Перейти до вмісту

Розвязання завдань з програмування


Повідомлень в темі: 191

#61 moonskin

    Постійний житель

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPip
  • 142 повідомлень

Відправлено 30.10.2007 – 22:41

Перегляд дописуСварус (28.10.2007 01:12) писав:

..Мабуть тому, що Ви проганаєте alf2, ні? :rolleyes:
ні, я мала на увазі, шо якби взагалі обходитися одним alf, то хай його хоч перемішає, хоч взагалі ієрогліфами заповнить... все одно при наступному запуску туди (в alf) має заганятися нормальний впорядкований алфавіт
хоча, шо здано - то забуто <_<
прикол - нік панавторатеми такий самий, як і прізвище прєпода, якому я цю лабу здавала :D
  • 0

#62 Lukom

    Абориген

  • Користувачі
  • PipPipPipPip
  • 112 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Ukraine-Lviv

Відправлено 30.10.2007 – 23:59

Цитата

Задали в Політесі мені прогу скласти: додавання двох римських чисел. Ну дістало mad.gif , ніяк не можу придумати алгоритму - другий день думаю, ще такої ... не було (мова прогр не важливо).

Правила такі:
I=1 V=5 X=10 L=50 C=100 D=500 M=1000

Зліва від цифр що більші їх самих можуть стояти І Х С
І зліва тільки від V i X
X - L i C
C - D i M

Підряд можуть іти тільки 3 одинакові цифри. Підряд можуть іти ІХСМ. VLD можуть зустр. тільки один раз.

ІХС зліва можуть зустр. один раз.

Цифра справа не може стояти зліва.

Поможіть хто може.

1) На рахунок арабських чисел можна схитрувати і сказати, що ти переводив числа в одинички і рахував їх кількість :angry12:

Якщо така халява не проходить то тоді 2) як би я робив:
заводимо масив int a[7] = {} в кожній ячейці якого є кількість букв кожного типу в результуючому числі.
проходимось зліва-направо по всіх буквах першого числа і заповнюємо масив a, потім проходимось по другому числу і віднімаємо від того що в a.
Ну а потім треба придумати якусь хитрозапописту ф-цію яка би переводила той масив в нормальне римське число.

Наприклад, треба порахувати CMMIX - DIIX.
Після першого числа масив візуально буде таким:
I V X L C D M
-1 0 1 0 -1 0 2

Після другого числа:
I V X L C D M
1 0 0 0 -1 -1 2

А функція переводу має вернути CDMMI (не впевнений чи це правильно записано).

Якщо припустити, що на вхід даються валідні числа, то все круто і не треба бавитись з їх перевіркою.
Дуже багато нюансів в записі римських чисел. Можливо знадобляться такі лінки:
Римські числа на вікіпедії
Римські числа на projecteuler.net
  • 0

#63 Гість_vovochka_*

  • Гості

Відправлено 18.11.2007 – 14:01

Народ - не знав куди звернутися - дуже проста програмка. У введеному тексті знайти слова які повторюються і скільки разів вони повторюються. Ось що зробив я - але ця програма якось не так працює. Може хтось написати робочу і викласти сюди код:
Моя програма

Цитата

program lab8;
uses wincrt;
var s,l:string; k:char; q,i,n,m,t:integer; a:real; w:string ;
c:array[1..100] of string;
begin
writeln ('Vvedit tekst:');
readln (s);
{for i:=length(s) downto 1 do
if (s[i]>='A') and (s[i]<='z') then
begin
k:=s[i];
q:=i;

end;
delete (s,1,q-1);}
while pos(' ',s)<>0 do
begin
l:=copy(s,1,pos(' ',s));
delete(s,1,pos(' ',s));
n:=1;
while pos(l,s)<>0 do
begin
inc(n);
delete(s,pos(l,s),length(l)+1);
end;
writeln(l,n);
n:=0;
end;
end.

А тепер чекаю на ваш варіант
  • 0

#64 Topper

    Т-Безсмертний

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2584 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 03.12.2007 – 19:29

Привіт всім! Потрібна допомога! Шукаю скрипт бібліотеки. А точніше: Система обліку книжок бібліотеки.
Сам скрипт повинен бути якнайпростіший, без "наворотів", дизайн по-простіше.
Саме необхідне:
пошук по-книгам, авторам, назвам, кому видана...
бажано з адмін панеллю. Надіюсь на вашу дпомогу.
Якшо є можливість - пишіть в аську: 257-191-526
Дякую наперед!
  • 0

#65 bulbashka_aero

    Вівця-перевертень

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1577 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Кременчук

Відправлено 04.12.2007 – 11:22

В чому він тобі тре?
  • 0

#66 Topper

    Т-Безсмертний

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2584 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 04.12.2007 – 15:38

bulbashka_aero, в php і mySQL база, було б смерфастично :cool2: :cool2:
  • 0

#67 Aklerk

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 524 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 09.12.2007 – 17:13

Народ, допоможіть з Паскалем.
Задача така : ВВести з клавіатури число та провести заміну усіх його цифр "0" на цифру "9". Задачу треба було розв"язати двома способами через цикл з передумовою, та післяумовою. Передумова працює...а з післяумовою не хоче, може хтось побачить помилку:

Var ch,a,x,s:integer;
Begin
writeln('Enter number: ');
readln(ch);
x:=0; s:=1;
repeat a:=ch mod 10;
if a=0 then a:=9;
x:=x+a*s;
s:=s*10;
ch:=ch div 10;
until (ch<0);
writeln('new number:',x);
readln
end.

ДУЖЕ ПРОШУ, Допоможіть ;)
  • 0

#68 Lactarius

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 976 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 09.12.2007 – 18:07

Var s:string;
i:integer;
Begin
writeln('Enter number: ');
readln(s);
repeat
begin
if s[i]='0' then s[i]:='9';
i++
end;
until (i<length(s) );
writeln('new number:',s);
readln
end.
  • 0

#69 Сварус

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3815 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Вінниця

Відправлено 09.12.2007 – 18:16

2Aklerk:
Var ch,a,x,s:integer;
Begin
writeln('Enter number: ');
readln(ch);
x:=0;
s:=1;
repeat
a:=ch mod 10;  
if a=0 then a:=9;
x:=x+a*s;
s:=s*10;
ch:=ch div 10;
until ch<1;
writeln('new number:',x);
readln
end.
З від`ємними числами не працює. Треба аби працювало чи не обов`язково?

Lactarius (aka Ivan Metal!), але ж Ви зробили гібрид Pascal і С, бодун мальок чи що? ;)
  • 0

#70 Aklerk

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 524 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 09.12.2007 – 18:22

Сварус
;) ДЯКУЮ!!!!!!!
ДЯКУЮ!!!!!!ДЯКУУУУУЮ!!!!!!
  • 0

#71 Lactarius

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 976 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 09.12.2007 – 18:27

Ой замість і++; треба inc( i );

Цитата

Lactarius (aka Ivan Metal!), але ж Ви зробили гібрид Pascal і С, бодун мальок чи що?
Не бодун... Але шось не ясне... Мене просто добила прога з обчисл. практики...

Сварус: вірю, вірю, в самого такі гони бувають, що сам собі дивуюсь)
  • 0

#72 espert

    Чайник

  • Користувачі
  • Pip
  • 6 повідомлень

Відправлено 11.12.2007 – 16:48

Народ, хто може кинути власнонаписаного клавіатурного шпіона, дуже треба! Я інженер, точніше вчуся на нього, а заставляють програмувати, а я в ньому майже нуль. Мова програмування значення немає!
  • 0

#73 vov41k

    Профі

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 304 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Сміла

Відправлено 11.12.2007 – 23:27

Перегляд дописуСварус (10.12.2007 20:11) писав:

vov41k, а файлик то на сервері відсутній!
http://neyrat.org.ua/kapec.rar
  • 0

#74 Сварус

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3815 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Вінниця

Відправлено 12.12.2007 – 00:27

vov41k, а на яке конкретно завдання прога? Що конкретно не так? ;)
  • 0

#75 vov41k

    Профі

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 304 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Сміла

Відправлено 12.12.2007 – 19:26

Перегляд дописуСварус (12.12.2007 00:27) писав:

vov41k, а на яке конкретно завдання прога? Що конкретно не так? ;)
Дякую за допомогу, вже розібрався) ;)
  • 0

#76 Zingara

    Ледар

  • Користувачі
  • PipPip
  • 17 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Львів

Відправлено 11.01.2008 – 01:50

Перегляд дописуLactarius (aka Ivan Metal!) (9.12.2007 18:27) писав:

Ой замість і++; треба inc( i );
Не бодун... Але шось не ясне... Мене просто добила прога з обчисл. практики...

Сварус: вірю, вірю, в самого такі гони бувають, що сам собі дивуюсь)
:happy1:
невже то на тебе так вплинула Васіна манера написання кодів? бо стиль подібний :D
  • 0

#77 Гість_Silvern_*

  • Гості

Відправлено 11.02.2008 – 19:56

Люди! Допоможіть написати в паскалі програму:
"У двовимірному масиві, що складається з 3 рядочків і 5 стовпчиків, знайти найбільший і найменший елемент і поміняти їх місцями"

У програмуванні не шарю, але дуже треба!!!
Дякую.
  • 0

#78 Lactarius

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 976 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Львів

Відправлено 13.02.2008 – 12:49

uses crt;
var A:array[1..5,1..3] of integer;
j,i,max,min,maxPosX,minPosX,maxPosY,minPosY:integer;
begin
min:=32767; max:=-32768;

for i:=1 to 5 do
for j:=1 to 3 do
begin
read(a[i,j]);
if a[i,j]>=max then begin max:=a[i,j]; maxPosX:=i; maxPosY:=j; end;
if a[i,j]<=min then begin min:=a[i,j]; minPosX:=i; minPosY:=j; end;
end;
i:=max;
a[maxPosX,maxPosY]:=min;
a[minPosX,minPosY]:=i;
for i:=1 to 3 do
begin
for j:=1 to 5 do
write(a[i,j],' ');
writeln('');
end;
read(i);

end.
  • 0

#79 Aklerk

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 524 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 02.03.2008 – 11:28

Допоможіть будь ласка написати в паскалі програму:
У к-стовбці інвертувати усі додатні елементи. к- задається з клавіатури.
  • 0

#80 Aklerk

    Генеральний писар

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 524 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Київ

Відправлено 03.03.2008 – 14:29

:rolleyes: Дякую за увагу,але вже сама розібралася
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 2

0 користувачів, 2 гостей, 0 анонімних