Перейти до вмісту

Розвязання завдань з програмування


Повідомлень в темі: 191

#161 Уповноважений

    Козак - перевертень

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6683 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:пекельне болото

Відправлено 04.12.2008 – 13:06

пояснюю.

в тебе readln(f,mass),
де f:text; mass: array[1..256] of string[128];

128 символів - максимальна довжина строки, або можеш вказати скільки треба.
так ти читаєш всі строки в масив. Якщо тобі треба прочитати строку з конкретним номером, тоді так:

for i=1 to n do readln(f,s);
  • 0

#162 -=Українець=-

    Профі

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 369 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Хмельницького

Відправлено 04.12.2008 – 16:01

Дуже дякую DarkLordVillis!!!!!!!!!!
  • 0

#163 Гість_Сулиман_*

  • Гості

Відправлено 06.05.2009 – 21:00

Допоможіть мені написати програму(ну просто написати)
Для прогнозування виборів призидента за допомогою нечіткої логіки і з використанням нейромережі!!! дуже треба акто виженуть з Універу(бо то мій диплом)
  • 0

#164 mDv

    Чайник

  • Користувачі
  • Pip
  • 9 повідомлень

Відправлено 09.12.2009 – 20:28

pascal
Обчисліть площі поверхонь і об'єми трьох повітряних куль за відомими радіусами,використавши процедуру для обчислення площі та об'єму.Радіуси куль відповідно дорівнюють 5,10,15м.

Завчасно дякую
  • 0

#165 Гість_AAA_*

  • Гості

Відправлено 14.12.2009 – 02:45

потрібно знайти суму ряду arcsin x на асемблері. терміново
. допоможіть
  • 0

#166 FT232BM

    私は人々嫌い

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3435 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ->НТУУ "КПІ"

Відправлено 15.12.2009 – 00:21

Перегляд дописуAAA (14.12.2009 02:45) писав:

потрібно знайти суму ряду arcsin x на асемблері. терміново
. допоможіть
Ти навіть не сказав для якої архітектури(ламо).
ВСТУПАЙ В РЯДИ ТЕЙЛОРА!
Зображення
  • 0

#167 Гість_nekakoy_*

  • Гості

Відправлено 29.12.2009 – 16:08

Створити клас для роботи з датами. Включити в нього всі конструктори. Перевантажити оператори введення і виведення дати на екран; оператор < для перевірки, яка з двох дат передує іншій; оператор присвоєння і == для перевірки на рівність двох дат. Включити методи для перевірки правильності запису дати; визначення наступної дати; знаходження кількості днів між двома датами поточного року. Використати його для розв’язування наступної задачі. Ввести послідовність дат. Посортувати її, починаючи з найближчої. Вивести послідовність з наступних дат. Вивести дві найвіддаленіші дати.
  • 0

#168 Гість_ForZash_*

  • Гості

Відправлено 10.04.2010 – 12:24

Допоможіть написати редактор css на С++, java або vb. Допомогу відповідно оплачу!
  • 0

#169 Гість_svjetik_*

  • Гості

Відправлено 23.04.2010 – 00:52

Допоможіть,будь ласка, скласти програму на GPSS World!!

Завдання звучить так: в банку є 8 кас, кожна каса виконує одну з пяти послуг. Клієнти заходять в банк із середньою інтенсивнісю 200 чол/год. Якщо потрібна клієнтові каса вільна- то підходить до каси, якщо ні- то стає в кінець найкоротшої черги. Змоделювати роботу банку.

Чим можете допоможіть!!! У мене курсова по цій темі через 2 тижні!! Часу зовсім мало- я не встигаю розібратися з тим всім!!! Дякую!
  • 0

#170 Андре

    Постійний житель

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPip
  • 134 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Тернопіль

Відправлено 16.05.2010 – 10:28

Перегляд дописуForZash (10.04.2010 13:24) писав:

Допоможіть написати редактор css на С++, java або vb. Допомогу відповідно оплачу!
це такі завдання тепер в навчальних закладах дають? можу допомогти, але боюсь запізно написав.

Перегляд дописуsvjetik (23.04.2010 01:52) писав:

Допоможіть,будь ласка, скласти програму на GPSS World!!

Завдання звучить так: в банку є 8 кас, кожна каса виконує одну з пяти послуг. Клієнти заходять в банк із середньою інтенсивнісю 200 чол/год. Якщо потрібна клієнтові каса вільна- то підходить до каси, якщо ні- то стає в кінець найкоротшої черги. Змоделювати роботу банку.

Чим можете допоможіть!!! У мене курсова по цій темі через 2 тижні!! Часу зовсім мало- я не встигаю розібратися з тим всім!!! Дякую!
мда... якби ти вчився, то було б простіше написати програму ніж заходити на форум і писати оце.
  • 0

#171 Гість_Usefur_*

  • Гості

Відправлено 15.09.2010 – 13:07

Шановні, у мене до вас невелике прохання. Тільки но починаю вчити програмування. Потрібно скласти лінійну програму на мові С

Зображення

На перший раз, і буду сам роздупляти що,як,де,куди. Буду дуже вдячний. І вибачайте. :wacko:
  • 0

#172 Гість_Usefur_*

  • Гості

Відправлено 15.09.2010 – 15:08

#include <stdio.h>
#include <math.h>

int main(void)
{
const int n = 12;
const double g = 22.68;
printf("Input x, y\n");
double x, y;
scanf("%lf %lf", &x, &y);
double c = pow((g + n) / (double)(n + 1), 1 / 3.);
double b = sqrt(n * sin(2 * c * x) * sin(2 * c * x)) /
(log(sqrt©) - pow(y, 1.24));
printf("b = %.5lf\n", B );
return 0;
}

Повідомлення відредагував Usefur: 15.09.2010 – 15:09

  • 0

#173 Гість_DiK_*

  • Гості

Відправлено 05.10.2010 – 19:04

будь ласка допоможіть зробити хто може!!!

Зображення
завдання 3б
i=15

Повідомлення відредагував DiK: 05.10.2010 – 19:07

  • 0

#174 FT232BM

    私は人々嫌い

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3435 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ-&gt;НТУУ &quot;КПІ&quot;

Відправлено 06.10.2010 – 07:56

Перегляд дописуDiK (5.10.2010 20:04) писав:

будь ласка допоможіть зробити хто може!!!

Зображення
завдання 3б
i=15
Звідк ми знаємо f(i)?
  • 0

#175 tanaciy

    Чайник

  • Користувачі
  • Pip
  • 1 повідомлень

Відправлено 06.11.2011 – 14:49

От питаюсь зприграмировать циклический алгоритм:
условие:
Задано масив дійсних чисел A(2n), n >=200 . Розробити програму, яка обчислює суму тих чисел із A ( n+1 ), ..., A( 2n) , які перевищують середнє арифметичне значення чисел A (1),...,A(n).
Ну а вот программа:

program L_3;

{$APPTYPE CONSOLE}

uses
SysUtils;
var n:array[1..200]of real;
i,s:real;

begin
{ TODO -oUser -cConsole Main : Insert code here }
writeln('n=');
read(n);
s:=0;
i:=1;
while n:[1..200] do
begin
a := Sqr(2*i-1);
s:= s+n;
sn:= (N*(4*N*N-1))/3;
end;
write('s=',s);
readln(s);
end.

В чом ошибка?
  • 0

#176 FT232BM

    私は人々嫌い

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3435 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ-&gt;НТУУ &quot;КПІ&quot;

Відправлено 06.11.2011 – 15:49

Перегляд дописуtanaciy (6.11.2011 14:49) писав:

От питаюсь зприграмировать циклический алгоритм:
условие:
Задано масив дійсних чисел A(2n), n >=200 . Розробити програму, яка обчислює суму тих чисел із A ( n+1 ), ..., A( 2n) , які перевищують середнє арифметичне значення чисел A (1),...,A(n).
Ну а вот программа:

program L_3;

{$APPTYPE CONSOLE}

uses
SysUtils;
var n:array[1..200]of real;
i,s:real;

begin
{ TODO -oUser -cConsole Main : Insert code here }
writeln('n=');
read(n);
s:=0;
i:=1;
while n:[1..200] do
begin
a := Sqr(2*i-1);
s:= s+n;
sn:= (N*(4*N*N-1))/3;
end;
write('s=',s);
readln(s);
end.

В чом ошибка?
Мова спілкування на форумі -- українська!

Ось тобі код на Сі. Переклади собі на Pascal. Написав тільки що відладити не встиг.
# include <stdio.h>
int main(){
    int n, i;
    float sum = 0;
    float ans = 0;
    printf("Enter n: ");
    scanf("%i", &n);
    float *a = (float *)malloc(2 * n * sizeof(float));
    for(i = 0; i < 2 * n; i++){
        printf("\nEnter A[%i]: ", i);
        scanf("%f", &a[i]);
        if(i < n)
            sum += a[i];
    }
    sum /= n;
    for(i = n; i < 2 * n; i++)
        if(sum < a[i])
            ans += a[i];
    return 0;
}


  • 0

#177 Віталік777

    Чайник

  • Користувачі
  • Pip
  • 1 повідомлень

Відправлено 28.05.2013 – 16:51

Народ поможіть дописати програму в С++ Builder. Треба заповнити зірку кольорами я кидаю код.
//---------------------------------------------------------------------------

#include <vcl.h>
#include <math.h>
#pragma hdrstop
#include "Unit1.h"
//---------------------------------------------------------------------------
#pragma package(smart_init)
#pragma link "sButton"
#pragma resource "*.dfm"
TForm1 *Form1;
//---------------------------------------------------------------------------
__fastcall TForm1::TForm1(TComponent* Owner)
: TForm(Owner)
{
}
//---------------------------------------------------------------------------
float rotation=0;
float plane=0;
float distance=1;
class TFPoint
{
public:
float X;
float Y;
float Z;
};
// Çàäàºìî êîîðäèíàòè ç³ðêè
TFPoint StarPoints[]=
{
{-100, 173, 153},
{ 200, 0 , 153},
{-100,-173, 153},
{-100, 173,-166},
{ 200, 0,-166},
{-100,-173,-166},
{ 40, 57, 0},
{ -70, 6, 0},
{ 30, -63, 0},
};
int lines[12][2]=
{
{0,6},
{1,6},
{2,8},
{1,8},
{2,7},
{0,7},
{4,6},
{4,8},
{5,8},
{5,7},
{3,6},
{3,7}
};
TFPoint XYZtoXY(float x,float y,float z)
{
//Âèðàõîâóýìî â³äñòàíü äî öåíòðà êîëà
float radius=sqrt(x*x+y*y);
radius*=distance;
//Îá÷èñëþºìî ïåðøèé êóò
float angle=0;
if(x==0)angle=atan(1000000);else angle=atan(y/x);
if(x<0)angle+=M_PI;
//Îáåðòàííÿ îáºêòà
angle+=rotation;
//Âèðàõîâóºìî íîâ³ êîîðäèíàòè
float realX=radius*cos(angle);
float realZ=radius*sin(angle);
float realY=z;
//Âèçíà÷àºìî íîâå â³äñòàíü â³ä öåíòðó
radius=sqrt(realY*realY+realZ*realZ);
radius*=distance;
//Îá÷èñëþºìî äðóãèé êóò
if(realZ==0)angle=atan(1000000);else angle=atan(realY/realZ);
if(realZ<0)angle+=M_PI;

//Äîäàºìî êóò íàõèëó ïåðåð³çó
angle+=plane;

//îá÷èñëþºìî êîîðäèíàòè äëÿ åêðàíó
TFPoint point;
point.X=realX;
point.Y=radius*sin(angle);
point.Z=radius*cos(angle);

//Òóò ìè öåíòðóºìî ïîëîæåííÿ îá'ºêòó
point.X+=420;
point.Y+=305;
return point;
}
void __fastcall TForm1::FormMouseWheel(TObject *Sender, TShiftState Shift,
int WheelDelta, TPoint &MousePos, bool &Handled)
{
distance+=WheelDelta/1000.0;
DrawPoints();
}
//////---------------------------------------------------------------------
void TForm1::DrawPoints()
{
TFPoint point1,point2;
Canvas->Brush->Color=clWindow;
Canvas->FillRect(Form1->GetClientRect());
Canvas->Brush->Color=RGB(random(255),random(255),random(255));
Canvas->Pen->Color=RGB(random(255),random(255),random(255));
for(int i=0;i<12;i++)
{
point1=XYZtoXY(StarPoints[lines[i][0]].X,StarPoints[lines[i][0]].Y,StarPoints[lines[i][0]].Z);
point2=XYZtoXY(StarPoints[lines[i][1]].X,StarPoints[lines[i][1]].Y,StarPoints[lines[i][1]].Z);
Canvas->MoveTo(point1.X,point1.Y);
Canvas->LineTo(point2.X,point2.Y);
Canvas->FillRect(Rect(point1.X-4,point1.Y-4,point1.X+4,point1.Y+4));
Canvas->FillRect(Rect(point2.X-4,point2.Y-4,point2.X+4,point2.Y+4));
}
}
//---------------------------------------------------------------------------

void __fastcall TForm1::FormMouseMove(TObject *Sender, TShiftState Shift,
int X, int Y)
{
rotation+=(420-X)/5000.0;
plane=-(305-Y)/100.0;
DrawPoints();
}
//---------------------------------------------------------------------------
void __fastcall TForm1::sButton1Click(TObject *Sender)
{
Close();
}
//---------------------------------------------------------------------------
  • 0

#178 Pavlo_Taiko

    міністр по боротьбі з етикою та мораллю

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2145 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 17.06.2013 – 22:01

Перегляд дописуFT232BM (15.12.2009 – 00:21) писав:

ВСТУПАЙ В РЯДИ ТЕЙЛОРА!
Зображення

Хочу собі таку футболку.

Хто хоче порозв'язувати цікаві задачки - прошу сюди:
http://www.checkio.org/
  • 0

#179 Уповноважений

    Козак - перевертень

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6683 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:пекельне болото

Відправлено 27.06.2013 – 22:50

по правилам треба моє повідомлення видалити як оффтоп,але для розрядки теми прошу лишити.
дебіли! халявщики! такі прохання ставлять, що мене аж бісить від їх тупості.

в задачі по програмуванню саме головне - правильно зрозуміти задачу. тобто те що від вас очікує ваш викладач. часом трапляються такі викладачі, що ставлять своїм студентам задачі з посібника, а самі не розуміють суті задачі, а заодно не розуміють і вірного рішення задачі. тож друге за складністю - пояснити викладачу суть тієї задачі, що він продиктував з посібника. крім того - трапляються посібники, які складали такі ж самі викладачі, які колись були такими самими студентами-дебілами...
зазвичай поставлені задачі не навчають програмуванню. вони лиш навчають синтаксису мови програмування. тож і навчання таке - воно як гуманітарне - ті вчишся правильно ставити коми і крапки з комою, але не вчишся суті прорамування.
а суть програмування - це те що ти сам маєш стати вчителем для компютера. ти повинен вміти виконувати роботу, якої ти навчаєш компютера, щоб він виконував ту роботу замість тебе.
  • 0

#180 Pavlo_Taiko

    міністр по боротьбі з етикою та мораллю

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2145 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 28.06.2013 – 08:52

Прикинув як я буду розв'язувати систему рівнянь чисельними методами вручну - довго сміявся. Для аналізу ефективності коду завжди є основи алгоритмізації - як об'єктивна оцінка.
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 2

0 користувачів, 2 гостей, 0 анонімних