Перейти до вмісту

Конфігурація компа,


Повідомлень в темі: 157

#141 kalamar

    Старійшина

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4041 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Чорнильщина

Відправлено 26.09.2017 – 20:35

Перегляд дописуУповноважений (26.09.2017 – 19:04) писав:

я би хотів бавитися в іграшки. але сьогодні купити ігровий комп - фантастика більш ніж було в 2000.
а в мене біда така, ігрова відяха сдохла. а зараз відяху не купити
Власне те, шо звуть ігровим комп’ютером потрібне для іграшок ААА класу. Нармальні старі іграшки, в які можна гратись, а не тільки дивитись на їх графіку, підуть під середнім залізом. Класичні ігри підуть на старому компі.
Чому відяхи не купити? У тебе слот старий?
  • 0

#142 Уповноважений

    Козак - перевертень

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6562 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:пекельне болото

Відправлено 26.09.2017 – 20:43

Перегляд дописуkalamar (26.09.2017 – 20:35) писав:

Власне те, шо звуть ігровим комп’ютером потрібне для іграшок ААА класу. Нармальні старі іграшки, в які можна гратись, а не тільки дивитись на їх графіку, підуть під середнім залізом. Класичні ігри підуть на старому компі.
Чому відяхи не купити? У тебе слот старий?
ціни космічні, всі подуріли з тим майнінгом і біткоїнами.
але мені навіть і не з космічними цінами все одно не по кишені зараз
  • 0

#143 Nameless One

    ЧВ

  • СуперМодератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2251 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 26.09.2017 – 22:18

Перегляд дописуkalamar (26.09.2017 – 20:35) писав:

Власне те, шо звуть ігровим комп’ютером потрібне для іграшок ААА класу. Нармальні старі іграшки, в які можна гратись, а не тільки дивитись на їх графіку, підуть під середнім залізом. Класичні ігри підуть на старому компі.
Чому відяхи не купити? У тебе слот старий?
Можна грати Crusader Kings 2, чи Europa Universalis 4, чи Stellaris навіть на порівняно древніх компах. Там графіки мінімум. Але ігри шикарні. Я свого часу займався українськими локалізаціями перших двох. Локалізація до CK2 вже давно припинила оновлюватись, до EU4 хлопці підтримують, а до Stellaris я саме доробляю реліз.
  • 1

#144 _Ex

    STATUS_OK

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1665 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Бахмут, Південна Слобожанщина, Україна

Відправлено 27.09.2017 – 02:31

о, дякую, панове, за ваші відповіді, справді цікаво. ваші відповіді важливі для нас. :yes: :D

Перегляд дописуkalamar (26.09.2017 – 18:34) писав:

В мене все гірше, і що? Якщо вам треба ігровий компютер, то апгрейдіть. Але, якщо ви не граєтесь в суч. мегаіграшки, то який власне сенс? Щоб рівнятись на прогрессс?
Власне, мене все задовольняє, але, кажу ж - просто полазив з своїми компутерами, поміняв одне з 2003 на інше з 2005,))) подивився всякі огляди в інтєрнєтє, шо там нового, і трохи відчув себе динозавром з своїм залізом десятилітньої давности. стало цікаво, а шо ж наші люди використовують. я відчував, шо не всі не всі вже "проапгрейдились" до чогось там устрашающого за ~128000 грн. :^)

Цитата

Ви, бачу, досі свинку мучите, похвально. Для старих іграшок?
Власне HDD у мене кілька в сумі на 2.5 терабайтів. Єдине, що більше ніж у вас.
та це ж зе бест ос форевер. нє, я не ігрун взагалі. взагалі. :box:просто я належу до тих людей, для яких старіші версії виглядають покращенням® порівняно з новішими.) все влаштовує, от і користуюсь. єдине, шо не влаштовує - це штучні обмеження у вигляді безсовісної відмови від підтримки цієї шедевральної ОС з боку всяких виробників ПЗ. З мікросовтом включно. :angry: але це вже інша історія.
як виглядав крепекс 2001 року, вже й найзатятіший фонат столмана не скаже, не кажучи вже про можливість те використовувати зараз. а шо там запам'ятовувати, а от хрюндель досі в пошані. в мене аж три його інсталяції вдома! недавно ось 64 бітну поставив на ССД. Ібо сьомака, а точніше програми (ну всякий bloat типу візуал студії чи лінаро тулчейн <_<) з'їли б ті бідні 32 ГБ вже на інсталяції. а от XP скромно стала туди й літає. :)

Прихований текст

Цитата

Купіть собі Мак для різноманітності. :wink2:
Є такий. iMac g5. 2004 року. І як я забув його згадати. Стоїть як пилозбірник прикраса на столі, ібо бландіністо красівиий ззовні. Але ОСсю неможливо користуватися. Навіть скринсейвер підвішує машину. Ну це як на убунті: запускаєш скринсейвер з кольоровими літаючими макаронами якими небудь, дивишся, о, - цпу юзиджь равно 100%. Скринсейвер - цпу бурнер. :D
Система на маку справді неюзабельна зараз. Виглядає як шось з 90-х по функціоналу і потугах. дуже все грузне. думаю, сучасний двічі нульовий веб, ця б машина не подужала. А от XP, яка старіше її, і досі дубасе тошонада.
Епл знаменитий своїм сракоставленням до підтримки своїх же попередніх продуктів. Щойно нова свистілка випущена, хомячки мають забути за стару, і бігти стрімголов в айМагазин займати чергу купувати нову. Підтримки попереднього не буде. Тим паче вони відтоді архітектуру поміняли. Так, це павирмак. З PPC архітектурою. Амбітною і закинутою.
Я його купував, шоб вивчати саме її, PPC архітектуру. Хотів охопити все. Наївний. :D

Повідомлення відредагував _Ex: 27.09.2017 – 02:35

  • 0

#145 Уповноважений

    Козак - перевертень

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6562 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:пекельне болото

Відправлено 27.09.2017 – 07:20

я любитель стратегій, а ігри стратегії закінчилися 10 років тому на WiC тож і комп 10 річний справляється, аби ж не ламався.
  • 0

#146 Nameless One

    ЧВ

  • СуперМодератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2251 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 27.09.2017 – 09:05

Перегляд дописуУповноважений (27.09.2017 – 07:20) писав:

я любитель стратегій, а ігри стратегії закінчилися 10 років тому на WiC тож і комп 10 річний справляється, аби ж не ламався.

Що за WiC? World in Conflict?

А ті що я перелічив - якраз стратегії. І за Київську Русь чи Україну можна пограти. Stellaris вже в космосі, там можна за рептилоїдів при бажанні.

Повідомлення відредагував Nameless One: 27.09.2017 – 13:05

  • 0

#147 Уповноважений

    Козак - перевертень

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6562 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:пекельне болото

Відправлено 27.09.2017 – 15:02

Перегляд дописуNameless One (27.09.2017 – 09:05) писав:

Що за WiC? World in Conflict?
Так, після неї ще були ред алерт 3 і стронгхолд 3, але з гіршою графікою. А з кращою графікою стратегії мені зовсім не сподобались.

Перегляд дописуNameless One (26.09.2017 – 22:18) писав:

Можна грати Crusader Kings 2, чи Europa Universalis 4, чи Stellaris навіть на порівняно древніх компах. Там графіки мінімум. Але ігри шикарні. Я свого часу займався українськими локалізаціями перших двох. Локалізація до CK2 вже давно припинила оновлюватись, до EU4 хлопці підтримують, а до Stellaris я саме доробляю реліз.
дай будь ласка лінки українізованих версій скачати.
  • 0

#148 Nameless One

    ЧВ

  • СуперМодератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2251 повідомлень
  • Стать:Чоловік

Відправлено 27.09.2017 – 15:09

Перегляд дописуУповноважений (27.09.2017 – 15:02) писав:

Так, після неї ще були ред алерт 3 і стронгхолд 3, але з гіршою графікою. А з кращою графікою стратегії мені зовсім не сподобались.

дай будь ласка лінки українізованих версій скачати.
Переклад для EU4 є тут, тема з перекладом тут. Ще можна скачати на стімі.
Для CK2 переклад загнувся давно, є під якусь стару версію тут

Під Stellaris я вже зробив, залишилось підігнати під свіжу версію і протестувати. За місяць може буде.
  • 0

#149 Juar

    Чайник

  • Користувачі
  • Pip
  • 8 повідомлень

Відправлено 27.09.2017 – 15:43

Зараз нормальний комп можна зібрати за 15-20 тис. грн. це тільки системник
  • 0

#150 _Ex

    STATUS_OK

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1665 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Бахмут, Південна Слобожанщина, Україна

Відправлено 29.09.2017 – 21:47

Іще одне, мене тірзают смутниє сомнєнія. Чи є тут спицицалісти з розгонів і загонів? :D Це ж падразумєває маніпулції з вольтажами теж. От я маю плату, в ній планки пам'яти проробили 4.5 роки, а потім, перестали. Ніколи я нічого не розганяв і не підвищував. Дуже спокійне тихе використання. Оце подивився, БІОС виставляє їм вольтаж в 1.87 Волт. Це DDR2 шоб ви розуміли. Їм норма наче як 1.8. Не найшов як понизити. Не дає біос, а якісь інші інструменти не пробував, не вивчав ці можливості (бо чесно кажучи, вже задовбався возитися з цим).
Як ви думаєте, чи не забагато це 1.87 Вольтів? Для DDR2? Чи не пошкодило це попередні модулі? Тепер вони ці старі модулі падають навіть на 2 з чимсь і на 333 МГц, хоча це DDR-800, тобто 400 МГц. В принципі я розумію, чого виробники біоса і вендор плати підніма трохи вольтажі, але шкода шо не дає скинути. А може я шось провтикав. На іншому біосі є, на цьому не найшов. Там все дуже наплутано. Прям хоч пиши в Jedec, до чого ця параноя доводе. :D

Повідомлення відредагував _Ex: 29.09.2017 – 21:48

  • 0

#151 Уповноважений

    Козак - перевертень

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6562 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:пекельне болото

Відправлено 29.09.2017 – 22:37

В золоту епоху сокета 7 я ганяв переставляючи перемички. ганяв відюхи програмно утилітою паверстріп. а тепер тільки вбудованими в біос методами
  • 0

#152 _Ex

    STATUS_OK

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1665 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Бахмут, Південна Слобожанщина, Україна

Відправлено 29.09.2017 – 22:43

І дівки були гарніші. :)
  • 1

#153 Уповноважений

    Козак - перевертень

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6562 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:пекельне болото

Відправлено 29.09.2017 – 23:02

на сокет 7 ставали проци інтел пентіум, амд к6, і самий страшний - сайрікс :) в мене був сайрікс м2, який мпег4 розшифровував так, що кіно було з кольоровим растром-перешкодами, і я шукав способи. медіаплеєр для дос. загрузочний компакт диск з кіном, досом, графічною облочкою, яку я власноруч зробив у паскалі з драйвером ком-портової мишки. балувався в юності от такою фігнею. тобто щоб подивитися кіно на моєму сайрікс м2 - 262 МГц , мені доводилося вимикати комп і вмикати його з загрузкою з компакт диска. https://ru.wikipedia.org/wiki/Cyrix

Перегляд допису_Ex (29.09.2017 – 22:43) писав:

І дівки були гарніші. :)
молодші :)

пізніше я мав віа ц3, тобто по суті той самий проц розігнаний до 800 МГц для селероновського сокета
  • 0

#154 _Ex

    STATUS_OK

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1665 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Бахмут, Південна Слобожанщина, Україна

Відправлено 29.09.2017 – 23:44

а я от "програмізд", пишу фірмварю (пишу фірмварю!!!111 :D), шо падразумєває ініціалізацію пам'яти, та шо там скромнічать - якраз це я вже зробив для однієї плати, на черзі інші, і це DDR3 до речі, а от тут сидю і не знаю, чи не підсмажили ці зайві 70 мілівольтів мої модулі. :) і таке бува.
Треба відзначити, шо на платі яку я програмую, я ще не чіпав регулятор, хоча він і чіпабельний, :D Просто тут все просто - манул каже: от це вольтаж на ЦП а оце на пам'ять, вони мають бути такі і ніякі інші, не мороч коротше нам голову не шукай собі проблем. І власне наша фірмваря так і робе вольтажі не чіпає. А тут, в біосі, самий оверклок. А понизити не дають. Підняли вище, ніж треба, шоб якомога більше модулів запустилося, навіть гівняно несумнісні, всі довольні. Але ж блін, це може бути шкідливо. А я між іншим викинув 2000 гривень1 за ці 8 гектарів древности минулого року. :)

1 - Я міг зібрати новий компутер, але ця опція тоді ледве влазила в 12000.

Повідомлення відредагував _Ex: 29.09.2017 – 23:47

  • 0

#155 Уповноважений

    Козак - перевертень

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6562 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:пекельне болото

Відправлено 30.09.2017 – 09:26

Перегляд допису_Ex (29.09.2017 – 23:44) писав:

а я от "програмізд", пишу фірмварю (пишу фірмварю!!!111 :D), шо падразумєває ініціалізацію пам'яти, та шо там скромнічать - якраз це я вже зробив для однієї плати, на черзі інші, і це DDR3 до речі, а от тут сидю і не знаю, чи не підсмажили ці зайві 70 мілівольтів мої модулі. :) і таке бува.
Треба відзначити, шо на платі яку я програмую, я ще не чіпав регулятор, хоча він і чіпабельний, :D Просто тут все просто - манул каже: от це вольтаж на ЦП а оце на пам'ять, вони мають бути такі і ніякі інші, не мороч коротше нам голову не шукай собі проблем. І власне наша фірмваря так і робе вольтажі не чіпає. А тут, в біосі, самий оверклок. А понизити не дають. Підняли вище, ніж треба, шоб якомога більше модулів запустилося, навіть гівняно несумнісні, всі довольні. Але ж блін, це може бути шкідливо. А я між іншим викинув 2000 гривень1 за ці 8 гектарів древности минулого року. :)

1 - Я міг зібрати новий компутер, але ця опція тоді ледве влазила в 12000.
скачай новішу прошивку для біоса тої плати, проший, може дозволить вольтаж зменшити
  • 0

#156 _Ex

    STATUS_OK

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1665 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Бахмут, Південна Слобожанщина, Україна

Відправлено 30.09.2017 – 21:42

нажаль ні. прошивав я її багато разів, разними версіями, коли шукав причину проблеми. коли вже стало ясно, шо причина в пам'яті, прошив якраз найновішою.
  • 0

#157 _Ex

    STATUS_OK

  • Користувачі
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1665 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:Бахмут, Південна Слобожанщина, Україна

Відправлено 04.10.2017 – 21:53

Невеличка нотатка щодо моїх спроб задіяти і використовувати AHCI режим роботи SATA контроллерів. Довелось здатися. Цілком. І на другому контроллері нічого нормального не вийшло. Нагадаю, відремонтувавши старий компутер, задумав я використовувати це AHCI (замість legacy IDE). На платі два контроллери (грубо кажучи) - інтелівський в південному мості (6 портів) і jmicron-івський (jmb36xx для чогось перейменований Gigabyte'ом в gbb36xx, 2 порти). Мосч. Ну от поперемикав я по черзі один і інший в AHCI, уникшувши таким чином тих бодрящих синіх екранів, коли Вінда виявляє, шо їй нізвідки далі грузитися, знаменита річ, дяка такому цікавому підходу (інтела) взаємної виключности IDE/AHCI режимів. встановив відповідні драйвери. Радости було повні штани. Новіша і просунутіша® технологія, яку в майбутньому до речі мені треба вивчити, ібо я збираюсь програмувати таке на моїх маленьких армівських платах (на одній з них просто є SATA порт і AHCI-compliant контроллер).
Радість тривала недовго, iaStor, інтелівський драйвер AHCI дуже швидко впав - сині екрани і стабільне зависання при виході з режима очікування. Зітхнувши, я вчергове перевтикнув SATA конектори, тепер уже в jmicron-івські порти (які цього не люблять, бо швидко зношуються (50 совань стандарт дозволяє як ліміт, за такий дозвіл "морду бити нада" до речі)), і вимкнув AHCI на інтелівських. Шо ж, не судилося. Але ці ж мають працювати. Ну не буде ж і цей, абсолютно незалежний від першого, теж глючити! Буде. Лише трохи по-іншому. Рідше. За трохи більш, ніж тиждень користування, два підвисання: перший - з синім екраном. Те, шо проблема саме з storage'ом стало зразу видно - якшо першого разу вилетів синій екран типу critical process terminated, шо не особливо пояснювало корінь причини, то другий раз Вінда просто закидала мене месиджьбоксами, в яких вона негодувала про неможливість зробити "відкладене писання" (delayed write) на диск. Серед файлів, куди вона не могла писати був і $Mft, шо недвозначно показувало, чим використання такої конфігурації далі могло б закінчитися.
І от так вимкнув я вчора це AHCI цілком. Як у нас кажуть: "гімно бджьоли - гімно мед". Зато разом з (гімно)драйвером, інтел ставе на комп велику купу додаткового лайна, серед яких - служба, яка нічого не робе крім як висить серед запущених процесів і нотифікаційна фігня, яку ніде не видно, крім як в реєстрі, де вона споміж іншших поідбних какашок від інших вендорів (нвідіа, реалтек, вони всі просто змагаються в клепанні непотребу), захламила Run ключ (без всякого дозволу чи питань) і в таскменеджері, і перлина - "утиліта", яка гордо для себе створили групу в меню "пуск", шоб жеш юзер міг швидко її найти і використовувати її зручності. очевидно написана на сісярпі, бо важить сотні кілобайтів а на вигляд як GUI-овий Hello World, ну там пусте вікно з першими спробами прикрутити шось ще - меню "File" і "About". А, і дерево дисків показує, якшо поклацати в клієнтській площі. тобто без неї я не знав шо я всунув в компутер. просто звір, а не утиліта. Класичне crapware.
Отака гуня малята. А відповідь від Gigabyte'а про DDR2 вольтажі не можу прочитати, бо не можу залогінитися - шось там уже не працює, бо першого разу міг. Хоча попередження про їхні свята якісь тривалі, каже, шо вони почнуться з 7-го. Сервер мабуть вже почав святкувати. Це такий підсумок мого вересневого компутерного марафету, який я в себе робив. :D

Повідомлення відредагував _Ex: 04.10.2017 – 21:59

  • 0

#158 Уповноважений

    Козак - перевертень

  • Модератори
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6562 повідомлень
  • Стать:Чоловік
  • Місто:пекельне болото

Відправлено 06.10.2017 – 21:58

а я тут вінду 95 ставлю. дурью маюся.

але тто ще півбіди. основна морока - що я вінду 95 ставлю з 20 дискет. причому ці 20 були в форматі imz, а оракл віртуал бокс такий образ не підтримує тож я їх перед тим конвертував. ізврат гірше зоофілії.
  • 0



Кількість користувачів, що читають цю тему: 2

0 користувачів, 2 гостей, 0 анонімних