Перейти до вмісту


Повідомлень в темі: 264

Опитування: Чай (62 користувачів проголосувало)

Якому виду чаю чи схожому напою ви надаєте перевагу?

  1. Чорний (Червоний) (29 голосів [26.61%])

    Процент голосів: 26.61%

  2. Зелений (33 голосів [30.28%])

    Процент голосів: 30.28%

  3. Жовтий (0 голосів [0.00%])

    Процент голосів: 0.00%

  4. Білий (7 голосів [6.42%])

    Процент голосів: 6.42%

  5. Пу-Ер (5 голосів [4.59%])

    Процент голосів: 4.59%

  6. Улун (6 голосів [5.50%])

    Процент голосів: 5.50%

  7. Мате (4 голосів [3.67%])

    Процент голосів: 3.67%

  8. Ройбуш (5 голосів [4.59%])

    Процент голосів: 4.59%

  9. Каркаде (7 голосів [6.42%])

    Процент голосів: 6.42%

  10. Трав'яні суміші (11 голосів [10.09%])

    Процент голосів: 10.09%

  11. Інше (вказати у темі) (2 голосів [1.83%])

    Процент голосів: 1.83%

  12. Не п'ю нічого з вище переліченого (0 голосів [0.00%])

    Процент голосів: 0.00%

Що ви зазвичай додаєте до чаю?

  1. Цукор (23 голосів [24.47%])

    Процент голосів: 24.47%

  2. Лимон (28 голосів [29.79%])

    Процент голосів: 29.79%

  3. Молоко (5 голосів [5.32%])

    Процент голосів: 5.32%

  4. Повидло\Варення\Джем (2 голосів [2.13%])

    Процент голосів: 2.13%

  5. Мед (13 голосів [13.83%])

    Процент голосів: 13.83%

  6. Інше (вказати у темі) (3 голосів [3.19%])

    Процент голосів: 3.19%

  7. Нічого не додаю крім води (20 голосів [21.28%])

    Процент голосів: 21.28%

Голосувати Гості не можуть голосувати

#81 Зимова Дівчина

    Білочка-пустунка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2069 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 05.07.2011 – 20:35

Перегляд дописуManfred (5.07.2011 14:26) писав:

А тростинний, особливо темний Мусковадо?
такий теж. будь-який
  • 0

#82 Зимова Дівчина

    Білочка-пустунка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2069 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 05.07.2011 – 20:54

Перегляд дописуManfred (5.07.2011 21:43) писав:

Яка сила волі, браво!
А я щойно купив пальмовий індійський цукор "Гур", така смакота, мням :D
Кажуть, він ну зовсім нешкідливий, особливо до чаю, зате корисний та натуральний шо страшне :happy1:
так мені просто смак солодких чаю чи кави не подобається. шкідливість тут ні до чого. тоді б я не їла смаженого мняса і не вживала б алкоголь ніколи, і ще багато чого. так що не перехвалюй))

мед до речі теж не всякий. буває поганий, в нього цукор додають. а справжній він не такий солодкий.
  • 0

#83 Olexandr

    противсіх

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1510 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:місто Київ

Відправлено 06.07.2011 – 10:11


 i 

Дописи, що стосуються імбирного чаю, перемістив до нової теми Імбирний чай
 

  • 0

#84 zelja

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 77 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Lviv

Відправлено 25.07.2011 – 22:16

атсип мальоха я тоже любітель убтцо :lol:
  • 0

#85 NakyQ

    Чайник

  • Користувачі
  • Pip
  • 6 повідомлень

Відправлено 28.07.2011 – 05:53

Люблю зелений чай, але зі смачним печивом п'ю який нальють)
  • 0

#86 Маківка

    пані Ексцентричність

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3933 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Країна казкових мрій

Відправлено 28.07.2011 – 10:35

А я полюбляю пити чай збірний: зелений+чорний+різні трави (квіти сафлору, волошки, календули...), ще й сухофрукти шматочками, не забути кардамочику... Ех, іду почаюю. :lol:
  • 0

#87 Pavlo_Taiko

    міністр по боротьбі з етикою та мораллю

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2145 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 28.07.2011 – 18:28

Перегляд дописуManfred (5.07.2011 21:43) писав:

Яка сила волі, браво!

Зображення

А я щойно купив пальмовий індійський цукор "Гур", така смакота, мням :lol:
Кажуть, він ну зовсім нешкідливий, особливо до чаю, зате корисний та натуральний шо страшне :)
Запий пальмовим молоком. Теж натуральна штука.
  • 0

#88 Amarok

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2350 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Дубно -> Нетішин -> Київ -> New York

Відправлено 28.07.2011 – 18:32

зелений чай з мінімум цукру

Повідомлення відредагував Jim diGriz: 28.07.2011 – 18:32

  • 0

#89 duo7

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 101 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 02.08.2011 – 18:34

зелений чай з мелісою та лимоном - ідеальний варіант)
  • 0

#90 Scarlett

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 113 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 02.08.2011 – 19:54

з малинкою ммм..ням)
  • 0

#91 Gwen

    Ледар

  • Користувачі
  • PipPip
  • 19 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Львів

Відправлено 05.09.2011 – 16:01

В основному чорний з лимоном, інколи зелений. Протягом дня випиваю дуже багато чаю. Але зранку всеодно каву більше люблю пити.
  • 0

#92 clinique

    Частий гість

  • Користувачі
  • PipPipPip
  • 37 повідомлень
  • Стать:Жінка

Відправлено 25.09.2011 – 16:22

юййй, чай!!!!!! побачила це слово і вже поставила чайник :D
дяяя, я люблю чорний чай з лимоном!!! дуууже!!!! Але найкращий - пуерчик!!!! :happy1:
  • 0

#93 Kassandra

    Т-Сонятко

  • СуперМодератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5187 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:сплячих левів

Відправлено 19.07.2012 – 12:01

Власне якось так сталося, що мої апетити стосовно чаю ростуть й ростуть. Якщо раніше було достатньо простого мас-маркету, то зараз бавлюся більше чаями на вагу. Але то купажі, і не завжди грамотно складені (наприклад не рекомендується змішувати зелений чай із чорним(а за китайською класифікацією чорний=червоний), оскільки в них різна специфіка впливу на людський організм. Хочу розширити свій кругозір і почати бавитися "вищою лігою", але брак знань дає знати. Хоча почитую, але тим не менше.
Є тисячі сортів чаїв. Кожен має свій специфічний час збору, одні збирають перед дощем, другі строго в такі дні.
Шукаю однодумців, які теж таким цікавляться.
  • 1

#94 Чортеня

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 688 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Львів

Відправлено 19.07.2012 – 12:06

О, тема про чай - це набагато краще за ті кавово-наркомансько-маківчині теми)
До речі, так - зелений + чорний - це й шкідливо
Найкращий чай - це зелений + білий)
  • 0

#95 Kassandra

    Т-Сонятко

  • СуперМодератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5187 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:сплячих левів

Відправлено 19.07.2012 – 12:16

Перегляд дописуЧортеня (19.07.2012 – 12:06) писав:

О, тема про чай - це набагато краще за ті кавово-наркомансько-маківчині теми)
До речі, так - зелений + чорний - це й шкідливо
Найкращий чай - це зелений + білий)
ну, якщо чесно, я думаю що білий чай треба пити окремо, а не мішати.
  • 0

#96 Nameless One

    ЧВ

  • СуперМодератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2259 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 19.07.2012 – 12:18

Лапсанг сушонг - ото найліпший чай.
Шкода що важко знайти в магазинах.
  • 0

#97 Kassandra

    Т-Сонятко

  • СуперМодератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5187 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:сплячих левів

Відправлено 19.07.2012 – 12:31

Перегляд дописуNameless One (19.07.2012 – 12:18) писав:

Лапсанг сушонг - ото найліпший чай.
Шкода що важко знайти в магазинах.
найліпший чай - то діло смаку)))
але отака інфа про чай

Цитата

Червоний чай з провінції Фуцзянь (Lapsang Souchong или Xiao zhong hong cha или Сяо Чжун Хун Ча або 小种红茶 червоний чай малого виду)
- Особливий вид червоного чаю - листя сушиться над відкритим вогнем печі, яку топлять сосновими дровами.
Лао Сун Сяо Чжун (Малі кущі біля старої сосни), і Чжень Шань Сяо Чжун (Малі кущі з гори Чжень Шань, малий вид (мале плем'я) з гори Чжень Шань) - це група так званих «підкопчених» чаїв. Ці чаї виготовляються в провінції Фудзянь, в горах У І. Сяо Чжун Хун Ча перекладається як «червоний чай малого виду». Близько 1610 року в горах У І існувало виробництво червоного чаю Сяо Чжун.

Виготовлення Сяо Чжуна - процес довгий і складний. Збір чайного листа проводять високо в горах, на висоті близько 1000 - 1200 метрів, на перевалі Тун Му Гуань. Збір йде тільки один місяць на рік, наприкінці весни - початку літа. Підв'ялювання чаю робиться тільки під косими сонячними променями. «Повернення зелені» - як і для білого чаю. М'яття і скручування схоже на те, що роблять з улун - чай ​​щільно утрамбовують в тканину з конопель і мнуть. До ночі чай готовий до того, щоб його залишили на ніч в кошиках. Вночі при більш низькій температурі триває ферментація. Щоб підвищити температуру чаю, поруч розлучається вогонь (або це роблять над вогнищем). І поки з чаю не «вийде» смак і запах зелені, він таким чином прогрівається, це приблизно 6-8 годин. Строго кажучи, це є продовженням «прибирання зелені», друге підв'ялювання. В результаті цього чай стає червоно - бурим.

Після цього чай підсушують і прожарюють, використовуючи соснові дрова. В результаті цього він набуває смолистий запах. Чжень Шань Сяо Чжун вважається кращим з цієї групи, і іноді його коптять на соснових гілках. Тоді його називають Лао Сун Сяо Чжун (Малі кущі біля старої сосни, Чай старої сосни). «Копчений» чай широко відомі в Європі, і через спотворення назви часто його називають Лапсанг Сушонг.

Повідомлення відредагував Kassandra: 19.07.2012 – 12:44

  • 0

#98 Nameless One

    ЧВ

  • СуперМодератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2259 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 19.07.2012 – 12:39

Цей чай вважається чаєм "справжніх мужиків". За його сильний копчений присмак.
Ну і це улюблений чай Вінстона Черчиля.
  • 0

#99 Друг Бобер

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1966 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 19.07.2012 – 13:19

Справжній чай коштує так не багато не мало, але не менше, ніж 100 уо за 100 грам. І зовсім не гіркий.
Хоча я завжди чай п'ю без цукру, чи гіркий він, чи ні. Гіркоти не відчуваю, звик.
  • 1

#100 Kassandra

    Т-Сонятко

  • СуперМодератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5187 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:сплячих левів

Відправлено 19.07.2012 – 13:28

Трошки про посуд для чаю

Цитата

Существует и посуда для чаепития:

Чахэ - это специальная чашка для знакомства с чаем. Перед тем как чай будет завариваться, в нее пересыпают чайный лист и дают всем гостям понюхать. Звучит для русского человека как бред…, но стоит это попробовать и вы окунетесь в море таких запахов, которые никогда ранее не чувствовали….

Чахай, в переводе с китайского "море чая", другой вариант названия Гундаобэй - "Чаша справедливости". Справедливость – это равенство всех… В чахай чай переливается после заваривания и из чахая разливается непосредственно по чашечкам. За счет этого происходит выравнивание вкуса у разных слоев настоя, и, кроме того, так легко контролировать время заварки…

Гайвань - чашка с крышкой, как все просто!!! Гайвань используется в некоторых районах Китая наряду с чайником для заваривания чая. Зачастую, гайвань используют при чаепитии в одиночестве, в ней чай заваривают, и из нее же пьют. Крышка у гайвани неплотно прилегает к чашке, и поэтому настой легко сливается в нужный момент… сливают чай конечно же в чахай…

Чайные чашки – есть двух видов: низенькая - чабэй или пинминбэй и высокая - вэнсянбэй.

Вэнсянбэй - чашка для аромата и используется только в церемонии гунфуча с высококачественными улунскими чаями. Вкус улуна как песня, которую поют и каждый раз, от заварки к заварке тембр вкуса меняется и дает понять насколько все относительно… Чашечки делаются специально небольшие по объему (30-50 г). В таких чашках лучше чувствуется и вкус, и аромат чая, и они способствуют спокойному неторопливому чаепитию…

Чайник (Чаху) - лучше всего использовать чайник из исинской глины. Исинская глина бывает разных цветов (белый, синий, коричневый, оранжевый). Чайники из хорошей глины ценятся за свою способность пропускать воздух и не пропускать воду. Чай должен дышать…, иначе как человек без воздуха – он умирает…

Чайная доска (Чабань) – это просто произведение искусства, она делается либо из простого бамбука, либо из ценных пород дерева… На чабань составляются все необходимые атрибуты и, при необходимости, в нее же сливается ненужный кипяток или чай. Чабань является организующим элементом чайного пространства, и при чаепитии важно эстетично расположить на ней все остальные элементы. Искусство которое каждый может создавать у себя дома, каждый раз когда захочется насладиться чаем…

Чайные инструменты (Чацзюй), нужны для различных манипуляций в процессе приготовления чая. Щипцы используются для того, чтобы сливать из чашек кипяток при прогреве, для вынимания спитой заварки из чайника и при варке чая методом Лу Юя. Чайная игла нужна для прочистки носика у чайника. Воронка используется для пересыпания чая в чайник. Чайная ложка нужна для пересыпания чая из чайницы, где хранится чай в чахэ. Маленькая лопаточка используется при пересыпании чая из чахэ в чайник или гайвань…

Перегляд дописуДруг Бобер (19.07.2012 – 13:19) писав:

Справжній чай коштує так не багато не мало, але не менше, ніж 100 уо за 100 грам. І зовсім не гіркий.
Хоча я завжди чай п'ю без цукру, чи гіркий він, чи ні. Гіркоти не відчуваю, звик.
якщо він коштує 99 у.о - то вже не справжній?
сорти є різні, різні й ціни. за 100 гривень можна можна купити дуже хороший чай
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних