Перейти до вмісту


Повідомлень в темі: 264

Опитування: Чай (62 користувачів проголосувало)

Якому виду чаю чи схожому напою ви надаєте перевагу?

  1. Чорний (Червоний) (29 голосів [26.61%])

    Процент голосів: 26.61%

  2. Зелений (33 голосів [30.28%])

    Процент голосів: 30.28%

  3. Жовтий (0 голосів [0.00%])

    Процент голосів: 0.00%

  4. Білий (7 голосів [6.42%])

    Процент голосів: 6.42%

  5. Пу-Ер (5 голосів [4.59%])

    Процент голосів: 4.59%

  6. Улун (6 голосів [5.50%])

    Процент голосів: 5.50%

  7. Мате (4 голосів [3.67%])

    Процент голосів: 3.67%

  8. Ройбуш (5 голосів [4.59%])

    Процент голосів: 4.59%

  9. Каркаде (7 голосів [6.42%])

    Процент голосів: 6.42%

  10. Трав'яні суміші (11 голосів [10.09%])

    Процент голосів: 10.09%

  11. Інше (вказати у темі) (2 голосів [1.83%])

    Процент голосів: 1.83%

  12. Не п'ю нічого з вище переліченого (0 голосів [0.00%])

    Процент голосів: 0.00%

Що ви зазвичай додаєте до чаю?

  1. Цукор (23 голосів [24.47%])

    Процент голосів: 24.47%

  2. Лимон (28 голосів [29.79%])

    Процент голосів: 29.79%

  3. Молоко (5 голосів [5.32%])

    Процент голосів: 5.32%

  4. Повидло\Варення\Джем (2 голосів [2.13%])

    Процент голосів: 2.13%

  5. Мед (13 голосів [13.83%])

    Процент голосів: 13.83%

  6. Інше (вказати у темі) (3 голосів [3.19%])

    Процент голосів: 3.19%

  7. Нічого не додаю крім води (20 голосів [21.28%])

    Процент голосів: 21.28%

Голосувати Гості не можуть голосувати

#101 Друг Бобер

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1966 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 19.07.2012 – 13:32

Перегляд дописуKassandra (19.07.2012 – 13:28) писав:

якщо він коштує 99 у.о - то вже не справжній?
сорти є різні, різні й ціни. за 100 гривень можна можна купити дуже хороший чай
Це все умовно. Просто важливо не тільки сорт, але й як збиралося той чай, як сушилося, упаковувалося.
Щодо ціни - то все умовності.
Ознака правильного збору, сушіння, зберігання чаю є відсутність гіркоти.
  • 1

#102 Nameless One

    ЧВ

  • СуперМодератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2259 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 19.07.2012 – 13:36

Цитата


Це все умовно. Просто важливо не тільки сорт, але й як збиралося той чай, як сушилося, упаковувалося.
Щодо ціни - то все умовності.
Ознака правильного збору, сушіння, зберігання чаю є відсутність гіркоти.

Я думаю що чай, який коштує 100 баксів за 100 грам мали збирати лише незаймані дівчата, обов'язково у повний місяць, опівночі.

Повідомлення відредагував Nameless One: 19.07.2012 – 13:39

  • 0

#103 Друг Бобер

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1966 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 19.07.2012 – 14:31

Перегляд дописуNameless One (19.07.2012 – 13:36) писав:

Я думаю що чай, який коштує 100 баксів за 100 грам мали збирати лише незаймані дівчата, обов'язково у повний місяць, опівночі.
І які на це підстави є?
  • 1

#104 Kassandra

    Т-Сонятко

  • СуперМодератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5187 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:сплячих левів

Відправлено 19.07.2012 – 14:32

Іще одне про зелений чай: його не можна пити холодним, а пити після їжі(тобто не на голодний шлунок) і його треба зберігати в холодильнику

Повідомлення відредагував Kassandra: 19.07.2012 – 14:38

  • 0

#105 Друг Бобер

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1966 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 19.07.2012 – 14:39

Перегляд дописуKassandra (19.07.2012 – 14:32) писав:

Іще одне про зелений чай: його не можна пити холодним, а пити після їжі(тобто не на голодний шлунок) і зберігати в холодильнику
Деякі сорти зеленого чаю якраз холодними і видаються смачніші. Чому його не можна тоді пити холодним?
  • 1

#106 Kassandra

    Т-Сонятко

  • СуперМодератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5187 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:сплячих левів

Відправлено 19.07.2012 – 14:57

Перегляд дописуДруг Бобер (19.07.2012 – 14:39) писав:

Деякі сорти зеленого чаю якраз холодними і видаються смачніші. Чому його не можна тоді пити холодним?
насправді чай таким чином окислюється. От чому є плівочка така, коли чай охолоне?(то риторичне)
  • 0

#107 Друг Бобер

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1966 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 19.07.2012 – 15:17

От цікаве питання про чай є таке. Чай містить також як і кава містить стимулятори - той же кофеїн, що і в каві, а також трішки слабші - теобромін, теофілін. Чому ж все-таки для підбадьорення п'ють, як правило, каву, чому вона ефективніша? Чай рідше п'ють, хоча є сорти чаю, які мають багато кофеїну. Чому чай так не бадьорить?

Перегляд дописуKassandra (19.07.2012 – 14:57) писав:

насправді чай таким чином окислюється. От чому є плівочка така, коли чай охолоне?(то риторичне)
І справді окислення йде, це природно. До речі, ти справді мене тим зацікавила, що холодним не пити. Спробую пошукати щось цікаве про це.
Ну а чаїв є багато сортів, навіть того самого зеленого. Під зеленим в основному розуміють китайський зелений чай, який і так називають. Хоча зеленого забарвлення можуть бути інші чаї.

_____________________________________
До речі сам тільки що здивувався інфою.
Відмінність чорного чаю від зеленого в технології збору та обробки чайного листа, зелений чай на відміну від чорного не ферментується, тому корисні речовини залишаються в ньому в незміненому вигляді.
Джерело
  • 1

#108 Nameless One

    ЧВ

  • СуперМодератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2259 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 19.07.2012 – 15:28

Цитата

От цікаве питання про чай є таке. Чай містить також як і кава містить стимулятори - той же кофеїн, що і в каві, а також трішки слабші - теобромін, теофілін. Чому ж все-таки для підбадьорення п'ють, як правило, каву, чому вона ефективніша? Чай рідше п'ють, хоча є сорти чаю, які мають багато кофеїну. Чому чай так не бадьорить?
В чашці чаю концентрація кофеїну менша ніж у чашці кави. Крім того кофеїн у чаї зв'язаний танінами.
  • 0

#109 Друг Бобер

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1966 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 19.07.2012 – 15:47

Перегляд дописуNameless One (19.07.2012 – 15:28) писав:

В чашці чаю концентрація кофеїну менша ніж у чашці кави. Крім того кофеїн у чаї зв'язаний танінами.
Погоджуюся щодо зв'язаності. Не погоджуюся щодо концентрації, оскільки чай можна заварити міцніший, якщо у ньому бракує стимуляторів.
Можливо, і справді кофеїн та інші стимуляторі в чаї зв'язані. Але таніни мали би розщепитися або в травній системі, або в печінці, коли вона фільтрує кров в яку в кишечнику всмокталися поживні речовини. Печінка точно таніни від кофеїну розщепить.
Що ж тоді виходить? Мабуть просто після чаю не буде миттєвого збадьорення, як після кави, але якщо у великих кількостях випити чай, то це тільки згодом вплине на організм , буде збудження центральної нервової системи, підвищиться артеріальний тиск. А кава миттєво збадьорить, оскільки кофеїн у ній не зв'язаний.

___________________________
Що буде, якщо випити висококонцентровану заварку чаю? А вона має наркотичну дію і навіть викликає залежніть. Називається такий висококонцентрований напій чаю ЧЕФІР.

Детальніше про чефір тут.
  • 1

#110 Nameless One

    ЧВ

  • СуперМодератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2259 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 19.07.2012 – 16:05

Про чефір зараз мова не йде.
Якщо брати до уваги звичайну чашку чаю і звичайну чашку кави - то у каві кофеїну більше.
Крім того, хоч таніни і інші розщеплюються з алкалоїдами в травній системі, це відбувається плавно, тому не буде такого ефекту як від кави.

Ось що пише вікіпедія:

Цитата

Вміст кофеїну в звареній каві - 380-650 мг / л, в розчинній каві - 310-480 мг / л, в каві «Еспрессо» - 1700-2250 мг / л. У напої «Кола» близько 100 мг / л кофеїну. [3] Вміст кофеїну в чаї варіюється у досить широкому діапазоні - до 5-6 разів в сухому листі - залежно від різновиду і віку чайного куща, часу збору, способу приготування та інших факторів. [4] в завареному чаї вміст кофеїну в істотній мірі залежить від способу заварювання (тривалість, температура води) і також може відрізнятися в рази. [4] [5] в більшості випадків вміст кофеїну в завареному чаї знаходиться в межах 180-420 мг / л. [6] [7] кофеїн у чаї діє м'якше, але довше, ніж кофеїн у каві. [7]

Об'єднав з попередньою темою.


  • -1

#111 Друг Бобер

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1966 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 19.07.2012 – 16:10

Я думаю, чому я не можу опублікувати допис, а то просто теми були об'єднані. :)

Перегляд дописуNameless One (19.07.2012 – 15:58) писав:

Про чефір зараз мова не йде.
Якщо брати до уваги звичайну чашку чаю і звичайну чашку кави - то у каві кофеїну більше.
Крім того, хоч таніни і інші розщеплюються з алкалоїдами в травній системі, це відбувається плавно, тому не буде такого ефекту як від кави.
Мова якраз і йшла про те, що не одразу розщеплюються стимулятори, тим не менше, від того, що вони розщеплюються плавно, їх від того менше не стане.Якщо людина буде схильною до гіпертонії, до серцевих захворювань, то має бути обережною навіть з чаєм.

Якщо обговорюємо чай, то можна обговорювати у всіх його якостях, як напою.
Про чефір я писав окремо, на те і риска була поставлена.

Про вікіпедію. Це є джерело, яке потребує перевірки. У ній є досі навіть мої поправки, які я десь два роки назад робив.
  • 1

#112 Nameless One

    ЧВ

  • СуперМодератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2259 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 19.07.2012 – 16:14

Ок. В день я п'ю 5-10 чашок чаю. Сплю нормально. Серце не турбує.
Якби я випивав стільки кави - думаю у мене вже б розвинулась кофеїнова залежність)
  • 0

#113 Друг Бобер

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1966 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 19.07.2012 – 16:20

Перегляд дописуNameless One (19.07.2012 – 16:14) писав:

Ок. В день я п'ю 5-10 чашок чаю. Сплю нормально. Серце не турбує.
Якби я випивав стільки кави - думаю у мене вже б розвинулась кофеїнова залежність)
Ну, звичайно. )) Я можу вивантажити цілий камаз цегли. Але я не зможу за раз усю цю цеглу підняти. : )))
  • 1

#114 Nameless One

    ЧВ

  • СуперМодератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2259 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 19.07.2012 – 16:21

Додав опитування. Якщо є пропозиції - пропонуйте.

Повідомлення відредагував Nameless One: 19.07.2012 – 16:22

  • 0

#115 Nameless One

    ЧВ

  • СуперМодератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2259 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 19.07.2012 – 17:00

Перегляд дописуДруг Бобер (19.07.2012 – 16:20) писав:

Ну, звичайно. )) Я можу вивантажити цілий камаз цегли. Але я не зможу за раз усю цю цеглу підняти. : )))

Кожен день вивантажувати по камазу цегли - не здорово. І якщо порівнювати камаз цегли з кавою, то чай можна порівняти з камазом немовлят. Їх вивантажувати набагато легше. Вони краще на вила налазять.
  • 0

#116 Kassandra

    Т-Сонятко

  • СуперМодератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5187 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:сплячих левів

Відправлено 19.07.2012 – 18:17

Nameless One,
як модер я прекрасно знаю що ця тема існувала, але я хотіла окрему тему, власне з обговоренням сортів і тому подібного. А то зараз залізе суди якесь гламурятко, і напише : "а я люблю ліптон".грррр

Перегляд дописуДруг Бобер (19.07.2012 – 16:10) писав:

Мова якраз і йшла про те, що не одразу розщеплюються стимулятори, тим не менше, від того, що вони розщеплюються плавно, їх від того менше не стане.Якщо людина буде схильною до гіпертонії, до серцевих захворювань, то має бути обережною навіть з чаєм.
є сорти які понижують тиск
  • 0

#117 Чортеня

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 688 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Львів

Відправлено 19.07.2012 – 18:34

Що ви зазвичай додаєте до чаю?


мед
  • 0

#118 Nameless One

    ЧВ

  • СуперМодератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2259 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 19.07.2012 – 19:07

Перегляд дописуKassandra (19.07.2012 – 18:17) писав:

Nameless One,
як модер я прекрасно знаю що ця тема існувала, але я хотіла окрему тему, власне з обговоренням сортів і тому подібного. А то зараз залізе суди якесь гламурятко, і напише : "а я люблю ліптон".грррр
Ну гламурнятко залізло б в будь-якому випадку, бо перша тема була десь дуже далеко захована. Тепер я тему закріпив, додав пристойне опитування.
Одним словом - пийте чай і буде вам щастя.
  • 0

#119 Kassandra

    Т-Сонятко

  • СуперМодератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5187 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:сплячих левів

Відправлено 19.07.2012 – 19:37

Перегляд дописуNameless One (19.07.2012 – 19:07) писав:

Ну гламурнятко залізло б в будь-якому випадку, бо перша тема була десь дуже далеко захована. Тепер я тему закріпив, додав пристойне опитування.
Одним словом - пийте чай і буде вам щастя.
зате ту серйозну тему можна було б модерувати
  • 0

#120 Маківка

    пані Ексцентричність

  • Заблоковані
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3933 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Країна казкових мрій

Відправлено 19.07.2012 – 19:49

А для чого робити на півсторінки опитування? Цілий рушник волочиться. Цікаву тему започаткувала Касандра. А тепер змішалося все докупи.

Для мене чаювання - справжні ритуал. Чаї п’ю під настрій. Люблю мішані. Особливо трав’яні. Змішую сорти самотужки. Трави (ромашку, м’яту, мелісу, волошку, чебрець, розмарин...), сухі ягоди чи фрукти теж дозую по-різному.
  • -1



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних