Перейти до вмісту

Олія...


Повідомлень в темі: 72

Опитування: Найсмачніша олія (49 користувачів проголосувало)

Найсмачніша олія

  1. Оливкова (23 голосів [46.94%])

    Процент голосів: 46.94%

  2. Рисова (1 голосів [2.04%])

    Процент голосів: 2.04%

  3. Лляна (1 голосів [2.04%])

    Процент голосів: 2.04%

  4. Виноградна (1 голосів [2.04%])

    Процент голосів: 2.04%

  5. Соняшникова (20 голосів [40.82%])

    Процент голосів: 40.82%

  6. Бавовняна (0 голосів [0.00%])

    Процент голосів: 0.00%

  7. Інші... (назвати у коментах) (3 голосів [6.12%])

    Процент голосів: 6.12%

Голосувати Гості не можуть голосувати

#41 ВакуОлька

    Найпостожерливіша

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1558 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Івано-Франківськ

Відправлено 24.11.2008 – 12:38

Люблю соняшникову олію, перш за все. Рафіновану - для приготування. Дідусеву, домашню - для салатиків. Іноді для салатів використовую оликову. А ще смакує кукурудзяна олія... ;)
  • 0

#42 Білий Дракон

    Хлопець

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6385 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Палацу

Відправлено 24.11.2008 – 15:46

Оливкова, бо інші дуже шкідливі.
  • 0

#43 Sotnik

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1905 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 24.11.2008 – 16:36

Перегляд дописуБілий Дракон (24.11.2008 15:46) писав:

Оливкова, бо інші дуже шкідливі.
Кому шкідливі?
Кожен народ має свою олію. Це так історично склалося.
Своєму народу своя олія не шкідлива.
Наша національна олія - соняшникова.
А якого народу Ваша олія, Білий Драконе?
  • 0

#44 Білий Дракон

    Хлопець

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6385 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Палацу

Відправлено 24.11.2008 – 16:41

Перегляд дописуSotnik (24.11.2008 16:36) писав:

Кому шкідливі?
Кожен народ має свою олію. Це так історично склалося.
Своєму народу своя олія не шкідлива.
Наша національна олія - соняшникова.
А якого народу Ваша олія, Білий Драконе?

Цитата

С. завезений 1619 іспанцями до Європи з Півн. Америки, де він був дикоростучою рослиною; Україні появився у середині 18 ст. Спершу його розводили як декоративну рослину, згодом також заради зерна, яке використовували як ласощі

Моя оливкова, а ваша пане індіанцю?
  • 0

#45 Гість_Гість_*

  • Гості

Відправлено 24.11.2008 – 16:46

???? типу задумливий смайлик)) ніколи не бачила,щоб у нас продавали оливкову олію. Пару раз у гостях пробувала...пародія якась,чесслово) Інша справа- у подруги матір у Греції живе,часто привозить оливкову олію. Спраді смачно. Питання: де у нас ,в Україні можна купити справжню оливкову олію? Бажано з зазначенням ТМ))
  • 0

#46 Білий Дракон

    Хлопець

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6385 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Палацу

Відправлено 24.11.2008 – 16:50

Перегляд дописуSensssorika (24.11.2008 16:46) писав:

???? типу задумливий смайлик)) ніколи не бачила,щоб у нас продавали оливкову олію. Пару раз у гостях пробувала...пародія якась,чесслово) Інша справа- у подруги матір у Греції живе,часто привозить оливкову олію. Спраді смачно. Питання: де у нас ,в Україні можна купити справжню оливкову олію? Бажано з зазначенням ТМ))
Дорого вона коштує. Але уся інша в магазинах є дуже шкідливою. А та оливкова в основному розбавлена. Труїть нас наш виробник. Навіть на базарі купуючі ніби справжну соняшникову в бабусі, все одно велика імовірність підробки.
Ти ж в курсі, що на соняшниковій олії взагалі нічого нізя жарити?

Повідомлення відредагував Білий Дракон: 24.11.2008 – 16:51

  • 0

#47 Гість_Гість_*

  • Гості

Відправлено 24.11.2008 – 17:07

Перегляд дописуБілий Дракон (24.11.2008 16:50) писав:

Навіть на базарі купуючі ніби справжну соняшникову в бабусі, все одно велика імовірність підробки.
Ти ж в курсі, що на соняшниковій олії взагалі нічого нізя жарити?
У бабуль не купляю. Обмежуюся тим,що можу знайти у супермаркетах. Бо іншого нема)
Знаю.Але я жареного майже не їм. Дуже рідко.
  • 0

#48 Sotnik

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1905 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 24.11.2008 – 17:23

Перегляд дописуБілий Дракон (24.11.2008 16:50) писав:

Ти ж в курсі, що на соняшниковій олії взагалі нічого нізя жарити?
Та шо ти кажеш? Невже? А я як дурень сорок років прожив... жарив мільйон разів! І нічого!!! А ти давно, папуасе, на своїй оливковій олії щось смажив? І як? Заворіт кишок не заробив? Чи тільки мізків? :rolleyes:
Чи ти з дуру купуєш в наших супермаркетах банки, де написано "Оливкова олія" втричі дорого? Ню-ню... Давай! Жар далі! Там сама нафта!
Смачного!!!

Повідомлення відредагував Sotnik: 24.11.2008 – 17:25

  • 0

#49 СВІ†ЛОНОСНИЙ

    http://svobodaslova.ukrainianforum.net/

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2386 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:з Небес

Відправлено 24.11.2008 – 17:46

Нафтова олія теж корисна.
  • 0

#50 ВакуОлька

    Найпостожерливіша

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1558 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Івано-Франківськ

Відправлено 24.11.2008 – 17:47

Ну не наю.. Давним-давно відмовилася від тваринного жиру для готування їжі. Ну, не сприймає шлунок мій його.. зупиняється, холєра. А от рафінована соняшникова олія не виходить з раціону. На переміну ще й вершкове масло може бути ... А якщо воно все таке шкідливе, на чому ж смажити? Чи їхати гуртом до Італії по справжню оливкову олію? Хоча, погоджуюсь з Сотніком, смажене на оливковій олії - гидота ще та..
  • 0

#51 Саляма

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3140 повідомлень

Відправлено 24.11.2008 – 18:38

оливкова і гарбузова
  • 0

#52 Слобожанка

    Постійний житель

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPip
  • 120 повідомлень
  • Стать:Жінка
  • Місто:Луганщина

Відправлено 24.11.2008 – 20:25

Sotnik, обережно, в майонезі великий вміст олії (є навіть оливкова :rolleyes: )!!!!!

Сама використовую соняшникову, кукурудзяну, ріпакову.
Коли настає пора болгарського перцю - оливкову для салату. Але змішую з соняшниковою.

Повідомлення відредагував Слобожанка: 24.11.2008 – 20:47

  • 0

#53 dark

    Місцевий

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPip
  • 281 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 24.11.2008 – 20:56

Перегляд дописуSotnik (24.11.2008 16:36) писав:

Наша національна олія - соняшникова.
Цілком погоджуюсь з думкою пана пана Sotnikа , скільки разів готував з її допомогою різні страви і все впорядку. :happy1: .Що ж до притаманності нашій нації такої олії для мене гордість (нею користувались ще наші предки) :rolleyes:
  • 0

#54 bendera.UA

    Комбінатор....мясо-горілчаного комбінату.

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2306 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:вокзал Київ-Пас - Дарниця

Відправлено 25.11.2008 – 08:48

Флуд та офтоп видалив.
Sotnik та Білий Дракон - припиняйте з’ясовувати стосунки (ач роздухарились "гарячіє фінськіє парні").
Хоче спілкуватись по темі - робіть це, хочте дістати один одного - в приват.

Перегляд дописуСВІ†ЛОНОСНИЙ (24.11.2008 17:46) писав:

Нафтова олія теж корисна.
Аби то не було флудом - приведіть рецептуру приготування і корисні властивості продукту)))))

Особисто що до себе - їм все що приготує дружина і іншим в рот не заглядаю. А там і соняшникова і оливкова і ще Бо зна яка. Якщо мої діди все життя вживали соняшникову олію і дожили до сивих сивин - думаю і з мене корона не впаде.
  • 0

#55 Katod

    вєтєран

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3642 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Київ

Відправлено 25.11.2008 – 14:09

якщо немає інших любрікантів то будьяка олія підійде
і іноді приказка : підливати олії в вогонь, не справжується
чим більше олії, тим жарчє пристрасть

Повідомлення відредагував Katod: 25.11.2008 – 14:09

  • 0

#56 Шошо

    Місцевий

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPip
  • 201 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Луцьк

Відправлено 25.11.2008 – 18:17

Оливкова та ріпакова до салатів, а соняшникова для смаження чогось)

П.С. Шо за бавовняна олія?о_ОЯка вона на смак, і де купити її можна?

Повідомлення відредагував Смачно: 25.11.2008 – 18:18

  • 0

#57 Wеbеr

    цинічний бандера

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6047 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 29.11.2008 – 19:35

Перегляд дописуСмачно (25.11.2008 17:17) писав:

Оливкова та ріпакова до салатів, а соняшникова для смаження чогось)

П.С. Шо за бавовняна олія?о_ОЯка вона на смак, і де купити її можна?
Бавовняна найзапашніша. Купую її магазині колоніальних товарів у Кракові... Деколи у Варшаві.
  • 1

#58 Wеbеr

    цинічний бандера

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6047 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 31.05.2009 – 19:21

Оце випробовую рисову олію. Скажу я вам, що не гірша за оливкову!!!
  • 1

#59 begemot

    Місцевий

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPip
  • 277 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 31.05.2009 – 21:18

Оливкова олія дійсно смачна та корисна.
  • 0

#60 Wеbеr

    цинічний бандера

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6047 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 26.11.2009 – 17:57

Перегляд дописуbegemot (31.05.2009 20:18) писав:

Оливкова олія дійсно смачна та корисна.
Але оливкова то иає бути так званого "пєрвшєго тлочення"... Тоді вона дійсно запашна і корисна... А з вижимок... То як вторпродукт трохи. Тим більше там застосовують й хімію...
  • 1



Кількість користувачів, що читають цю тему: 1

0 користувачів, 1 гостей, 0 анонімних