Перейти до вмісту


Повідомлень в темі: 264

Опитування: Чай (62 користувачів проголосувало)

Якому виду чаю чи схожому напою ви надаєте перевагу?

  1. Чорний (Червоний) (29 голосів [26.61%])

    Процент голосів: 26.61%

  2. Зелений (33 голосів [30.28%])

    Процент голосів: 30.28%

  3. Жовтий (0 голосів [0.00%])

    Процент голосів: 0.00%

  4. Білий (7 голосів [6.42%])

    Процент голосів: 6.42%

  5. Пу-Ер (5 голосів [4.59%])

    Процент голосів: 4.59%

  6. Улун (6 голосів [5.50%])

    Процент голосів: 5.50%

  7. Мате (4 голосів [3.67%])

    Процент голосів: 3.67%

  8. Ройбуш (5 голосів [4.59%])

    Процент голосів: 4.59%

  9. Каркаде (7 голосів [6.42%])

    Процент голосів: 6.42%

  10. Трав'яні суміші (11 голосів [10.09%])

    Процент голосів: 10.09%

  11. Інше (вказати у темі) (2 голосів [1.83%])

    Процент голосів: 1.83%

  12. Не п'ю нічого з вище переліченого (0 голосів [0.00%])

    Процент голосів: 0.00%

Що ви зазвичай додаєте до чаю?

  1. Цукор (23 голосів [24.47%])

    Процент голосів: 24.47%

  2. Лимон (28 голосів [29.79%])

    Процент голосів: 29.79%

  3. Молоко (5 голосів [5.32%])

    Процент голосів: 5.32%

  4. Повидло\Варення\Джем (2 голосів [2.13%])

    Процент голосів: 2.13%

  5. Мед (13 голосів [13.83%])

    Процент голосів: 13.83%

  6. Інше (вказати у темі) (3 голосів [3.19%])

    Процент голосів: 3.19%

  7. Нічого не додаю крім води (20 голосів [21.28%])

    Процент голосів: 21.28%

Голосувати Гості не можуть голосувати

#141 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 08.10.2012 – 19:19

та гівно той ліптон і тут і там.
і не помічала якоїсь особливої подачі цього чаю у нас. просто у нього цінова категорія така - дорожче і трохи краще ніж майскійчай/принцесадурі та іже з ними.

а греки каву жлуктять. як то у них називається грік кофі, бгг. теж саме що й кава по-турецьки. тільки турків там не можна вголос згадувати. тому тільки грік кофі.
ну ще й фрапе у них улюблений напій. все солодюще. на любителя.
  • 0

#142 Armando

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1795 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 17.12.2012 – 09:52

Перегляд дописуshіver2005 (19.07.2012 – 21:35) писав:

Поясніть мені: навіщо пити чай?
в ньому кофеїну буває більше ніж в каві :)
в чашці зеленого чаю від 70до 85мг кофеїну
http://www.tea4you.ru/art2.html

Цитата

середньому одна порція кави (30мл) містить від 40мг кофеїну для еспрессо з арабіки до 100мг для міцної кави
зелений з маслом бергамота, суміш білого та зеленого чаю,
оолонг не сподобався ,може через те, що до нас попадають перепалені
а от улуни різних видів - смакота

Повідомлення відредагував Armando: 17.12.2012 – 09:58

  • 0

#143 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 17.12.2012 – 22:07

Перегляд дописуArmando (17.12.2012 – 09:52) писав:


оолонг не сподобався ,може через те, що до нас попадають перепалені
а от улуни різних видів - смакота

бгг
оолонг це теж саме шо і улун
пояснюю:

є китайські чаї типу 乌龙(茶) читається "улун", або у стандартній транслітерації латинкою wulong.
Англійці цілком справедливо вирішили шо це краще за все інглішем передати на письмі oolong.
наші люди вирішили не заморочуватися і назвати чай оолонг.
а він насправді улун.

між іншим грузинський зелений чай рулить. шкода шо у нас його не продають. та й навіть там не в кожному магазині продається, до того ж недешевий він - 25-30 грн за пачку.
мені дуже сподобався батумський чай, особливо з ламінарією)
  • 0

#144 Крихітка

    Мрійниця

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4030 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Івано-Франківськ, Castelló, Ibiza, Hildesheim

Відправлено 17.12.2012 – 23:30

Ламінарія, це ж щось з морського світу?
вибачте неуча
  • 0

#145 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 17.12.2012 – 23:40

да, ламінарія то морська капуста)
купувала в якості екзотичного сувеніру, до самої ідеї поєднання чаю з водоростями від початку ставилася зі скепсисом.
а воно дуже навіть ароматне і смачне.

чай у сухому вигляді пахне трохи морем. а у запареному - легкий аромат анісу. на смак ламінарія ніяк не впливає, бо смаку у неї нема.
ламінарію сушену у вигляді порошку взагалі багато де додають любителі здорового харчування. у сіль наприклад нашось. типу вона вся така корисна-перекорисна.
  • 0

#146 Крихітка

    Мрійниця

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4030 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Івано-Франківськ, Castelló, Ibiza, Hildesheim

Відправлено 17.12.2012 – 23:43

а який же тоді прикол її в чай давати?
  • 0

#147 Друг Бобер

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1966 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 17.12.2012 – 23:44

Перегляд дописуКрихітка (17.12.2012 – 23:43) писав:

а який же тоді прикол її в чай давати?
Мабуть в цьому прикол.
Ламінарія багата на йод.
Також мені ця рослина запам'яталася з курсу хімії, що з неї добувають крім йоду таку штуку як агар-агар, яку використовують у кондиторській галузі, косметології, а також у дієтах для схуднення.

Треба колись спробувати, який же це смак з чаю з цією ламінарією. Почитати одне, спробувати інше.

Повідомлення відредагував Друг Бобер: 17.12.2012 – 23:47

  • 0

#148 Крихітка

    Мрійниця

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4030 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Івано-Франківськ, Castelló, Ibiza, Hildesheim

Відправлено 17.12.2012 – 23:49

о, про агар-агар я чула) моя мама тут його довго і нудно шукала, кажись саме для кондитерських целєй, вона в мене на таке любитель.
знайшла десь, довольна)

а морська капуста, це та сама, котра в продажі зараз є, маринована і все таке?
лол, що прикольно, тут її в продажі нема. іспанці не догадуються що її ще й їсти можна, і так на берег викидає і, вибачте, смердить. апетиту не викликає)

звісно треба спробувати. хоча описують в цій темі що хоч прямо йди і магазини грабуй
в мене до речі тут на 1 поверсі якась китайська лавка з травками, в тому числі з чаями
але стрьомні вони там якісь) китайці в смислі) не сприймати за расизм, я просто їх багато бачила, і конкретно ці - якісь стрьомні)
  • 0

#149 Друг Бобер

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1966 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 17.12.2012 – 23:50

Перегляд дописуКрихітка (17.12.2012 – 23:47) писав:

а морська капуста, це та сама, котра в продажі зараз є, маринована і все таке?
Та сама, тільки в магазинах вона ж із спеціями і все таке.
  • 0

#150 Чортеня

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 688 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Львів

Відправлено 17.12.2012 – 23:56

а я от вчора купила собі зелений чай із папайєю
такий нічого
якийсь знайшла китайський такий, наче якісний)
  • 0

#151 Neorlandina

    Schadenfreude

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3840 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 18.12.2012 – 00:46

я чесно не спромоглася прочитати шо там написано на етикетці того чаю.
бо з грузинської знаю тільки майже весь алфавіт та кілька слів.

але фішка очевидно у мега-користі. ну й аромат дуже приємний. сам по собі грузинський зелений чай вже трохи інший - більш тонкий смак має. ніби слабший теж.
а з ламінарією виходить цікавий напій.

я думаю шо для відтворення можна спробувати взяти просто непоганий зелений чай і додати до нього сушену ламінарію. вона продається у вигляді порошку в різних аюрведично-органічних магазинчиках.

а ще мені оце підігнали пуер. ніби хороший. треба знайти час на оцінювання)
  • 0

#152 Armando

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1795 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 09.01.2013 – 11:18

В чому заварюєте чай?
Знайшов статтю про китайські чайники з ісінської глини (коричневі переважно), в якій розповіли, що глини залишилось мало, тому в глину добавляють "хімію"(барій і т.і.) яка під час заварювання потрапляє в чай і отруює організм :wacko:

Цитата

Як повідомили нещодавно китайські ЗМІ, в декількох магазинах міста Ісин провінції Цзянсу були куплені 15 чайників і чашок, виготовлених з «ісинської глини» і відправлені для аналізу в лабораторію дослідного інституту в Шанхаї.

У 13 предметах посуду була виявлена ​​надмірна растворяемость у воді марганцю, кобальту, барію, хрому та інших металів, що входять до складу цих предметів. У чайниках растворяемость іонів барію перевищувала норму в кілька сотень разів. Тобто при заварюванні чаю в такому посуді всі ці речовини розчиняються в ньому і потрапляють разом з напоєм в організм людини. Згідно з висновком фахівців, рідини з цього посуду наносять шкоду ферментної і нервовій системі організму, а тривале їх вживання може призвести до ракових захворювань.
http://www.epochtime...t/view/37906/4/

Цитата

Чайні заборони

У кожного любителя чаю є низка правил придбання, зберігання і приготування улюбленого напою, але існують непорушні правила, які варто знати всім, охочим віддати належне цьому чудо-нектару. Так, ніколи не варто:

• вживати вчорашній чай. Він шкідливий. У ньому вітаміни і корисні речовини замінив гуанін, вживання якого в великих обсягах шкідливо. Але при цьому настоявся чай корисний для зовнішнього застосування, оскільки він здатний загоювати рани, усувати інфекції і зупиняти кровотечу;

• довго заварювати чай. На початку заварки (не більше 3-5 хвилин в загальній складності) він екстрагується та виділяє корисні речовини, а після починає мимоволі окислюватися. Тому слід суворо дотримуватися часу приготування чаю. Так хороший китайський чай повинен взаємодіяти з водою при одноразовому заварюванні не більше 3 хвилин, а при чотириразовому заварюванні не більш ніж по 45 секунд кожен;

• багаторазово заварювати чай. Як ми вже говорили, при тривалому заварюванні з чайного листа виділяються шкідливі речовини. Цей же процес відбувається і при багаторазовому використанні заварки. Але не варто забувати про те, що в світі існують сорти чаю, які рекомендують заварювати до 12 разів. Тому загальних правил для всіх чаїв не існують. Просто, перед вживанням необхідно ознайомитися з рекомендаціями на упаковці;

• пити чай натщесерце. До цих пір не існує науково обгрунтованого підтвердження цього постулату, але це непорушне правило вживання напою у китайців. Тому, давайте повіримо їм на слово;

• пити чай перед їжею і відразу ж після неї, так як він розріджує шлунковий сік і сповільнює травлення. Пийте чай хвилин за 20-30 до трапези і не раніше ніж через 15 хвилин після неї. Чим щільніше поїли, тим більше часу має пройти до чаювання. До речі, це стосується не тільки чаю, але і всіх напоїв;

• пити дуже гарячий чай. Він обпікає горло, стравохід і шлунок. І, звичайно ж, практично неможливо насолодитися ні його смаком, ні ароматом;

• пити остиглий чай. У остившем при природній температурі напої (не за допомогою льоду) всі корисні речовини зникають і з'являється каламутність, яка вказує на те, що чайні поліфеноли вже окислилися, і він став шкідливим для організму;

• пити занадто міцно заварений чай. Великий вміст кофеїну і таніну в ньому може стати причиною головного болю і безсоння. Міцний чай шкідливий гіпертонікам, а от слабкий навпаки допомагає нормалізувати тиск;

• запивати ліки чаєм. Так, як дубильні речовини, що містяться в цьому напої, нейтралізують дію деяких компонентів ліків. Але в період хвороби, особливо при інтенсивному прийомі ліків корисно пити зелений чай (через 1 годину після прийому препаратів), так як він допомагає відновлювати імунітет організму;

• пити чай з алкоголем. Поєднання активних речовин що містяться в цих напоях дає велике навантаження на нирки і серце. Але при похміллі зелений чай буде дуже корисний!
http://cha-i.com.ua/content/zapret/

Повідомлення відредагував Armando: 09.01.2013 – 11:06

  • 0

#153 Amarok

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2350 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Дубно -> Нетішин -> Київ -> New York

Відправлено 29.04.2013 – 22:02

зелений
і останнім часом цукор сиплю мінімальну кількість
десь пів а то і четвертинку чайної ложечки

а ще в нас в суші-кафе зелений чай можна замовити безкоштовно і скільки хочеш
тобто безкоштовно і доливають :)
  • 0

#154 СВІ†ЛОНОСНИЙ

    http://svobodaslova.ukrainianforum.net/

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2386 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:з Небес

Відправлено 30.04.2013 – 00:19

До зеленого цукру не треба.
  • 2

#155 Amili

    сама по собі

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1458 повідомлень
  • Стать:Жінка

Відправлено 30.04.2013 – 05:16

Раніше пила зелений багато, тепер п"ю чорний і тільки однієї марки. Amarok, заціни Newman's Own Black Organic Tea. Чоловік замовив недавно 28 пачок, шоб за пересилання менше платити :) В магазинах тут в мене мало де є. А так оптом і дешевше виходить.
І ще декілька днів назад в дискаунт сторі прикупила собі чаю: зелений + Centella Asiatica, Lavender buds, Cummin Seed, Fennel, Lemongrass. На смак - трав"яний чай, а найкраще, що сплю після нього як немовля :) Зазвичай маю дуже неспокійний сон.
  • 1

#156 Amarok

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2350 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Дубно -> Нетішин -> Київ -> New York

Відправлено 30.04.2013 – 16:43

взагалі-то я не перебірлив стосовно брендів чаю. головне аби був зелений :)
(проте часом якийсь траплявся що мені чомусь він пахнув оселедцем чи щось типу того)
  • 0

#157 таня 31

    Чайник

  • Користувачі
  • Pip
  • 9 повідомлень

Відправлено 19.07.2013 – 18:01

чорний чай з цукром і лимоном
  • 0

#158 Kira

    Ледар

  • Користувачі
  • PipPip
  • 22 повідомлень

Відправлено 04.08.2013 – 21:06

Зелений чай без цукру))
  • 0

#159 Mr.Ripley

    (͡° ͜ʖ ͡°)(͡° ͜ʖ ͡°)(͡° ͜ʖ ͡°)(͡° ͜ʖ ͡°)(͡° ͜ʖ ͡°)

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4665 повідомлень
  • Стать:Не скажу

Відправлено 02.09.2013 – 00:50

Ромашка :wink2:
  • 0

#160 Танюшик

    Ледар

  • Користувачі
  • PipPip
  • 12 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Чернівці

Відправлено 03.10.2013 – 23:21

Дуже люблю пити чай, а який саме залежить від настрою. Найчастіше - зелений без цукру... іноді фруктовий....рідше чорний.
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 2

0 користувачів, 2 гостей, 0 анонімних