Перейти до вмісту

PHP конструкція сайту, шаблони


Повідомлень в темі: 5

#1 Opium

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 78 повідомлень
  • Місто:Київ

Відправлено 16.10.2008 – 12:31

  • 5
Мої вітання!
Давно хотів дізнатись думки досвідчених веб-майстрів.

Ось натрапив на сайт, в якому описується шаблонна система будови сайту.

Сам я використовую шаблони, тільки в мене схема, на мою думку, простіша:

Файл шаблону
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">
<title>.: <? title() ?> :.</title>
<LINK href="tpl/style.css" type=text/css rel=STYLESHEET>
<META name="keywords" content="<? keyw() ?>">
<META name="description" content="<? desc() ?>">
<script type="text/javascript" src="tpl/menu.js"></script>
</head>
<body>
<? txt() ?>
</body>
</thml>

далі, наприклад файл index.php
<?php
	include ("tpl/baseru.tpl");
	// Заголовок сторінки
	function title() {
		$title = "Текст заголовку";
		echo "$title";
		}
		
	// Ключові слова
	function keyw() {
		$keyw = "ключові слова";
		echo "$keyw";
		}
		
	// Опис торінки
	function desc() {
		$desc = "Опис торінки";
		echo "$desc";
		}
		
	// Заголовок в середені тексту
	function head() {
		$head = "Про компанію";
		echo "$head";
		}

	// Основний текст				
	function txt(){
		$txt = "Основний текст сторінки";
echo "$txt";
		}
?>

Навігація підключається окремо
<? require_once"tpl/nav.php" ?>


Поясніть будь-ласка, які недоліки та переваги цього навчального матеріалу з моєю схемою?
Якщо можна, викладіть сорс простенького сайту, буду розбиратись).
Дякую.

Повідомлення відредагував Opium: 16.10.2008 – 12:32


#2 Lukom

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 112 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Ukraine-Lviv

Відправлено 16.10.2008 – 13:45

По тому лінку багато букафф, є ж готові шаблонні двигунці для php - smarty, pattemplate, ...
Якщо в тебе домашня сторіночка, то можеш робити так як ти сказав. Але правильніше робити шаблони, з думкою про те, що в html коді важче розбиратись, якщо там є вставки коду.

Зараз всюди стараються відділити презентацію від коду. Зараз є популярним MVC pattern (Model View Controller), де є ще більший рівень абстракції. В пих-пих не шарю, але напевно є приклади mvc і для нього.
  • 0

#3 Opium

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 78 повідомлень
  • Місто:Київ

Відправлено 16.10.2008 – 14:27

Перегляд дописуLukom (16.10.2008 14:45) писав:

По тому лінку багато букафф, є ж готові шаблонні двигунці для php - smarty, pattemplate, ...
Двигунці - це добре, але самописний це інше... Звісно, якщо вибрав двигун, розібрався як шаблони робити, то й часу вільного збільшиться).
Можливо я далекий від теперішніх технологій, ставив декілька двигунів пів року тому (Jumla, ShopCMS).
Підскажи, як зара спави, що за шаблони двигуни, як з ними працювати? Чи ті ж самі яйця, тільки в профіль?

Перегляд дописуLukom (16.10.2008 14:45) писав:

Якщо в тебе домашня сторіночка, то можеш робити так як ти сказав. Але правильніше робити шаблони, з думкою про те, що в html коді важче розбиратись, якщо там є вставки коду.
Таким чином, останнім часом пишу сайти... комерційні, і т.п.
Кому розбиратись, а кому ніколи, працювати треба :ggggg:

Перегляд дописуLukom (16.10.2008 14:45) писав:

Зараз всюди стараються відділити презентацію від коду. Зараз є популярним MVC pattern (Model View Controller), де є ще більший рівень абстракції. В пих-пих не шарю, але напевно є приклади mvc і для нього.
Що за звір?)

Всеж-таки хочеться розібратись з попереднім питанням, про схеми, будову...
  • 0

#4 ---

    Писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 429 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 21.10.2008 – 22:10

да. займався такою річчю)
тільки у мене все більш гнучкіше.
писалось не одну ніч))))

краще бери динамічне створення сторінок, БЕЗ ПОПЕРЕДНЬОЇ ПРОПИСКИ ШАБЛОНА У КОДІ
тобто роби, щоб можна було писати купу інших тітлів, хеадів і т.п. :brovy:
  • 0

#5 Opium

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 78 повідомлень
  • Місто:Київ

Відправлено 23.10.2008 – 14:35

Перегляд дописуdector (21.10.2008 23:10) писав:

да. займався такою річчю)
тільки у мене все більш гнучкіше.
писалось не одну ніч))))

краще бери динамічне створення сторінок, БЕЗ ПОПЕРЕДНЬОЇ ПРОПИСКИ ШАБЛОНА У КОДІ
тобто роби, щоб можна було писати купу інших тітлів, хеадів і т.п. :rolleyes:

А детальніше можна, з прикладами?
  • 0

#6 ---

    Писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 429 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 25.10.2008 – 18:09

у мене мітки знаходяться в базі. де їх теж мона міняти
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних