено 08.03.2006 – 18:48

найкраща - це си плюс плюс, а найлегша візуал бейсік
  • 0

#36 abba

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 50 повідомлень
  • Місто:Київ

Відправлено 11.03.2006 – 15:15

Прихильникам Делфі можу сказати, що компанія Борланд налаштована припинити мову цієї мови програмування. А тим хто програмує на Бейсіку то пораджу перейти на іншу мову через те, що Бейсік не є структурною мовою програмування.
  • 0

#37 mim

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 680 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 12.03.2006 – 23:08

Так, C# його таки добив :) :) :(
  • 0

#38 Alter

    Ледар

  • Користувачі
  • PipPip
  • 19 повідомлень
  • Місто:Київ

Відправлено 20.03.2006 – 07:44

Люблю C++, C. Зручніше всього з пакетами компанії Borland.
  • 0

#39 Sunny

    Чайник

  • Користувачі
  • Pip
  • 3 повідомлень

Відправлено 11.04.2006 – 16:48

Зараз прожу на Java під web , Ruby, інколи на C++,PHP
  • 0

#40 Сєрж

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 47 повідомлень
  • Місто:Київ

Відправлено 16.06.2006 – 23:29

Перегляд дописуabba (11.03.2006 14:15) писав:

Прихильникам Делфі можу сказати, що компанія Борланд налаштована припинити мову цієї мови програмування. А тим хто програмує на Бейсіку то пораджу перейти на іншу мову через те, що Бейсік не є структурною мовою програмування.

Нє. Наскільки я зрозумів, то Борланд зробить дочірню компанію, яка буде займатись середовищами розробки (Delphi, C++Builder, JBuilder та ін.). Обіцяють, що у 2007 вийде нова версія Delphi - Highlander з бібліотеками VCL для .NET 2.0 і підтримкою програмівання для Windows Vista.

Прочитав у журналі CHIP
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних