Перейти до вмісту

Як краще організувати сайт


Повідомлень в темі: 37

#21 Lukom

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 112 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Ukraine-Lviv

Відправлено 09.10.2005 – 21:57

Вибачайте за оффтоп з глюками, такі глюки у мене виникають у mozilla firefox 1.0.4 якою я користуюсь... Адміни, думаю вам треба спробувати свій сайт на сумісність з іншими браузерами! Дозволяю стерти мої повідомлення з офтопом.

Ластівочка, а який у тебе сайт? У твоєму профілі не зазначено...
Я почав цю тему, бо роблю свій сайт (Lukom.Org), і власне я вже перейшов на вищий рівень ніж статичні html-сторінки. Але просто було цікаво хто що думає по даній темі :brovy:.

Мені найбільше подобається варіант 2б. Мене радує те, що для того, щоб змінити дизайн, треба буде змінити тільки сторінку-контейнер і файл зі стилями. Хоча зі стилями велика морока...
  • 0

#22 Ластiвочка

    перчинка

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5828 повідомлень
  • Стать:Не скажу
  • Місто:Україна вул Любая8

Відправлено 10.10.2005 – 18:55

Lukom - ходила дивитись:brovy: ГарненькоЮ, але як на мене чогось не вистачає...
  • 0

#23 Вовкулака

    Місцевий

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPip
  • 207 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Вже не Вінниця...

Відправлено 24.10.2005 – 02:14

Потрібно всього-навсього взяти дві свої кінцівки, що називаються руками і за жопомогою миші та клавіатури, які залежать від рук, при завантаженні деякої оперативної пам'яті мізкової частини і ,звісно ж, ОП ПК, і в результаті Ви отримаєте досить непоганий сайтик!
Але я кщо у Вас відсутня належна синхронізація мізків з руками змініть операційне забезпечення!
З питань "перепрошивки" ЗЕМЛЯН звертайтесь до НЛО! :brovy: :) :8: :8: :) :)
  • 0

#24 br33z3

    Ледар

  • Користувачі
  • PipPip
  • 17 повідомлень

Відправлено 01.12.2005 – 18:45

тільки PHP
  • 0

#25 Mirra

    Ледар

  • Користувачі
  • PipPip
  • 11 повідомлень
  • Місто:Київ

Відправлено 02.12.2005 – 17:30

php - найкращий варіант.
Але тут можна трохи по-різному організувати.
Можна зробити, щоб на кожній сторінці були інклуди однакових для всіх сторінок частин. А можна навпаки - зробити як би одну сторінку, в яку буде включатися контент, відповідний запиту. Це зручніше, по-моєму, бо загальна структура сторінки без контенту буде описана вся в одному місці.
Може трохи плутано написала - вибачайте...
  • 0

#26 Grynyk

    Ледар

  • Користувачі
  • PipPip
  • 26 повідомлень

Відправлено 20.01.2006 – 20:49

Mirra
Цілком згідний:)
  • 0

#27 Гість_Григорій_*

  • Гості

Відправлено 22.08.2006 – 12:20

Пхп, і тільки. Більше простору для дій. Ніякої залежності від браузера. А як і що - це вже краще розглядати в контексті конкретних задач. Пхп навіть краще з точки не лише редагування, а й економії місця якщо портал великий.
  • 0

#28 Lukom

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 112 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Ukraine-Lviv

Відправлено 23.08.2006 – 00:00

Трошки поділюся своїм шаблоном сторінки:

<?
//chdir("http://lukom.org/Lukom.files");
include("Main/engine.php");

$tittle = "... на Lukom.Org";
$description = "";
$keywords = "";
include($page_head);
?>
</head>
<body id="def">

<? include($page_begin) ?>
<!-- some text -->
<? include($page_counters) ?>
<? include($page_end) ?>

пояснення:
в engine.php є все основне - оголошення функцій, занесення кукісів, оголошення змінних $page_head, $page_begin...
далі, думаю, усе ясно. там де "some text" - там набирається контент.
ось така от в мене заготовка вийшла для варіанту 2б ;)
  • 0

#29 teb.r

    Ледар

  • Користувачі
  • PipPip
  • 11 повідомлень

Відправлено 27.08.2006 – 12:03

Красиві лінки в PHP можна робити не тільки через mod rewrite.
Існує багато способів. Наприклад, через помилку 404.

Повідомлення відредагував teb.r: 27.08.2006 – 12:08

  • 0

#30 Xobb

    Doctor What'son

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1481 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 27.08.2006 – 13:24

Перегляд дописуteb.r (27.08.2006 13:03) писав:

Красиві лінки в PHP можна робити не тільки через mod rewrite.
Існує багато способів. Наприклад, через помилку 404.

LOL.......... цікавий стиль програмування через помилки. Отжог адназначна. ніспітрясяніл :happy1:)))
  • 0

#31 teb.r

    Ледар

  • Користувачі
  • PipPip
  • 11 повідомлень

Відправлено 27.08.2006 – 18:47

Перегляд дописуhobit (27.08.2006 14:24) писав:

LOL.......... цікавий стиль програмування через помилки. Отжог адназначна. ніспітрясяніл :happy1:)))
Дуже просто, в файлах налагодженнях Apache (якщо саме такий сервер, може бути будь-який ПП) прописуєш, щоб сервер при виникненні помилки звертався до файлу, наприклад, site.php. І коли, в оглядачі вводиш miy-site.ua/abra/kadabra/shos/sche/ запускається файл site.php, а в ньому вже аналізуєш це посилання (ну так само як і при використанні мода).

Плюси такого способу: універсальність (під будь-який сервер, будь-який хостинг і т.п.)
Мінуси: потрібно весь час чистити логи, для цього способу не працює метод POST.

А взагалі способів організувати красиві посилання є ще принаймні два і інформацію про них легко можна знайти в Інтернеті.

Повідомлення відредагував teb.r: 27.08.2006 – 18:47

  • 0

#32 Xobb

    Doctor What'son

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1481 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 27.08.2006 – 21:51

Перегляд дописуteb.r (27.08.2006 19:47) писав:

Дуже просто, в файлах налагодженнях Apache (якщо саме такий сервер, може бути будь-який ПП) прописуєш, щоб сервер при виникненні помилки звертався до файлу, наприклад, site.php. І коли, в оглядачі вводиш miy-site.ua/abra/kadabra/shos/sche/ запускається файл site.php, а в ньому вже аналізуєш це посилання (ну так само як і при використанні мода).

емм.. завжди хостер дає право переписувати 404? ото то ж. і ще й до того, якщо взяти не дуж жирний хостинг (до 10-15$ в місяць), то хостер ще й ставить свою сторінку :happy1:

П.С.: якщо ти розібрався з мод реврайтом, то мав би знати, що він працює по тому ж механізму, тільки пост вміє передавати :cool1: Це тобі б мало бути знайоме:

RewriteEngine On

RewriteBase  /

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-l
RewriteRule ^(.*)$ index.php?_path=$1 [QSA]

DirectoryIndex index.php


розшифрую, якщо хтось виявить бажання, а так, самі розбирайтеся. :D
  • 0

#33 teb.r

    Ледар

  • Користувачі
  • PipPip
  • 11 повідомлень

Відправлено 27.08.2006 – 23:17

Перегляд дописуhobit (27.08.2006 22:51) писав:

емм.. завжди хостер дає право переписувати 404? ото то ж. і ще й до того, якщо взяти не дуж жирний хостинг (до 10-15$ в місяць), то хостер ще й ставить свою сторінку :happy1:

Ще не зустрічав платних хостингів, що не дають право змінювати налаштування сервера. Тим більше за 10-15 баксів в місяць. За такі кошти можна взяти професійний, якісний, класний хост, з необмеженим трафіком, і купой різних штук.
До речі, частіше важче знайти саме дешевий хост, який би підтримував потрібні моди.
А ставити свої 404 можна, навіть, і на деяких безкоштовних сервісах.

Перегляд дописуhobit (27.08.2006 22:51) писав:

П.С.: якщо ти розібрався з мод реврайтом, то мав би знати, що він працює по тому ж механізму, тільки пост вміє передавати :cool1: Це тобі б мало бути знайоме:

Давай перш ніж будемо сперичатись на якусь тему, будемо читати повідомлення уважніше. Я саме так і написав. Цитую: "Дуже просто, в файлах налагодженнях Apache (якщо саме такий сервер, може бути будь-який ПП) прописуєш, щоб сервер при виникненні помилки звертався до файлу, наприклад, site.php. І коли, в оглядачі вводиш miy-site.ua/abra/kadabra/shos/sche/ запускається файл site.php, а в ньому вже аналізуєш це посилання (ну так само як і при використанні мода).", "Мінуси: потрібно весь час чистити логи, для цього способу не працює метод POST."

Перегляд дописуhobit (27.08.2006 22:51) писав:

RewriteEngine On

RewriteBase  /

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-l
RewriteRule ^(.*)$ index.php?_path=$1 [QSA]

DirectoryIndex index.php
розшифрую, якщо хтось виявить бажання, а так, самі розбирайтеся. :D

Таких прикладів в Інеті можна знайти купу разом з поясненнями. Наприклад: http://www.yandex.ru/yandsearch?text=Rewri...+&stype=www
  • 0

#34 Xobb

    Doctor What'son

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1481 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 29.08.2006 – 03:47

2 teb.r:
не для прикладу писав я.

мод реврайт працює за тим же принципом, що і 404. і його частіше зустрінеш навіть на безкоштовних хостах, ніж свою 404 сторіночку :happy1:

Тепер прийдеться пояснювати:
включаєм реврайт, потім перевіряємо умови:
1. чи не папка з такою назвою
2. чи не лежить файл такий в такійто папці
3. чи не лежить лінк на файл в такійто папці

якщо виключити мод-реврайт, то получим ми 404, про яку ти так багато говориш. але ж він включений, тому ми робимо слідуюче:

від урла відрізаємо назву хоста і передаємо методом гет все що залишилося на індекс.пхп такою то змінною.

Сперечатися не буду, по простій причині, що маю неабиякий досвід в створенні сайтів, роботою з хостерами і так далі і в суперечці нічого цікавого для себе не знайду.
  • 0

#35 teb.r

    Ледар

  • Користувачі
  • PipPip
  • 11 повідомлень

Відправлено 29.08.2006 – 11:55

Перегляд дописуhobit (29.08.2006 04:47) писав:

не для прикладу писав я.

мод реврайт працює за тим же принципом, що і 404. і його частіше зустрінеш навіть на безкоштовних хостах, ніж свою 404 сторіночку :cool1:

Тепер прийдеться пояснювати:
включаєм реврайт, потім перевіряємо умови:
1. чи не папка з такою назвою
2. чи не лежить файл такий в такійто папці
3. чи не лежить лінк на файл в такійто папці

якщо виключити мод-реврайт, то получим ми 404, про яку ти так багато говориш. але ж він включений, тому ми робимо слідуюче:

від урла відрізаємо назву хоста і передаємо методом гет все що залишилося на індекс.пхп такою то змінною.

Я не розумію, що ти мені намагаєшся пояснити і довести :happy1:. Я знаю, що мод набагато краще ніж 404, мінуси я описував, як працювати з модом я знаю, як працювати з 404 і FilesMatch теж знаю.
Я просто для прикладу навів інший спосіб (оскільки пан Germis питав: "А якщо хостер - жмот?"), на випадок, якщо немає можливості включити мод, оскільки з помилкою 404 можна працювати майже завжди (більшість безкоштовних хостинг підтримують встановлення своїх помилок, а платні тим більше).

Перегляд дописуhobit (29.08.2006 04:47) писав:

Сперечатися не буду, по простій причині, що маю неабиякий досвід в створенні сайтів, роботою з хостерами і так далі і в суперечці нічого цікавого для себе не знайду.
Я теж маю величезний досвід в створенні сайтів (маю свою систему керування сайтом) та роботою з хостингом (адміністрування і супроводження).
  • 0

#36 Xobb

    Doctor What'son

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1481 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 29.08.2006 – 12:43

вод і нарешті зрозуміли один одного :happy1: Розмова далі -- це просто мірятися піськами.
  • 0

#37 teb.r

    Ледар

  • Користувачі
  • PipPip
  • 11 повідомлень

Відправлено 29.08.2006 – 15:03

Перегляд дописуhobit (29.08.2006 13:43) писав:

вод і нарешті зрозуміли один одного :cool1:
А я, чесно-кажучи, не зрозумів, що ти хотів мені довести.
Якщо є бажання, можемо продовжити розвому в приваті :happy1:

Повідомлення відредагував teb.r: 29.08.2006 – 15:11

  • 0

#38 -=VJ=-

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6536 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 21.11.2007 – 11:15

Перегляд дописуhobit (31.07.2005 14:00) писав:

Це робиться через мод-реврайт (мод до апача, зазвичай є) і настройки вказуются в файлі .htaccess

Через нього багато чого можна зробити, це вже я зрозумів. Тільки у мене чомусь усі лінки після його увімкнення вбиваються до нуля, залишається лише "\\-". Нема ніде документації, як повинен виглядати .htaccess для Joomla?
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних


Магазин кубиков Рубика Cubes.in.ua