Богуслав (24.10.2008 10:54) писав:
а це тому що у нашому Славні співається "Ще не вмерла..." і "Запануєм і ми..." тощо. нас підсвідомо налаштовують на думку що ми якісь не повноцінні і робимо все не так.
Бога ради, годі до всього гімн приплітати! То не він нас вибрав, а навпаки! Фактично "наша неповноцінність" примусила вибирати такий гімн...
...якісь у вас причинно-наслідкові зв’язки навпаки...
Олеська (24.10.2008 11:27) писав:
Мабуть занадто довго нам вбивали в голову, що ми бидло (польська шляхта, а згодом русскіє гаспада с галубой кров"ю), що ми тупі хохли-придурченки (радянська влада), а тепер... А тепер вже і вбивати того не треба, - самі кажемо (я не про себе, але подібне чую часто): ми, хохли, тупий народ і підлий, а от там-десь, за кордоном... То вже не комплекс національної меншовартості, - то взагалі відсутність гордості своєю національною належністю.
"Я не про себе" - але ж ти багато про це говориш! (до речі, я також)
І що би це мусило значити? От про блохи ми чомусь не говоримо. Чому? бо бліх у нас нема і воно нас не турбує.
Якщо ми так багато говоримо на тему "І що з нами не так" - то швидше за все і вважаємо, що щось таки не так...
І взагалі, якщо це комплекс, то і боротися з ним треба тими ж методами, що з будь-яким комплексом - психологи, аутотренінги і інша фігня.